4 nieuwe Parijse restaurants (nog) goed verborgen voor toeristen

Gepubliceerd op 25 april 2024 door Camille Vernin en Lore Ginneberge
4 nieuwe Parijse restaurants (nog) goed verborgen voor toeristen ©D.R. / Café César

Ga je binnenkort naar Parijs? Hier zijn vier nieuwe Parijse restaurants die op je bucketlist moeten, of je nu zin hebt in een intiem diner of een gezellig restaurant dat zichzelf omtovert tot een feestje na de maaltijd.

1. Le Boréal

Dit kleine plekje, verstopt in het 18e arrondissement van Parijs, moet je echt vinden. Het restaurant opende in september 2023, maar zodra je binnenkomt, voel je meteen de charme. Een nonchalante ontspannenheid gemixt met de strikte precisie van de gerechten zorgt dat je even je oriëntatie kwijtraakt. Is dit een café, een bistro, of een gastronomisch restaurant? Omdat kiezen verliezen is, besluiten we dat het een mooie mix is van de drie. Philippine Jaillet en Charles Neyers koken samen een inventieve menukaart met seizoensgebonden en lokaal verkregen producten voor ongeveer dertig tafels.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Boréal (@le.boreal.paris)

Het is zowel uiterst comfortabel als een beetje ondeugend. Het is vooral slim. Die middag kun je kiezen tussen suggesties op het krijtbord of het menu dat verdeeld is in land, zee of plantaardige gerechten. De tagliatelle van inktvis bijvoorbeeld, is verrukkelijk. De Portugese carne alentejana met varkenskoteletten en mosselen (en bedoeld om samen te eten), biedt een moment van pure nostalgie. We komen terug om hun (monumentale) Wellington van butternutpompoen te proberen die trots op de toonbank van de open keuken stond, en zeker voor hun Noorse omelet, een specialiteit van het huis.

Waar? 39 Rue Montcalm, 75018 Parijs, Frankrijk

Le.boreal.paris

2. Café César

Nog een bistronomisch avontuur met een ander nieuw Parijs restaurant, deze keer in Clichy (Geen zorgen, het adres is heel gemakkelijk te bereiken via lijn 13 en 14). Café César is een gloednieuw restaurant dat in de herfst van 2023 is geopend door chef Charles Boixel, die 17 jaar ervaring heeft met werken onder grote chefs zoals Joël Robuchon, Christian Le Squer, en Eric Frechon. Midden in een verlaten woonwijk valt de etalage van Café César enorm op. Het restaurant is vol, de sfeer is enthousiast, en de inrichting is doordacht. Een combinatie van hout en staal, koningsblauw getextureerd tegelwerk, originele stenen... Het is prachtig, en vooral, je voelt je er meteen thuis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Café César (@cafecesar_clichy)

Op de kaart staan individuele of sharing gerechten. Een menukaart die niet te kort en niet te lang is, en bovenal inspireert. Speciale vermelding voor de perfect bereide gegrilde octopus, knapperige rijst, piperade en txistorra. De geroosterde kipfilet met supremesaus, aardpeer en kastanjes, geserveerd met een fluweelzachte aardappelpuree in een klein koperen potje, is heerlijk. Ook de gebakken sint-jakobsnootjes, geklopte boter met saté, butternut en gnocchi kunnen bekorenn. En voor de moedigen onder ons, is er de beroemde "warme cookie van Café César" om te delen. Gezien de grootte, spreekt dat voor zich.

Waar? 30 Rue Chance Milly, 92110 Clichy, Frankrijk

cafecesar.fr

3. Facette

"Eten, drinken en dansen", dat is het motto van dit nieuwe adres waar je opwarmt voor het feest. Als Facette rijmt met Mazette, is dat geen toeval, het restaurant bevindt zich onder de dansvloer van de beroemde nachtclub in Parijs die op de Seine drijft. Een manier om een complete avond aan te bieden, van het aperitief tot aan de dansvloer. Eerst drink je een glas goede wijn terwijl je wat bites deelt, dan ga je aan tafel waar je je laat leiden door de inspiraties van chef-kok Johan Barre. Die avond genoten we van hun geconfijte portobello, misocrème, vijgen en cashewnoten. Wat minder overtuigd door de varkensrib, gegrilde sla, gerookte aubergine en bosbessenpickles, maar opnieuw in de wolken toen de zeebaarsfilet arriveerde, met venkel, merguezsaus. Allemaal vergezeld van goede natuurwijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FACETTE (@facetteleresto)

Met een volle buik schuif je de tafels aan de kant om de dansvloer vrij te maken, en je bestelt opnieuw zodra je ook maar een beetje honger krijgt. Het beste? Eindig de nacht bij Mazette, waar beide adressen dienen als communicerende vaten, met een gegarandeerde gratis toegang tot de club boven als je dineert bij Facette. Handig! Eén tip: reserveer vanaf 21.00 uur en niet eerder om echt van de sfeer te genieten.

Waar? 69 Port de la Rapée, 75012 Parijs

facetteleresto.com

4. Halo

Dit is een adres dat nog maar een paar maanden geleden geopend is in het hart van de Sentier, in het 2e arrondissement van Parijs. Stel je een 18e-eeuws herenhuis voor dat volledig is gerenoveerd en omgetoverd tot een hybride ruimte die zowel een winkel voor ontwerpers, kunstenaars en designers als een speakeasy restaurant huisvest. Op het menu? Een bistronomische menukaart met Baskische en Marseille-invloeden, samengesteld door de jonge chef Victor Blanchet, voormalig deelnemer aan de Franse serie Top Chef. De chef, die heeft gewerkt bij enkele grootheden (van Victor Blanchet tot Guillaume Sanchez en Alain Passard) en die sous-chef was bij L'Arpège, weet duidelijk wat hij doet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Halo Paris (@haloparis.co)

Eerst met zijn ravioli van txistorra, broussekaas en Espelette-peper. En als hoofdgerecht is de op de barbecue gegrilde octopus, gelakt met groene pesto, romige bonen en soja een mooi spel van texturen. Net zo geslaagd is de gerijpte rode poon, begeleid door aardappelen, rouillesaus en bouillabaissejus. Het is goed, heel goed. En dat alles voor een zeer toegankelijke prijs. Reken op 70 euro per persoon, wijn inbegrepen.

Waar? 12 Rue Saint-Sauveur, 75002 Parijs

halo-paris.com

Snel over en weer naar Parijs? De makkelijkste manier is de Eurostar, want na amper 2u02 arriveer je in de lichtstad vanuit Antwerpen en voor Brussel is die reistijd slechts 1u22. Er rijden ongeveer 18 treinen (!) vanuit België naar Parijs per dag, ideaal voor je volgende citytrip of lang weekendje weg.