Hotspot adresjes: de mooiste boetieks in Hasselt

Geüpdatet op 16 april 2019 door Lore Ginneberge
Hotspot adresjes: de mooiste boetieks in Hasselt

Van fulltime fashionista tot eco-lover, Hasselt heeft voor elk wat wils. Dit zijn de mooiste boetieks in de Limburgse hoofdstad.

1/

Jade

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door J A D E (@jade_shop) op

Voor deze hotspot maken wij graag een (grote) omweg richting Hasselt. Jade is the place to be om de laatste trend te ontdekken, met merken als Ganni, Golden Goose en See by Chloé. Extra leuk is de beauty corner met de exclusieve parfumcollectie van Byredo. Hier stap je nooit met lege handen buiten.

Adres: Dokter Willemsstraat 19.

2/

Copines

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door copineshasselt (@copineshasselt) op

Copines huist in een prachtig pand middenin Hasselt. Je shopt er betaalbare stuks die helemaal passen bij de huidige trends. De collectie wordt wekelijks aangevuld, het perfecte excuus om af en toe langs te gaan.

Adres: Aldestraat 46.

3/
Wearable Stories

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Wearable Stories (@wearable.stories) op

Een merk met een missie, dat is Wearable Stories. De boetiek bevat een collectie tijdloze basics, allemaal ecologisch en duurzaam geproduceerd. Zoals de naam doet vermoeden, haalde de oprichtster haar inspiratie uit verschillende reizen. Elk kledingstuk heeft een verhaal en dat maakt het eens zo mooi.

Adres: Dokter Willemsstraat 2.

4/

La Bottega

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door La Bottega (@labottegahasselt) op

Het ultieme schoenenwalhalla van Vlaanderen mag natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Bij La Bottega vind je gegarandeerd een paar droomschoenen. Of 2...of 3.... De Hasseltse boetiek werd bovendien fors uitgebreid met een volwaardige kledingcollectie op de bovenste verdieping. Ook manlief en de kinderen zijn hier aan het juiste adres.

Adres: Paardsdemerstraat 9.

Lees ook: De beste Hasseltse beauty adresjes

5/

Les Soeurs

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Les Soeurs (@_lessoeurs_) op

Niets mooier dan zusterliefde, zeker wanneer dit een prachtige boetiek oplevert. De zusjes van conceptstore Les Soeurs verzamelen allerlei hebbedingen, het één nog mooier dan het ander. Denk statementjurken, schattige sieraden en stoere deco.

Adres: Kapelstraat 36.

6/

The Jagger

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door thejagger.boutiqueandbar (@thejagger.boutiqueandbar) op

Een bar en boetiek ineen, wij zijn verliefd op dit concept. Bij The Jagger vind je toffe stuks van Humanoid, maar ook Belgische labels als Nous. De stuks worden zorgvuldig geselecteerd en bevatten altijd een vleugje rock 'n roll.

Adres: Diesterstraat 15.

7/

La Cosa

hasselt boetieks adresjes lacosa
Foto: La Cosa

Wie houdt van blingbling vindt bij La Cosa zeker z'n ding. Zoals de naam doet vermoeden, ligt de focus op Italiaanse glamourmerken als Dolce & Gabbana, Moschino en Gucci. Let op: niet geschikt voor wie van plan is te sparen.

Adres: Kapelstraat 40.

8/

Lily Louise

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lily Louise. (@lilylouise.shop) op

Lily Louise's collectie is even mooi als de naam van de boetiek. Je shopt er prachtige jurken en hippe sneakers, maar ook de juiste accessoires voor bij je nieuwe outfit. Een ding staat vast, in Lily Louises kleding ben je altijd on trend.

Adres: Dokter Willemsstraat 8.

9/

Et Moi

hasselt adresjes hotspots etmoi
Foto: ....Et Moi

Voor shopaholics die graag alle ogen op zich gericht hebben, is er Et Moi. Deze luxeboetiek huist vooral excentrieke merken als Maison Margiela en Vivienne Westwood. In deze outfits loop je nergens onopgemerkt voorbij.

Adres: Kapelstraat 30.

10/

Prego

hasselt adresjes hotspots prego
Foto: Prego woman

Een leuke plek met Italiaanse merken, dat is Prego. De boetiek biedt vooral mooie blouses en tijdloze jurken, maar ook schoenen en handtassen. Wie dus op zoek is naar een total look, kan bij Prego alles bij elkaar shoppen aan zachte prijsjes.

Adres: Dokter Willemsstraat 6.

11/

Sessa

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door sessa (@sessastore) op

Ook met kids kan je in Hasselt terecht voor een namiddagje shopping. Onze favoriet is Sessa, waar enkel ecologisch verantwoorde kinderkleding wordt verkocht. Je vindt er coole items voor kinderen van alle leeftijden. Nadien shop jij aan de overkant bij Paplou.

Meer duurzame mode: De schattigste ecologische babylabels.

12/

Paplou

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Paplou (@paploustore) op

In deze conceptstore vind je veel meer dan kleding alleen. Net als bij Sessa ligt de nadruk op duurzame en ecologische merken. Zo vind je er kleding, schoenen, skincare en andere eco musthaves. Hier stap je met een goedgevulde tas én een goed gevoel buiten.

Adres: Dorpsstraat 37B.

Lees ook: vijf ecologische jeansmerken.

13/

Oui

hasselt hotspots adresje oui
Foto: Oui

Dit klein boetiekje verkoopt vooral designspullen, maar ook enkele kledingstukken. Hier moet je zijn voor Scandinavisch getinte deco of een zacht gebreide trui. Alles aan een betaalbare prijs.

Adres: Aldestraat 50.