Duurzame mode: deze labels maken ecologische babyspullen

Geüpdatet op 10 september 2018 door ELLE België
Duurzame mode: deze labels maken ecologische babyspullen

Duurzame mode wordt steeds populairder. Ook jonge mama's kunnen met een gerust hart shoppen voor hun kleintje.

Van kruippakjes tot schattige sloefjes en herbruikbare luiers, je vindt ze allemaal in een duurzaam jasje. Hier onze favoriete merken voor ecologische babyspullen:

1/

Little Indians

ecologische_babyspullen_little_indians_instagram

Little Indians is zo'n merk waarvan je meteen de hele collectie in huis wilt halen. Voor de allerkleinsten zijn er kruippakjes, slaapzakken en sokjes met matching motief. Voor iets oudere baby's vind je ook mooie kleedjes en leggings met een Scandinavisch tintje. Dat alles ecologisch is, maakt het nog beter.

2/

Cam Cam Copenhagen

ecologische babyspullen copenhagen

Naast organische kleren, zijn er ook onmisbare babyspullen op de markt in duurzame uitvoeringen. Zo verkoopt Cam Cam Copenhagen draagtassen, dekentjes en verschoningsmatjes in zachte pasteltinten. De producten worden gemaakt in gecertificeerde fabrieken en onder goede omstandigheden.

3/

Tobias & The Bear

ecologische babyspullen tobias and_the_bear_batman

Deze is voor de Nijntje-fans, want dit label heeft er een hele collectie aan gewijd. Naast kleertjes, maakt Tobias & The Bear ook slabbetjes met leuke prints. Alle items zijn volledig gemaakt uit biokatoen. Het label is verkrijgbaar in Belgische babyspeciaalzaken, waaronder Miss Moose.

4/

Mies & Co

ecologische babyspullen mies_co

Het Nederlandse Mies & Co biedt een prachtige collectie van babydekens, hoeslakens en accessoires om bij weg te dromen. De producten worden gemaakt onder eerlijke omstandigheden en zijn van hoge kwaliteit. Bekijk ook de Mies & Co Instagram pagina voor inspiratie.

5/

Anavy

ecologische babyspullen klein spook

Dit label is gespecialiseerd in het maken van herbruikbare luiers. Je kan er naast luiers uit bamboe ook speciale nachtluiers en overbroekjes vinden en dat alles met de leukste prints. De luiers zijn onder meer verkrijgbaar bij Klein Spook.

6/

Apple Park

ecologische babyspullen apple_park

Ook rammelaars en babydoekjes kunnen duurzaam zijn. Apple Park is een label uit San Fransisco dat steeds de mooiste collectie ecologische babyspullen uitbrengt met grappige motieven en kindvriendelijk design. Dit merk is verkrijgbaar bij Blabloom.

7/

Ergopouch

ecologische babyspullen ergopouch

Dit Australische merk doet er alles aan om je kleintje een zo goed mogelijke nachtrust te bezorgen. De slaapzakken en pyjama's zijn gemaakt van natuurlijke materialen zoals organisch katoen, bamboe en merinowol. Hierdoor kan je baby beter slapen, terwijl 'ie er tegelijkertijd enorm schattig uitziet.

Shop hier onze favorieten babyspullen van deze duurzame merken

LEES OOK

(Stagiaire Lore Ginneberge)