Hotspots: 7 niet-toeristische restaurants in Amsterdam

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hotspots: 7 niet-toeristische restaurants in AmsterdamVessel

Amsterdam heeft meer te bieden dan kaas en bitterballen. Deze restaurants bieden stuk voor stuk authentieke gerechten in een sfeervol kader, en als het de locals kan bekoren, dan willen wij er ook heen!

Eetcafé Wijmpje Beukers

Geen plek straalt de Nederlandse gezelligheid zo uit als dit eetcafé in de Amsterdamse Pijp. Het personeel is steeds oprecht blij om je te zien, en ook de sfeer in het restaurant en op het terras is onovertroffen. Op de menukaart steeds wisselende gerechten, denk aan risotto met asperge en citroen of lam met salsa verde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eetcafé Wijmpje Beukers (@wijmpjebeukers) op

Adres: Karel du Jardinstraat 47

Vessel

Huur je fietsen of verblijf je in het bijbehorende BOAT&CO hotel, dan is VESSEL een aanrader. Je wordt er van ochtend tot avond in de watten gelegd, en dat in een warm interieur met stijlvolle bar. Gezond (açai bowls) of zondig (flammkuchen), brunch of meergangendiner, er valt op elk moment van de dag iets te proeven. En aangezien dit restaurant zich vlak aan het water bevindt, kunnen oesters als voorgerecht natuurlijk niet ontbreken, zeker bij mooi weer op het terras!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Vessel Amsterdam (@vesselamsterdam) op

Adres: Revaleiland 500

LEES OOK: 10 gezonde hotspots in Amsterdam

Escobar

Voor een caliente avondje uit moet je bij Escobar zijn. Deze foodbar met Latijns-Amerikaanse tint heet je welkom voor een lekker luie brunch, een diner onder vrienden of enkele cocktails later op de avond. Ceviche, pulpo, croquettas... wie van feestelijke gerechten houdt weet waar heen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ESCOBAR (@escobar.nu) op

 Adres: Eerste Sweelinckstraat 10A

Balthazar's Keuken

Dit is zo'n familierestaurant-met-huiskamergevoel dat authenticiteit en vooral liefde voor eten uitstraalt. Wat schaft de pot? Eenvoudig lekkere gerechten met invloeden uit de hele wereld, maar steeds volgens aanbod van de seizoenen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Balthazar's Keuken (@balthazarskeuken) op

Adres: Elandsgracht 108

Café Caron

Nog zo'n gezellig familierestaurant is Café Caron, middenin één van Amsterdams meest gezellige wijken. De keuken is Frans georiënteerd, net als het decor. Naast seizoensgerechten als Côte de Boeuf of gepofte biet met oude kaas, is ook de wijnkaart het ontdekken waard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Café Caron (@cafecaron) op


Adres: Frans Halsstraat 28 H

Bar Baut 

Na het succes van Baut, een zogenaamd 'forever' tijdelijk restaurant met pop-ups en evenementen, besloot chef Michiel al die ervaringen en gerechten ergens te bundelen. Het resultaat is Bar Baut, een eclectische plek in een voormalige kapel waar je gerechten deelt en cocktails drinkt. Ook voor een snelle hap aan de bar is er plaats. Frietjes met truffelmayonaise, iemand?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door BAUT (@bautamsterdam) op

Adres: Stadionweg 320

L'Invité

Een romantisch avondje uit in Amsterdam? Dan zit je bij L'Invité helemaal goed. Het betoverende pand alleen al zorgt voor vlinders, en dan heb je de kaart nog niet gezien. Die bestaat uit Frans geïnspireerde gerechten met een lokale, en vooral duurzame toets. De bereidingen met biologische groenten en duurzame vis en vlees gaan gepaard met Europese topwijnen. Wat wil je nog meer?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L'invité (@linviterestaurant) op

Adres: Bloemgracht 47

Zin gekregen in een tripje Amsterdam? Met Thalys duurt de reis slechts 1u14 vanuit Antwerpen-Centraal! Ga naar de website van Thalys voor meer info en tickets.