Vakantie met happy end: het positieve effect van reizen op je seksleven

Geüpdatet op 28 juni 2023 door ELLE België
Vakantie met happy end: het positieve effect van reizen op je seksleven

Reizen heeft een positief effect op het seksleven van koppels ­– dat is geweten. De truc is om bij thuiskomst van een hete trip niet te vervallen in oude gewoontes. Hoe blijf je klaarkomen na het thuiskomen? Met onze tips zet je de temptation at home gewoon verder. Eén ding is zeker: het wordt een hete zomer.

Zonnegod

Aurelie (26): “Ik ben nog maar twee jaar samen met Matthieu, maar we merken toch dat ons seksleven op vakantie ‘hotter and happier’ is dan thuis. Afgelopen zomer waren we in Sardinië, een klassieke zon-zee-strandvakantie. We sliepen uit, droegen minder kleren – dat ziet er gewoon beter uit. Hij houdt enorm van korte rokjes en ontblote schouders. Ik vind een gebruinde huid enorm aantrekkelijk. Op het strand lagen we uren naar elkaars lichaam te kijken en zo liep de spanning hoog op. Vooral als ik hem dan net ingesmeerd had met zonneolie en hij stond te blinken in de zon. Dan wou ik de weinige kleren die hij nog droeg echt van zijn lichaam scheuren. Ik denk dat we na twee weken elk privéstrand op het eiland wel getest hadden.”

ELLE’s advies: Bewaar je vakantiegarderobe niet voor op reis – met uitzondering van je stringbikini. Met kledij kan je subtiel en sluw herinneringen ophalen aan jullie ‘hot and happy’ reisavonturen. Haal zelfbruiner uit de kast en trek voor het communiefeest van zijn nichtje die vuurrode maxi-jurk aan waarmee je zo zwoel over het strand flaneerde. Wedden dat jullie vroeg naar huis gaan?

Tele Romeo

Roel (37): “Ik ben zaakvoerder van een groot tuinbedrijf en mijn werk stopt eigenlijk nooit. Er is altijd wel een openstaande factuur, een bestelling die gedaan moet worden, een mail die binnenkomt ’s avonds. Ik ga slapen en sta op met mijn telefoon in de hand: dan is er weinig romantiek na de kantooruren. Als we toch eens een moment vinden en ik word gebeld, dan antwoord ik negen van de tien keer, zelfs op zondag. Op vakantie verandert dat compleet en lukt het me eindelijk om mijn werk te vergeten. Mijn laptop en gsm blijven thuis en ik laat mijn oproepen doorschakelen naar een van mijn werknemers, zodat ik rust heb. Dat is puur genieten! We halen dan alle verloren keren in. Maar zodra we thuiskomen en ik mijn gsm weer aanzet, is het al snel terug naar af. Dat is jammer.”

ELLE’s advies: Recycleer die out-of-office in het weekend. Maak je man (en de mensen die hem op zondagvoormiddag bellen) duidelijk wat de kantooruren zijn. Kan hij zijn werk echt niet loslaten? Verstop dan zijn gsm-oplader en wacht af. Als hij een iPhone heeft, heb je gegarandeerd na enkele uren prijs.

Turks Fruit

Emelie (23): “Ik heb al enkele bedpartners gehad, maar blijf het moeilijk vinden om echt te genieten van seks. Zelfs met mijn huidige vriend, met wie ik intussen drie jaar samen ben. Ik voel me op mijn gemak bij hem, maar we wonen allebei nog thuis en dan is er toch altijd die angst om betrapt te worden. Eigenlijk hebben we nood aan een plekje voor onszelf. Op vakantie in Turkije waren we voor het eerst een tijdlang onder ons twee. We hadden een rustig hotel met zicht op zee, lekker eten en het weer was prachtig. Toen viel alle stress opeens weg. Omdat we de hele dag samen op pad waren, werd onze band ook veel hechter. Dat kwam de seks zeker ten goede. Op reis ben ik voor het eerst klaargekomen. Dat was echt een overwinning. Sindsdien gaat het ook thuis beter.”

ELLE’s advies: Verkies kwaliteit boven kwantiteit. Maak tijd om de juiste sfeer te creëren. Ook wie al langer samen is, mag handig gebruik maken van clichés. Kaarsen, een fles wijn en het juiste plaatje op de achtergrond kunnen helpen om je te ontspannen. Erotische massages zijn het perfecte voorspel en brengen je in de juiste stemming.

roadtrip vakantie seks

Roadtrip

Katrien (31): “Mijn man en ik zijn intussen tien jaar samen. Aan het begin van onze relatie beleefden we spannende avonturen. We waren allebei nog student, maar zaten niet op kot. We moesten dus creatief zijn en deden het overal: achteraan in de metro, in een verlaten steegje, in een lege treinwagon, in het park of zelfs in de slaapkamer van onze ouders. Af en toe betrapt worden, hoorde erbij. Dat maakte het alleen maar extra spannend. Ondertussen wonen we bijna zes jaar samen. Er is veel veranderd. Overdag werken we allebei fulltime en als we dan thuiskomen, vervallen we in een vaste routine. Werken, sporten, eten, afwassen, slapen – en opnieuw. Als we ‘s avonds in bed liggen gebeurt het nog wel eens, maar de spanning van vroeger is ver te zoeken. Een roadtrip door de Verenigde Staten bracht daar verandering in. Opeens was er weer zoveel nieuws te ontdekken. We knoopten opnieuw aan bij ons hete verleden en deden het onderweg in de huurauto, in open lucht in het midden van een natuurpark en in elk motelletje, hoe vuil ook. We waren verlost van de sleur. Maar na onze thuiskomst, vervloog die hernieuwde passie weer. Volwassenheid heeft onze relatie een beetje overvallen.”

ELLE’s advies: Integreer je vrijpartij in je dagelijkse activiteiten. Aangezien de liefde van de man door de maag gaat, volstaat het om zijn lievelingseten op tafel te zetten. Zorg ervoor dat de porties niet te groot zijn, zodat hij nog wat honger heeft en presenteer dan jezelf als dessert. Verruil ook de fitness af en toe voor een sessie bedsport. Een studie van de universiteit van Quebec toont aan dat een vrijpartij de perfecte afwisseling is in je trainingschema. De proefpersonen waren het er ook unaniem over eens dat seks aangenamer is dan een work-out op de loopband.

Samsonseks

Ann-Sophie (36): “Na 13 jaar huwelijk zijn de momenten waarop mijn man en ik alleen zijn bijzonder schaars. Met twee jonge kinderen in huis blijft er weinig tijd over om te genieten van elkaar. Er is er altijd wel eentje die ‘s morgens bij ons in bed kruipt, zeker in het weekend. En nu ze wat ouder zijn, parkeren we hen ook niet meer zo gemakkelijk voor de televisie. Als we vakantie hebben, brengen we de kinderen daarom vaak een paar dagen naar de grootouders. Dan trekken we er met z’n tweetjes op uit. Een gezellige citytrip of een hotelletje in de natuur doet wonderen. Dan focussen we weer volledig op elkaar.”

ELLE’s advies: Laat je kinderen nooit in je bed of je krijgt ze er niet meer uit. En investeer in een goede babysit, die betaalt zich vroeg of laat terug (in natura). Het hoeft ook niet altijd veel te kosten. Zijn de kinderen naar de scouts? Perfect. Steek de was in en benut de resterende honderdvijfendertig minuten om alle andere kamers in huis te ontdekken. Zorg er wel voor dat je aangekleed op het appel verschijnt wanneer je de kinderen weer ophaalt.

water seks vakantie zee

Natte dromen

Kurt (42): “Het is erg om toe te geven, maar na bijna twintig jaar samen hebben we alles eigenlijk wel gezien. Elk standje, elk plekje in huis en in de tuin, elke outfit. Af en toe proberen we nog eens wat, maar er zijn weinig dingen die het vuur weer langdurig laten opflakkeren. Zelfs op vakantie deden we het nog zelden. Elk jaar in de zomer gingen we namelijk in de bergen op wandelvakantie. Daar genoten we intens van, maar ‘s avonds waren we wel te moe om in bed nog deftig te presteren. Drie jaar geleden was mijn vrouw licht geblesseerd. Daarom besloten we een rustige strandvakantie te boeken. Dat was de beste beslissing ooit. Een all-inclusive hotel met verschillende zwembaden, waterglijbanen en jacuzzi’s, vlak bij het strand. Ik weet niet wat daar gebeurde maar opeens werd ik overspoeld met goesting. We kwamen erachter dat seks in en aan het water enorm ons ding is. Tijdens die twee weken vakantie hebben we het volgens mij vaker gedaan dan in de twee jaar ervoor. Sindsdien zijn we ook nooit meer op bergvakantie geweest: we trekken altijd richting een kuststreek. Ook thuis boeken we regelmatig een privésauna met zwembad. We denken er zelfs aan een zwemvijver in de tuin te laten bouwen.”

ELLE’s advies: Benieuwd of jouw partner ook overspoeld wordt met goesting bij het zien van water? Een opblaaszwembadje voor in de tuin is al verkrijgbaar vanaf 24,99 euro. Een geringe investering, want zwemkledij heb je uiteraard niet nodig.

Hotellovers

Line (34): “Bij ons is het na al die jaren eigenlijk nog steeds leuk tussen de lakens. Het enige dat we missen, is een beetje spontaniteit. Het klinkt cliché, maar er komt toch wat sleet op. Daarnaast hebben we ook veel tegenslagen gekend: een goede vriend die sterft, een ontslag, een auto-ongeluk ... Zulke gebeurtenissen wegen op je relatie en je seksleven. Als het leven moeizaam gaat, doe je gewoon minder zot in bed.
Een vakantie hielp ons om even te ontsnappen aan die zorgen. Dat het in het buitenland toch altijd net iets spannender verloopt, weten we al sinds onze eerste reizen. Zoals in New York tegen het raam van de hotelkamer op de 25e verdieping of op een krap strandtoilet in Malta omdat we zo onder de indruk waren van elkaars lichaam in zwemkledij. Ook na al die jaren heeft de reisformule zijn kracht niet verloren. Toen we onlangs een maand op rondreis waren in Vietnam, voelden we de ultieme vrijheid. In onze camper ergens op een verlaten weg, bij een afgelegen meer of in de wilde natuur ... Opeens kon het weer overal en dat was zo opwindend. In een superkrappe campervan – ellebogen tegen het raam, voeten tegen het dak – moesten we creatief zijn en dat leidde tot nieuwe ontdekkingen. In de steden die we bezochten, gingen we op hotel. En je kan toch niet op hotel gaan en de nacht laten passeren zonder te vrijen?”

ELLE’s advies: Een onbekende omgeving doet wonderen en hoeft niet altijd ver weg te zijn. In Limburg en West-Vlaanderen zijn er genoeg afgelegen plekjes om gezellig te ‘picknicken’. Vergeet geen dekentje voor het comfort en de juiste ingrediënten voor genot. Beginnen doe je met wat lustopwekkend zeewier. Laad ook genoeg pinda’s in je mand – die versterken het orgasme. Voor de mannen raden we een menu aan op basis van watermeloen. De aminozuren zorgen voor een ontspannend effect op de bloedvaten, vergelijkbaar met de werking van Viagra. Een topping van pure chocolade doet zijn erectie langer standhouden. Denken jullie al aan nageslacht? Kruid dan af met basilicum om de vruchtbaarheid te verhogen. Smakelijk!