Onze favoriete restaurants om lunch te bestellen in Antwerpen, Brussel & Gent

Gepubliceerd op 12 juli 2022 door ELLE Partner
Onze favoriete restaurants om lunch te bestellen in Antwerpen, Brussel & Gent

Een heerlijke lunch maakt je dag zoveel beter. Een spaghetti, een quiche, een detox-sapje of een  salade? Takeaway.com is er voor de grote en kleine honger tijdens je lunchpauze. Dit zijn onze favoriete plekken om te bestellen in Antwerpen, Gent en Brussel.

Werkend België neemt weinig tijd voor de lunch: de pauze duurt gemiddeld 22 minuten, en heel wat mensen slaan de maaltijd zelfs volledig over. De voornaamste reden hiervoor is tijdgebrek. We zijn allemaal druk-druk en een snelle boterham met kaas tussendoor lukt misschien nog, maar een uitgebreide – laat staan gezonde – lunch is voor velen ondoenbaar.

Enter Takeaway.com. Veel mensen denken vooral aan het gemak om 's avonds te bestellen, maar je vindt er ook een uitgebreide selectie aan restaurants en gerechten op terug om tijdens de lunchpauze te laten leveren op kantoor of thuis. Het bespaart je tijd én ook de gezonde opties zijn legio, zodat je jezelf (of je collega’s) kan verwennen met een lekkere en evenwichtige maaltijd wanneer het je uitkomt. 

Zoals eerder gezegd is de keuze groot en de keuzestress nog groter, dus wij hebben de beste adressen om lunch te bestellen voor jou op een rijtje gezet. En het beste van al: met Takeaway.com laat je die heerlijke lunch gewoon tot aan de voordeur leveren.

Takeaway.com in Antwerpen, Brussel & Gent: 10 heerlijke restaurants

Kwat – Antwerpen

Kwat in Antwerpen staat voor Kebab With a Twist! En creatief team van foodexperts in streetfood ging aan de slag met deze klassieke midnight snack en toverde hem om tot een culinair hoogstandje die ook perfect als lunch dienstdoet. Je vindt er ook een uitgebreide vegan menukaart (kebabs en bowls), een unicum in België. 

Okoz – Antwerpen

Op het menu bij Okoz: gezonde, lekkere en betaalbare Japanse streetfood met een twist. Denk aan okonomiyake (een hartige pannenkoek), doburi (een rijstgerecht met gestoofde vis, vlees en groenten) of een sappige Wagyu-burger. Bovendien is alles gemaakt met biologische ingrediënten!

22B – Antwerpen

Van quiche en caesersalade tot een pinda curry en witloof met hesp in kaassaus: bij eetcafé 22B bestel je letterlijk de wereldkeuken aan huis. Extra tip: de koffie komt van Caffènation en de thee is van Kusmi, hier gaan ze kortom enkel voor de beste kwaliteit! 

Holy Guacamoly Burrito Shop – Antwerpen

Op de kaart bij Holy Guacamoly: Mexicaanse fastfood, maar geen junk. Hier stel je je burrito, taco of nacho zelf samen, van de saus tot de vulling. En als vanzelfsprekend is vooral de guacamole hier een absolute aanrader!

Maha – Brussel

©Maha

Voor lekker vegetarisch eten ben je bij Maha in Brussel op het juiste adres. De Libanese keuken staat hier centraal, met een focus op gezonde gerechten met falafel en haloumi met heerlijke sausjes.

G-Spud – Brussel

Spud betekent aardappel in het Brits dialect, en daarmee verraden we meteen het concept van dit restaurant. De aardappel staat hier immers centraal in bijna elk gerecht op de kaart. Comfortfood, maar dan in een gezond jasje zodat het niet te zwaar wordt als lunch. 

No Concept Restaurant – Brussel

Maak kennis met het restaurant van de bekende conceptstore in Ukkel. En hoewel de naam anders doet vermoeden, zit hier wel degelijk een concept achter: namelijk huisgemaakte gerechten met organische ingrediënten, en detox-sappen als extra specialiteit. 

Frites Atelier – Gent

©Takeaway.com

In de gekende luxefrituur van Sergio Herman bestel je klassiekers als stoofvlees-friet, maar ook exotische sauzen met pindasmaak of een Japanse Furkake mix die bestaat uit gedroogde vis, groenten, zeewier, wasabi, sesam en een pittige Andalouse Mayonaise. Comfortfood, maar dan in een luxueus jasje.

Au Pain Marie – Gent

Het beste broodje smos van Gent vind je bij Au Pain Marie. Deze broodjeszaak heeft alle klassiekers op de menukaart staan, maar ook heel wat frisse slaatjes en soepen. Meer moet het soms niet zijn.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Takeaway.com

www.takeaway.com

LEES OOK: 

Vakantie met happy end: het positieve effect van reizen op je seksleven 

Rebel & The Gypsea: hippie hoeden van Belgische makelij

Een juweel voor elke gelegenheid