Dit zijn onze 5 favoriete cocktailbars in Gent

Geüpdatet op 19 Februari 2018 door ELLE België
Dit zijn onze 5 favoriete cocktailbars in GentBeeld: The Drifter

Niets leuker dan cocktails gaan drinken om het weekend in te zetten. Geen betere plek om dat te doen dan in Gent, door kenners uitgeroepen tot een van de belangrijkste cocktailsteden van de Benelux. Deze 5 cocktailbars moet je op je bucketlist zetten! 

Gent is een bruisende stad. In de leukste bars is het altijd razend gezellig en soms zelfs ronduit druk. Deze 5 cocktailbars zijn onze favorieten:

1/

The Drifter

the drifter cocktailbars

Hou je van overdreven gegarneerde en zoete Tiki-cocktails? Dan moet je bij The Drifter zijn, want dit is de enige echte Tiki-bar in heel België. In deze cocktailbar heb je een instant vakantiegevoel. Tom Neijens maakt voor iedereen de lekkerste cocktails met verse sappen en mooie versiering.

Adres: Oudburg 47, 9000 Gent

2/

Hasta Mañana

hasta manana cocktailbars

Hasta Mañana is een Spaanse cocktailbar waar zuiders temperament en gezelligheid primeert. In deze cocktailbar kan je voordelige, overheerlijke drankjes krijgen. Onze favoriet is alvast de Strawberry Daiquiri. Let wel op voor de intense brainfreeze. Van drinken krijg je honger, dus gelukkig biedt Hasta Mañana ook sublieme tapas aan.

Zit Hasta Mañana vol? Dan kan je terecht in het Polé Polé café aan de overkant van de straat. Hier hebben ze net dezelfde cocktails! Doet Polé Polé een belletje rinkelen? Dit is ook bekend van het festival tijdens de Gentse Feesten.

Adres: Lammerstraat 19, 9000 Gent

3/

Mosquito Coast

mosquito cocktailbar

Moquito Coast is een eigenzinnig reiscafé dat enkele uitstekende cocktails serveert. Geniet van het intercontinentaal decor, de uitgebreide reisbibliotheek, de talloze foto's en zelfs van een toilet behangen met wereldkaarten. Ook hier kan je smullen van exotische tapas. Laat je wegzakken in het salon en geniet gewoon van de zalige reissfeer.

Adres: Hoogpoort 28, Gent

4/

Godot

godot cocktailbar

Om de hoek van de pittoreske Graslei, vind je Grand Café Godot. In de latere uurtjes of op zonnige namiddagen ontpopt dit etablissement zich tot een blitse cocktailbar. Je kan hier in stijl genieten zoals het hoort. De menukaart loopt over van cocktails die echt de moeite zijn.

Adres: Hooiaard 8, 9000 Gent

5/

Café Theatre

cafe theatre cocktailbars

Café Theatre is één van de beste cocktailbars van Gent. Het café is gelegen in de gebouwen van de Koninklijke Opera in Gent. De grandeur van het majestueuze operagebouw is onbeschrijflijk. De energieke ambiance van het café kan je meteen bekoren. Vlij je hier neer en geniet van een echte vriendinnenavond mét cocktails.

Adres: Schouwburgstraat 5-7, 9000 Gent

(Lien Egghe)