9 romantische date ideeën in Brussel

Geüpdatet op 20 juni 2019 door Laure Vandendaele
9 romantische date ideeën in Brussel

Op zoek naar leuke date ideeën maar heb je geen idee wat te doen? Dating app Once zette de leukste ideeën voor een romantische afspraakjes in Brussel met je lover op een rijtje. Van tips voor een eerste date tot de ideale locatie voor een aanzoek.

1. Eerste date

date brussel le roi des belges

Neem je date mee naar café Le Roi des Belges voor een speelse date. Dankzij dit café is het ijs zo gebroken. Deze bar (inclusief schommels) houdt je date luchtig en grappig.

2. Eerste keer uit eten

date brussel food truck

Ga naar de Brussel Food Truck Festival wanneer die in town is. Struin gezellig samen alle foodstands af en bestel de lekkerste snacks om te delen. Je kan hier ook heerlijke cocktails drinken. Ideaal voor een eerste keer uit eten. Bovendien kom je er meteen achter of jullie van hetzelfde eten houden, ook niet geheel onbelangrijk.

3. Om het officieel te maken

date brussel belga queen

Overtuigd dat je de liefde van je leven hebt ontmoet? Neem je vriend(in) mee naar restaurant Belga Queen in Brussel en seal the deal! Het interieur is hier prachtig. Belga Queen is gevestigd in een groot oud postkantoor. Hier tafel je bijzonder elegant. Na zo een romantische avond kan hij/zij geen nee meer zeggen.

4. Eerste Valentijnsdag

date brussel the hotel spa

De relatie is officieel en het is jullie eerste Valentijnsdag samen! What to do? Boek een sauna of duo massage. Veel hotels in Brussel hebben een spa/sauna en bieden massages aan. Een van de favorieten van Once is nog altijd The Urban Spa op de 23e verdieping The Hotel in Brussel.

5. De eerste “ik hou van jou” uit te spreken

date brussel botanische tuin

Wandel samen door Le Botanique: een prachtige botanische tuin in Brussel. Hier bezoek je ook verschillende concerten en tentoonstellingen. De perfecte plek om voor het eerst “ik hou van jou” tegen elkaar te zeggen.

6. Om zijn/haar ouders te ontmoeten

date brussel villa in the sky

Het is zover: je gaat jouw schoonouders ontmoeten. Neem hen mee naar La Villa in the Sky, dé skybar van Brussel. Geniet samen van het panorama uitzicht over het centrum van Brussel. Daarmee maak je gegarandeerd indruk!

7. Om zijn/haar verjaardag te vieren

date brussel restaurant

Verras je lover voor zijn/haar verjaardag met een geweldig diner op een bijzondere locatie door een ‘undisclosed dinner’ te boeken. Een onconventionele diner ervaring dat getalenteerde chefs en gepassioneerde foodies samenbrengt op een geheime locatie. Het diner vindt plaats op een unieke locatie, dit kan overal zijn maar is nooit in een restaurant. Drie verschillende chefs bedenken voor ieder event een 4-gangen menu die ze voor ongeveer 80 avontuurlijke gasten bereiden. Een verjaardag om niet snel te vergeten.

8. Om jullie één jarig jubileum te vieren 

date brussel Hotel des Galeries of Le Berger

Jullie zijn een jaar samen en dat moet gevierd worden. Boek daarom een staycation voor twee. Een mini vakantie dichtbij huis. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij romantische hotels als: Hotel des Galeries of Le Berger.

9. Een huwelijksaanzoek

date brussel

Je bent er inmiddels zeker van: met deze persoon wil je de rest van je leven doorbrengen. Vraag je geliefde op een bijzondere manier ten huwelijk tijdens een ballonvaart.

Bron: getonce.com

LEES OOK:
dit zegt jouw drankje over jou én je date

7 films voor op een eerste date

Zo scoor je op je eerste date