Hier drink je heerlijke cocktails in Hasselt

Geüpdatet op 18 april 2019 door ELLE België
Hier drink je heerlijke cocktails in Hasselt

Nu de zomer in aantocht is, krijgen we een onweerstaanbare drang naar cocktails. Dit zijn de 5 beste adresjes om cocktails te gaan drinken in Hasselt, ideaal na een dagje shoppen in de Limburgse hoofdstad.

1/

#1 El Sueño

 

Een stukje Ibiza in Hasselt. Dit gezellige, relatief nieuwe zaakje op de hoek van de Fruitmarkt is zeker een bezoekje waard, al was het maar voor hun rooskleurige interieur. Naast een Insta-waardige inrichting en een knus terras heeft El Sueño ook een groot aanbod aan tapas en cocktails. De prijzen van hun cocktails variëren tussen €8 en €10.

Adres: Fruitmarkt 24.

Lees ook: De beste beautyadresjes in Hasselt.

2/

#2 Koks & Tales

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Project : @koksandtales #cocktailbar #hasselt #horecahasselt #visithasselt #designer #horecadesigner @venuez pics by @seppeelewaut

Een bericht gedeeld door Dims Interieur (@dims_interieur) op

Deze bar won in 2017 de prijs voor 'beste cocktailbar van België''. De inrichting is stijlvol, met een vintage vibe. De cocktailkaart is 3 pagina's lang en bevat verschillende categorieën, zoals 'Stirred and Strong', 'Tiki', 'Sour', 'Swizzled' en 'Shaken'. Er is ook een aanbod heerlijke champagne-cocktails en mocktails. De prijzen van de cocktails liggen tussen €11 tot €15. Wij zijn fan van de Singapore Sling en Soultry Steffi.

Adres: Schrijnwerkersstraat 9.

3/

#3 Bruut

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bruut, Hasselt. #burgers #cocktails #drinks #hospitality #hasselt #belgium

Een bericht gedeeld door stijn (@masterofhospitality) op

Dit authentieke zaakje staat niet alleen bekend om cocktails, maar ook om burgers en nacho's. Superleuk is het sharing menu, maar dan met cocktails. Vegetariër? Geen enkel probleem. Er staan voldoende vegetarische opties op het menu en je kan er ook zoete aardappelfrietjes bestellen. De vleeseters raden we dan weer de nacho's met pulled pork en peterselie aan. De prijzen van de cocktails gaan van €11 tot €13.

Adres: Dorpsstraat 26.

Lees ook: Dit zijn de gezelligste foodsharing restaurants.

4/
#4 Café Latino

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Heb je zin in een gezellig Mexicaans avondje uit deze herfstvakantie? Dan zit je bij ons goed! 😋

 

 

Een bericht gedeeld door Cafè Latino (@cafelatinohasselt) op

 

Dit Mexicaans adresje met cocktailbar is gekend bij elke Hasselaar. Al bijna 20 jaar zijn ze te vinden op deze toplocatie. Je kan genieten van een frisse cocktail op hun terras of in de binnentuin. Café Latino heeft verrukkelijke voorgerechten om te delen zoals nacho's met verse guacamole, spicy onion rings en taquitos. Verder hebben ze chili's (con en sin carne), enchilada's, taco's en andere Mexicaanse specialiteiten. De prijzen van de cocktails gaan van €10 tot €12.

Adres: Zuivelmarkt 12.

5/

#5 El Bocado

Van Mexico naar Spanje. In dit Spaanse restaurant met terras kan je fantastische cocktails drinken voor slechts €9. Er worden ook cocktailworkshops en -tastings georganiseerd. Op de menukaart: meerdere soorten paella, montadito's (kleine belegde broodjes), koude tapas, warme tapas, mini hamburgers,... Er zijn ook menu's om te delen. Tip: voor €25 kan je 3 uur lang onbeperkt cocktails drinken. Gelegen in een rustig straatje en dus ideaal om uitgebreid te tafelen.

Adres: Dokter Willemsstraat 10.

Lees ook: De beste cocktailbars van Gent

(door stagiaire Marie Pauwels)