Dit zijn onze 10 favoriete cocktailbars in Gent

Gepubliceerd op 17 mei 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn onze 10 favoriete cocktailbars in Gent

Niets leuker om een weekend in te zetten dan met goed gezelschap en een verrukkelijke cocktail in de hand. Wij verklappen je onze 10 favoriete adresjes in Gent.

It's always 5 o'clock somewhere...

1/

High Voltage

Restaurant Volta staat bekend voor zijn heerlijke keuken, maar de cocktailbar op de eerste verdieping hoeft zeker niet onder te doen. Verwacht je aan overheerlijke, originele cocktails met dat tikkeltje extra. Zo kregen wij onze creatie al geserveerd in een miniatuur badkuip of vergezeld van een lijntje snuifchocolade en bijhorende bankkaart en dollarbiljet (Scarface cocktail). Vind je je zin niet direct op de kaart? De barman maakt met plezier op basis van je voorkeuren een eigen creatie. En hebben we het al gehad over de overheerlijke hapjes die je er kan degusteren? Een persoonlijke favoriet!

 

cocktail, bar, favoriet, gent
© Volta

Waar? Nieuwewandeling 2b
Info? voltagent.be

2/

André Aperobar

De Oudburg barst van de heerlijke eetadresjes en leuke cocktailbars en is dan ook een van onze lievelingplekken in de Arteveldestad. Een recente aanvulling is aperobar André, waar je lekkere wijntjes en cocktails drinkt in een very cool interieur of bij stralend weer tussen de palmen op het terras. Pssst... ook in de winter is André een aanrader, en al helemaal hun warme cocktails.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram
a

 

Een bericht gedeeld door André aperobar (@andre_aperobar) op

Waar? Oudburg 90
Info? andre.gent

3/

The Cobbler

The Cobbler, de bar van het prachtige Posthotel, wist zich in enkele jaren tijd te ontpoppen tot een van de beste cocktailbars van het land. Hier vind je geen cliché mojito of gin-tonic, want in deze stijlvol ingerichte bar met een fantastisch zicht op de Graslei en Korenlei geniet je telkens opnieuw van succulente en verrassende cocktails, met oog voor detail. De kaart verandert ook regelmatig, een reden te meer om regelmatig een bezoekje te brengen aan dit topadresje.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Cobbler (@thecobblerghent) op

Waar? Graslei 16
Info? zannierhotels.com

4/

Jigger's Coolers & Cocktails

Een golden oldie, Jiggers staat al sinds onze studententijd bekend als een van de beste cocktailbars van het land en zelfs van Europa. In dit Gentse pareltje waan je je in een speakeasy ten tijde van Al Capone. Qua ingrediënten ligt de focus op lokaal (soms zelfs uit eigen tuin) en durft men origineel uit de hoek komen met pickels, Peruaanse knolgewassen of zelfgebrouwen kombucha.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jigger's Ghent Belgium (@jiggers_coolersandcocktails) op


Waar? Oudburg 16
Info? jiggers.be

5/

Missy Sippy

Jazz- en bluesfans onder ons kennen deze bar net naast de Korenmarkt maar al te goed, want de bar organiseert regelmatig live optredens en jamsessies. Maar naast hun fantastische muzieksmaak, kan je er ook terecht voor lekkere en verfrissende cocktails. Heb je zin in een terrasje, dan kan je op mooie dagen genieten van het zonnetje op het terras.

cocktail, bar, favoriet, gent
© Missy Sippy

Waar? Klein Turkije 16
Info? missy-sippy.be

6/

The Drifter

Heb je dringend nood aan een scheutje exotisme? Dan zit je in deze tropische tiki-bar in de Gentse Oudburg sowieso goed. Niet alleen is de inrichting lekker kitch, de cocktails zijn een absolute must, zeker voor de rumliefhebbers en wannabe Jack Sparrows onder ons.

cocktail, bar, favoriet, gent

Waar? Oudburg 47
Info? The Drifter Bar

7/

Hasta Mañana

Hasta Mañana is een Spaanse cantina waar zuiders temperament en gezelligheid primeert. In deze cocktailbar kan je overheerlijke drankjes krijgen, die studentikoos geprijsd zijn. Van drinken krijg je honger, dus gelukkig biedt Hasta Mañana ook smakelijke tapas aan. Zit Hasta Mañana vol? Dan kan je terecht in het Polé Polé café aan de overkant van de straat waar men dezelfde cocktails serveert.

cocktail, bar, favoriet, gent
© Pole Pole

Waar? Lammerstraat 19
Info? Hasta Mañana

8/

Mosquito Coast

Dit eigenzinnige reiscafé serveert uitstekende cocktails. Geniet van het intercontinentaal decor, de uitgebreide reisbibliotheek, de talloze foto's en zelfs van een toilet behangen met wereldkaarten. Ook hier kan je smullen van exotische tapas. Laat je wegzakken in het salon en geniet van de zalige reissfeer.

cocktail, bar, favoriet, gent
© Mosquito Coast

Waar? Hoogpoort 28
Info? mosquitocoast.be

9/

Café Theatre

Wie van elegante grandeur houdt, zit gebeiteld bij Café Theatre, gelegen net naast het Gentse Operagebouw. Je kan er lekker eten in de cheese bar of in het restaurant - de rundstartaar is bekroond tot beste van Vlaanderen en Brussel - maar sla zeker de cocktailbar niet over, want de drankjes zijn er top. Tip: Iedere maand organiseert Café Theatre een after work party, ideaal om het weekend in te zetten.

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cafe Theatre Gent (@cafe_theatre_gent) op

Waar? Schouwburgstraat 5-7
Info?

10/

Bar Des Amis

Zin in een avondje dansen en sjansen in de buurt van de Vlasmarkt? Spring dan eerst even binnen in Bar Des Amis voor een cocktail - of vier -  met je party squad. Niet alleen zijn de drankjes er erg lekker, op de eerste verdieping is het gezellig bijpraten met je vrienden. Ben je niet van het Gentse? Niet getreurd, want je vindt ook een Bar Des Amis in Brugge, Kortrijk, Brussel en Tervuren.

cocktail, bar, favoriet, gent
© Bar Des Amis

Waar? Vlasmarkt 5
Info? bardesamis.be