Citytrip Barcelona? Hier wil je eten, drinken en shoppen

Gepubliceerd op 7 november 2023 door Sam Vandenbosch
Citytrip Barcelona? Hier wil je eten, drinken en shoppen Bron: Unsplash

Barcelona, baby! Wij nemen je mee naar de hipste Spaanse grootstad en tippen onze favoriete eet- en shop adresjes voor een memorabele citytrip.

Barcelona is de ideale bestemming voor een paar daagjes ertussenuit. Een zonnig klimaat, elke week wel een nieuwe hotspot, lekkere brunch-plekjes, de beste tapas-restaurants en een paradijs voor elke shopaholic. Onze favoriete adresjes, kom je hier te weten.

Onze favoriete restaurants in Barcelona

Gala

Voor zowel lunch als diner waaien wij graag aan bij 'Gala', pal in de luxe winkelstraten van Barcelona. Het eclectische en surrealistische interieur is fotoshoot-waardig, vol met clashende prints en een heerlijk rustgevende patio.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Restaurante Gala (@galarestaurante)

Baldomero

In het weekend brunchen we zonder twijfel bij 'Baldomero'. Alsof je bij je grootmoeder thuis bent, met een heerlijk huisgemaakt buffet gepresenteerd in de stijl van een Frans vakantiehuisje. Met een voorts volledig terracotta interieur en taarten zo mooi dat je ze eigenlijk niet wil aansnijden, biedt deze spot alles wat wij op een zondagochtend kunnen wensen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Baldomero (@baldomerobcn)

Flying monkey

In de gezellige drukte van 'Flying monkey' passeer je 's ochtends voor een koffietje, 's avonds klink je een glaasje op de dag in hun wijnbar. Meer hebben wij niet nodig!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Flyingmonkeybcn (@flyingmonkeybcn)

Raw studio

Ontbijt en lunch op basis van seizoensproducten, dat is waar 'Raw studio' voor staat. Al waren wij ook al verkocht bij het zien van het minimalistische interieur. Een absolute hotspot voor de hippe kippen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Raw Studio (@rawstudio.bcn)

Babula

Hierbinnen is het gezellig dineren. Vergezeld van een tasty cocktail, neemt 'Babula' je met zijn fusion keuken mee naar de verschillende uithoeken van de wereld en laat het restaurant je proeven van de beste recepten uit zijn verschillende culturen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BABULA BAR 1937 (@babulabar1937)

Onze favo shopping adressen in Barcelona

Gimaguas

Als een it-girl als Lily-Rose Depp fan is, dan weet je het wel: dit merk moét op onze radar! 'Gimaguas' weet keer op keer te verrassen met een kleine, maar erg bijzondere collectie. Stukken waar je misschien eerst even vreemd van opkijkt, maar erna stapelverliefd op wordt en wil dragen tot ze uit elkaar vallen. Bovendien heeft hun pas gerenoveerde winkeltje een geweldige make-over gekregen. De beslissing voor onze eerste stop was dus snel gemaakt: Vamos, op naar 'Gimaguas'!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gimaguas (@gimaguas)

Casa Barcelò

Vintage-liefhebbers kunnen hun hart ophalen in deze concept-store. Hier scoor je echte parels, van schattig retro servies tot design lampen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door CASA BARCELÓ (@casabarcelo.store)

Vasquiat

Deze eclectische mix van kleurrijke jurken, funky sieraden, schattige tassen en edgy zonnebrillen, lokte ons maar liefst 3(!) keer opnieuw naar deze cult-winkel. 'Vasquiat' biedt een selectie van it-merken en aanstormend ontwerp-talent, waaronder Carmen Says, Arizona, Maisxfrida, Eiko Ai, Resume, Sea New York, Wald Berlin en Valentine Witmeur,... noem maar op. Deze winkel heeft het helemaal begrepen, en wij ook: we willen alles, nu onze portemonnee nog overtuigen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door VASQUIAT (@vasquiat_official)

Bassal Store

Een selectie van de zachtste en meest kwalitatieve merken, waaronder het Spaanse Cordera, Rus en Bielo. Een winkel waarin je een stuk past en het nadien nooit meer wil uittrekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bassal Store (@bassal.store)

Los Féliz & Muy Frágil

Op zoek naar bijzondere silhouetten en sexy, elegante snits? Na vele jaren als vintage liefhebber en shopaholic, besloot de dame achter 'Los Féliz' een eigen winkeltje te openen. De collectie bestaat deels uit stukken van topdesigners (met een speciale voorliefde voor Moschino) en nieuw talent, stukken die "kunstig" ontworpen zijn of werken rond repurposing.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Los Féliz (@losfelizshop2)

El recibidor

Een wat kleinere selectie vintage meublilair, maar volledig gebed in de jaren '50 en '60. Gefascineerd door 'Mid Century Modern', vind je in deze winkel de pracht en praal van de vroegere glorie terug. Snuister tussen de vintage design stukken of zelfs een paar nieuw gecreëerde producten die herinneren aan de vibey sixties.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door El Recibidor (@elrecibidor)

House of rowdy

Opnieuw een mix van designer vintage en nieuwe ontwerpers. Passen doe je er voor een very instagrammable XL spiegel. Een leuke laatste stop in je shopping-route.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door House of Rowdy (@house_of_rowdy_)