De nieuwe lading kerstfilms op Netflix om al in de feeststemming te komen

Geüpdatet op 2 november 2023 door Lore Ginneberge
De nieuwe lading kerstfilms op Netflix om al in de feeststemming te komen Unsplash

Warme chocolademelk, een dekentje en een van deze nieuwe kerstfilms op Netflix klaar: genieten maar!

Niets leuker dan aftellen naar de leukste tijd van het jaar met een gezellige kerstspecial of romantische film op Netflix.

1. Best. Christmas. Ever!

Twee frenemies Charlotte (Heather Graham) en Jackie (Brandy) worden door een samenloop van omstandigheden verplicht om samen kerst te vieren. Drama verzekerd!

Verschijnt op 16 november 2023 op Netflix

2. De Familie Claus 3

Neem een pauze van de Amerikaanse en Scandinavische films op Netflix en laat je net als de rest van de wereld inpakken door deze Belgisch-Nederlandse (!) kerstfranchise met onder andere Jan Decleir in de hoofdrol. De plot van deze vervolgfilm: opa Noël en zijn kleinzoon Jules moeten het kerstfeest stiekem regelen vanop vakantie, maar dan ontdekt kleine zus Noor hun geheime kerstwereld...

3. Falling For Christmas

Lindsay Lohan maakte haar glorieuze comeback, in een kerstfilm dan nog wel, en alleen daarom moeten we 'Falling For Christmas' zien. Ongetwijfeld cheesy, barstensvol clichés en hoogst voorspelbaar, maar daarom niet minder entertaining.

4. Christmas With You

En over cheesy plotlijnen gesproken: de familiekomedie 'Christmas With You' wint vast geen Oscar, maar staat garant voor een gezellige avond. De film volgt een popster die inspiratie zoekt voor een kersthit en de kerstwens van een jonge fan vervult om haar te ontmoeten. En dan vindt ze de ware liefde.

5. The Princess Switch

Vanessa Hudgens speelt haar eigen dubbelganger in de 'The Princess Switch'-trilogie. Twee identieke personages die wisselen van plek kaapt misschien niet de prijs weg voor meest originele scenario, maar wegdromen doe je gegarandeerd.

6. Holiday in the Wild

Hoewel Sex and the City-fans waarschijnlijk niet op een vervolg mogen hopen, kunnen ze actrice Kirstin Davis (Charlotte!) aan het werk zien in deze 'Holiday in the Wild'. Zoals de titel doet vermoeden speelt deze romantische film zich af op locatie, meerbepaald Afrika. Kirstin plant er een safari met haar man, maar wordt op het laatste moment gedumpt. Met een gebroken hart vertrekt ze toch nog naar Zambia, waar ze een charmante olifantenbeschermer ontmoet.

7. Christmas Wedding Planner

Wanneer de twee grootste clichés van de romcomwereld samensmelten - het kerstthema en een bruiloft - krijg je een scenario om van te smullen. Gooi Kelly Rutherford in de mix, oftewel Lily Van Der Woodsen uit 'Gossip Girl', en je hebt de perfecte kerstfilm.

8. The Knight Before Christmas

Voor fans van die andere Netflix-kerstfilm 'Princess Switch': deze romantische kerstfilm is - hoewel compleet voorspelbaar - een echt cadeautje. Vanessa Hudgens, aka de kerstfilm-queen, kruipt voor 'The Knight Before Christmas' in de rol van een lieve scheikundelerares. Dit keer kruist er geen prins, maar een geteleporteerde ridder uit de negentiende eeuw haar pad. Vanessa maakt hem wegwijs in de moderne wereld, en valt langzaamaan voor de charmes van dit galante heerschap.

9. Holidate

Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen worden elkaars metgezel, maar gevoelens komen in het spel...

10. A Christmas Prince

Wat gebeurt er wanneer een reporter toegelaten wordt in het koninklijk paleis om het leven van de prins te onderzoeken? Deze driedelige filmreeks op Netflix is losjes gebaseerd op het leven van een zeker koppel uit de Britse Royal Family...

11. Let it Snow

Een van de meest cozy kerstfilms is ongetwijfeld 'Let it Snow' met onder andere actrice Kiernan Shipka. Wanneer een klein stadje getroffen wordt door een sneeuwstorm op kerstavond, verandert het de vriendschappen, het liefdesleven en de toekomst van een groep scholieren. Grappig, herkenbaar en hartverwarmend.

12. The Holiday Calendar

Een fotografe met veel talent maar weinig toekomstmogelijkheden erft een antieke adventskalender die de toekomst kan voorspellen... 'The Holiday Calendar' is een must, alleen al om Kat Graham en Quincy Brown aan het werk te zien.

13. The Noel Diary

Een romanschrijver (Justin Hartley) die met Kerstmis zijn ouderlijk huis opruimt, ontmoet een intrigerende jonge vrouw (Barrett Doss) die op zoek is naar haar biologische moeder. Zal een oud dagboek hun verleden - en harten - ontsluiten? 'The Noel Diary' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Richard Paul Evans.

14. Scrooge: a Christmas Carol

Deze animatiefilm, oorspronkelijk geschreven door Charles Dickens, gaat over over Scrooge, een norse en onvriendelijke man die nog maar één kerstavond heeft om zijn verleden onder ogen te komen en een betere toekomst op te bouwen. De stemmencast van deze film bestaat uit onder meer Luke Evans en Olivia Colman.

netflixfilms kerst kerstfilms Netflix
Netflix

15. Christmas on Mistletoe Farm

Deze Netflix kerstfilm vertelt het verhaal van een weduwnaar die een boerderij erft net voor de feestdagen. Hij kan moeilijk wennen aan het dorpsleven, daarom bundelen zijn kinderen hun krachten om met hun vader op de boerderij te blijven wonen.

netflixfilms kerst kerstfilms Netflix
Netflix

LEES OOK: 

5 documentaires op Netflix boordevol juicy info over celebrities 

6 films en series over een dodelijk spel om na Squid Game te bingen

De leukste winterdecoratie om nu al zelf te maken