De beste 7 Aziatische restaurants van Brussel

Geüpdatet op 16 september 2022 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
De beste 7 Aziatische restaurants van Brussel Lucas Hoang

Op zoek naar een leuk eetadres dat je doet reizen? Van de Saigonese keuken tot Koreaanse barbecue, ontdek onze 7 favoriete Aziatische restaurants in Brussel.

Old Boy

Deze Aziatische bistro serveert no-nonsense gerechten om te delen ('s middags) of in een meergangenmenu ('s avonds). Wat er ook op tafel komt, de bordjes zijn steeds een mix van perfect uitgevoerde klassiekers en verrassende combo's. Denk mosselen in rode curry, traaggegaarde iberico met kimchi of chicken bao met notencrème. De sfeer zit er altijd goed dankzij de juiste muziek, cozy tafeltjes en de centrale open keuken. Geen felbegeerde plek kunnen bemachtigen? Bij het kleine broerjte Lil Boy kan je allerlei lekkers afhalen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OLDBOY (@oldboyrestaurant)

Adres: Tenbosstraat 1101050 Elsene

Nenu

Heb je ooit al Saigonees geproefd? Bij Nenu proef je sharing dishes van hoog niveau met een moderne en seizoensgebonden twist. Dit stijlvolle restaurant is het kleine broertje van het Nenuphar dat al jaren dé Vietamese referentie is in Sint-Lambrechts-Woluwe. Wat staat er bij Nenu op het menu? Het 'ahn nhau' concept met kleine gerechten als lamswontons met gerookte paling en tonijntartaar met getoaste rijst. Daarbij drink je cocktails met toetsen van sake of wasabi. Een ontdekking!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nénu Restaurant (@nenubrussels)

Adres: Dejonckerstraat 21, 1060 Sint-Gillis

Baogo

Baogo is een adres om te onthouden als je van onverwachte smaken houdt. Deze Brusselse hotspot geeft je favoriete burger een origineel Aziatisch tintje. Zo wordt het klassieke hamburgerbroodje vervangen door een witte, gestoomde baobun met een extreem zachte bite. De toppings zijn ook verrassend: er is gemarineerd varkensvlees op lage temperatuur gekookt, Aziatische salade, lente-uitjes, gemarineerde komkommers en geplette pinda's of een versie met krokante zalm, avocado, venkel, dille en komkommersalade, koriander en basilicummayo. Maak je geen zorgen, er zit een veggie alternatief tussen de 7 baoburger-opties. Als bijgerecht kan je kiezen uit verschillende soorten frietjes.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door baogobrussels (@baogobrussels)

Adres: Grétrystraat 48, 1000 Brussel

Maru

Het in 2013 geopende restaurant Maru (dat 'top van een berg' betekent), gelegen aan de fameuze Waterloolaan, is uitgegroeid tot dé Koreaanse referentie in Brussel. Het interieur is warm en de keuken puur en authentiek. We vinden er al onze favoriete lokale gerechten met pittige en gefermenteerde smaken: Bibimbap, een hete stenen kom vol rijst, groenten en ei, Ramyon, een groentennoedelsoep of de klassieke krokant gebakken kip met pittig-zure saus. Als dessert kiezen we voor Ho Teok, Koreaanse pannenkoeken, of kiezen we voor verfrissing met een sesam- of groene thee-ijsje.

Adres: Waterloosesteenweg 510, 1050 Elsene

Kumiko Izakaya

Kumiko biedt een fusionkeuken in een levendige setting waar altijd iets te beleven valt. Het restaurant, geheel in hout gehuld en verborgen terras waar je op zonnige dagen van kan genieten, biedt heerlijke Japanse gerechten om te delen. Op het menu: ramen, gyozas, donburi, gebakken kip... vergezeld van een of meer cocktails en ronkende beats. Bij mooi weer organiseert het restaurant concerten op het terras. Een gelegenheid om verrassende muzikale ontdekkingen te doen en te ontspannen in goed gezelschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kumiko (@kumiko_izakaya)

Adres: Aalststraat 7, 1000 Brussel

Little Apo

Bij Little Apo was de Vietnamese keuken nog nooit zo lekker. Authentiek en met liefde bereid, vind je er gerechten in streetfoodstijl voor een ervaring die je zo meeneemt naar een lokale foodmarket. De specialiteit? De rijstnoedelsoep met kippenpoot, maïs en kruiden. Deze wordt vergezeld van een kipspies, rundvlees, scampi's, inktvis, zalm, of heerlijke krokante kip-ei-rolletjes. Daarnaast biedt Little Apo een selectie lokale wijnen en ambachtelijke bieren.

Adres: Adolphe Demeurlaan 3, 1060 Sint-Gillis

Itaewon

Dit Koreaanse restaurant zette de hoofdstad letterlijk in vuur en vlam al van bij de opening. Itaewon, genoemd naar de beroemde bruisende wijk in Seoul, is gespecialiseerd in Koreaanse barbecue. Op elke tafel staat een kookplaat waarop je vlees, vis en groenten kan bereiden. Het concept? Een menu van 35 euro per persoon (drankjes en dessert niet inbegrepen) om gedurende twee uur bijna 50 typische gerechten van de kaart te proeven, allemaal dankzij een tablet die jouw bestelling rechtstreeks naar de keuken stuurt. Naast barbecue kan je ook kiezen voor traditionele gerechten zoals bibimbap, kimbap, noedels en topokki. Bij al die kleine gerechten drink je een fles Soju, een lokale spirit met de bijnaam 'de wodka van Korea'. Een aanrader voor families en kleine vriendengroepen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door ITAEWON - 이태원 (@itaewon.be)

Adres: Lesbroussartstraat 49, 1050 Elsene