7 nieuwe bars en restaurants in Brussel voor een stevig feestje

Gepubliceerd op 17 februari 2022 door Camille Vernin en Virginie Dupont
7 nieuwe bars en restaurants in Brussel voor een stevig feestje © Unsplash

De bars en clubs zijn eindelijk opnieuw tot in de vroege uurtjes open. Hoog tijd dus om onze favoriete plekjes terug op te zoeken. Voor wie graag eens een andere dansbar of nachtclub uitprobeert, geven we hier zeven alternatieven: nieuwe bars en restaurants waar je lekker kunt dineren om daarna op de dansvloer of met een goede DJ uit de bol te gaan.

1. Bagheera

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bagheera Brussels (@bagheerabrussels)

De nieuwe place to be in Ukkel, Bagheera, bevindt zich aan de rand van het Ter Kamerenbos. We genieten er van een intieme lunch of diner in junglesfeer maar er is ook plaats om tot in de vroege uurtjes te dansen op muziek die de DJ door de zaal laat golven. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond schuiven we de tafels aan de kant en wordt de zaal een dansvloer, terwijl de mixologen achter een brede cocktailbar het beste van zichzelf geven.

Waar? Bagheera - Waterloosesteenweg 782, 1180 Ukkel

Wanneer? Lunch van dinsdag tot vrijdag, van 12 u. tot 14 u. Diner van dinsdag tot zaterdag, van 19 u. tot 21.30 u. DJ op donderdag, vrijdag en zaterdag.

2. Wokr17

 

View this post on Instagram

 

A post shared by wokr17 (@wokr_17)

Wokr17 is veel meer dan een restaurant. Het is ook een plaats voor coworking, er is een sociale wijnkelder en je kunt er meeting rooms, expositie- en evenementenruimtes huren. We smullen er van heerlijke foodsharing-gerechten en pikken daarna in de achterzaal een concert - en een cocktail - mee. Of we huren een van de kleurige zalen van het restaurant en organiseren er zelf een feestmaal. Veelzijdiger kan haast niet! Hou de agenda dus in het oog!

Waar? Wokr17 - Herdersstraat 17, 1050 Elsene

Wanneer? Van woensdag tot vrijdag van 17 u. tot 1 u. Op zaterdag van 11 u. tot 1 u. Op zondag van 11 u. tot 17 u. Check de Facebook-pagina om op de hoogte te blijven van de evenementen.

3. Zotte Mouche

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zotte Mouche (@zotte.mouche)

Een nieuw, uitzinnig restaurant in Brussel. Op het programma: een gewild ouderwets interieur met bierbakken als taboeret, vinylplaten aan de muur en Franse liedjes uit de jaren 60 tot 90. We doen ons tegoed aan streekgerechten en slaan daarna de beentjes uit op foute muziek in een gezellige retrosfeer. Ambiance! Zelfs dabben, is toegestaan.

Waar? Zotte Mouche - Schildknaapstraat 47, 1000 Brussel

Wanneer? Open zeven dagen per week, van 11 u. tot 23.30 u.

4. L’Altitude

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Audo au Resto (@audoresto)

De eerst bar voor audiofans in Brussel! We houden van de foodsharing (met seizoenproducten) en fijne selectie natuurwijnen. Maar we kiezen ook zelf de muziek en beluisteren die via een geweldig sound system. Ze hebben er trouwens een fijne selectie vinylplaten. Geregeld worden er ook DJ's uitgenodigd. Alors on danse?

Waar? L'Altitude - Molièrelaan 2, 1190 Vorst

Wanneer ? Open van woensdag tot zaterdag van 9.30 u. tot 23 u. en op zondag van 10.30 tot 17 u. Gesloten op maandag en dinsdag.

5. Grand Hospice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grand Hospice (@grand.hospice)

Misschien heb je Jardin Hospice de voorbije zomer al ontdekt. Picknicktafels die her en der in de grote binnentuin staan opgesteld, petanquebanen en een DJ: dit was dé place to be om van het mooie weer te genieten. Het goede nieuws is dat deze plek eind 2021 in een wintertuin wordt omgetoverd. Het doel? Een feestelijke sfeer scheppen in de kerst- en eindejaarsperiode. De openingsdatum is voorzien voor 27 november. In afwachting daarvan kunnen we ook in de herfst van de buitenruimte genieten, zolang het weer dat toelaat natuurlijk.

Waar? Grand Hospice  - Grootgodshuisstraat 7 – 1000 Brussel

Wanneer? Afhankelijk van het weer. Info over de wintertuin volgt.

6. Serra

bars pour danser
©Presse

Voortaan worden in deze stadsjungle elke zondag brunches georganiseerd, op de zinderende tonen van NiKiTA. Op het programma: Een glaasje bubbels in het Garden Kitchen-gedeelte, gevolgd door een heerlijk buffet, bereid met lokale seizoenproducten. Dat alles voor 38 euro per persoon. Vergeet de klassieke buffetten: een brunch bij Serra is perfect om weer op adem te komen na een avondje stappen.

Waar? Serra, Hotel Indigo Brussels City - Karel Rogierplein 20, 1210 Brussel

Wanneer ? Elke zondag van 11.30 u. tot 14.30 u. is er brunch.

7. Jolie Joli

Dit kleine broertje van restaurant Ma Jolie (enkele huizen verder) is niet alleen een bar, het is ook de ideale plek om ons - na lekkere homemade fingerfood en enkele gepersonaliseerde cocktails - op de dansvloer uit te leven. Bovendien is Jolie Joli ook op zondag open!

Waar? Jolie Joli - Charleroise Steenweg 161, 1060 Sint-Gillis

Wanneer ? Open van woensdag tot zondag van 18 u. tot 1 u.

LEES OOK

Hotspots: de beste adresjes voor een stijlvolle apero in Brussel

Getest: 6 Italiaanse restaurants met de allerlekkerste pizza van Brussel

Hier eet je de beste oesters in Brussel