De 20 beste series om te (her)bekijken deze herfst

Geüpdatet op 28 september 2023 door Lore Ginneberge
De 20 beste series om te (her)bekijken deze herfst Netflix

Herfst staat synoniem voor knusse avonden op de bank met een kop thee en een goede serie. Om de keuze wat makkelijker te maken, zijn dit de 20 beste series die je dit najaar absoluut moet kijken of herbekijken. Van tijdloze klassiekers tot gloednieuwe releases en van moordmysteries tot feel-good komedies, deze lijst heeft voor elk wat wils.

1. Gilmore Girls (Netflix)

Synopsis: De serie volgt de levens van een alleenstaande moeder en haar dochter in het fictieve stadje Stars Hollow.
Waarom kijken: Dit is dé herfstserie bij uitstek. De hartverwarmende dialogen en het knusse stadje maken van de afleveringen een ultieme feel-good moment.

2. Sex Education (Netflix)

Synopsis: De serie volgt de seksuele ontwaking van een groep tieners op een Britse middelbare school.
Waarom kijken: Het vierde en laatste seizoen is net uit, en de serie is zowel ontroerend als hilarisch. Een must-watch voor iedereen die zich jong voelt, want het is nooit te laat om bij te leren.

3. The Lost Flowers of Alice Hart (Amazon Prime)

Synopsis: Na een verdachte brand die haar ouders het leven kost, gaat de 9-jarige Alice bij haar oma wonen, waar ze alle geheimen over haar familiegeschiedenis ontrafelt.
Waarom kijken: Deze serie bestaat uit zeven afleveringen en zowel familiedrama als mysterie tegen de achtergrond van het adembenemende Australische landschap.

4. De Twaalf (Streamz)

Synopsis: Twaalf juryleden moeten oordelen over een vrouw die beschuldigd wordt van een dubbele moord.
Waarom kijken: Dit Belgische drama biedt een diepgaande blik op het juridische systeem en de menselijke psychologie, perfect voor die dagen waarop je zin hebt in iets serieuzers.

5. Liebes Kind (Netflix)

Synopsis: Wanneer de mysterieuze Lena erin slaagt te ontsnappen uit gevangenschap, wordt de ware omvang van een nachtmerrie onthuld met de aankomst van haar ouders, die haar al 13 jaar als vermist hebben opgegeven.
Waarom kijken: Deze mini-serie voegt een donkerder element toe aan je herfst-kijklijst, perfect voor als je op zoek bent naar een serie die je op de rand van je stoel houdt.

6. Downton Abbey (Netlfix)

Synopsis: Deze serie geeft een inkijk in het leven van de Britse aristocratie en hun bedienden in het begin van de 20e eeuw.
Waarom kijken: De historische setting en complexe personages zijn ideaal voor wanneer je zin hebt in een dosis drama en elegantie.

7. Outlander (Netflix)

Synopsis: Claire Randall, een voormalige verpleegster, wordt op mysterieuze wijze getransporteerd naar het Schotland van 1743.
Waarom kijken: De sfeervolle landschappen en complexe relaties maken het een perfecte keuze voor koude herfstavonden.

8. You (Netflix)

Synopsis: Joe, een charismatische boekhandelaar, wordt wel heel obsessief als hij verliefd wordt.
Waarom kijken: De psychologische spanning houdt je op het puntje van je stoel, terwijl je toch lekker warm binnen zit.

9. Only Murders in the Building (Disney+)

Synopsis: Drie buren ontdekken dat ze een passie voor misdaadpodcasts delen. Ze raken verwikkeld in een moordonderzoek in hun eigen gebouw.
Waarom kijken: De serie, met Selena Gomez in de hoofdrol, is zowel spannend als humoristisch, waardoor het een interessante kijkervaring wordt voor een gezellige avond. Het derde seizoen werd net uitgebracht.

10. Emily in Paris (Netflix)

Synopsis: Emily, een jonge marketeer, verhuist naar Parijs en navigeert door werk, liefde en cultuurverschillen.
Waarom kijken: De kleurrijke outfits en een geromantiseerde versie van Parijs zijn een perfecte escape van het grauwe herfstweer. Seizoen 4 verschijnt in november 2023.

11. Sex And The City (Streamz)

Synopsis: Vier vriendinnen in New York navigeren door het leven, de liefde en werk, terwijl ze hun vriendschap koesteren.
Waarom kijken: Deze evergreen is altijd het juiste antwoord wanneer je niet weet wat kijken. Heerlijk om opnieuw te kijken tijdens de herfstmaanden.

12. The Crown (Netflix)

Synopsis: Een biografische vertelling over het leven van koningin Elizabeth II.
Waarom kijken: De historische setting en uitmuntende acteerprestaties maken dit een must-watch voor een relaxte avond. Het vijfde seizoen verschijnt midden oktober 2023.

13. Brooklyn Nine-Nine (Netflix)

Synopsis: Volg het 99e district van de New York City Police Department terwijl ze misdaad bestrijden en hilarische momenten beleven.
Waarom kijken: Deze komedie zit vol met memorabele personages en is een ideale keuze voor een ontspannen, vrolijke kijkervaring wanneer de dagen donkerder worden.

14. Friends (HBO Max)

Synopsis: Zes vrienden navigeren door het leven en de liefde in Manhattan.
Waarom kijken: Deze klassieker is als een warme deken, altijd goed voor een flinke dosis nostalgie.

15. Succession (Streamz)

Synopsis: De rijke familie Roy vecht om de controle over hun media-imperium.
Waarom kijken: De intriges en machtsstrijd zijn fascinerend, en je kunt er heerlijk in opgaan terwijl buiten de bladeren vallen. Het vierde en laatste seizoen werd dit jaar nog uitgebracht.

16. Stranger Things (Netflix)

Synopsis: In een klein Amerikaans stadje verdwijnt een jongen, wat leidt tot een reeks bovennatuurlijke gebeurtenissen.
Waarom kijken: De 80s vibe en mysterieuze sfeer zijn ideaal voor die griezelige, winderige herfstnachten. Het vijfde en laatste seizoen zal waarschijnlijk in 2024 verschijnen.

17. Big Little Lies (Streamz)

Synopsis: Een groep moeders in een rijke Californische gemeenschap hebben ieder hun eigen geheimen.
Waarom kijken: De gelaagde personages en het zonnige Monterey contrasteren mooi met de donkere herfstmaanden.

18. Lupin (Netflix)

Synopsis: Deze Franse serie volgt Assane Diop, een meesterdief geïnspireerd door het literaire personage Arsène Lupin, terwijl hij wraak zoekt voor onrecht aangedaan aan zijn familie.
Waarom kijken: Het derde seizoen van deze hit komt begin oktober uit, het ideale moment om 'Lupin' (nog eens) van het begin te kijken.

19. Killing Eve (Streamz)

Synopsis: Een MI6-agent raakt geobsedeerd door een huurmoordenaar die ze moet vangen.
Waarom kijken: De kat-en-muisspel dynamiek en de sterke vrouwelijke leads maken het uitermate boeiend.

20. Heartstopper (Netflix)

Synopsis: Deze serie, gebaseerd op de populaire webcomic, volgt de liefdesverhalen van twee jonge mannen op de middelbare school.
Waarom kijken: De serie is ongelooflijk hartverwarmend en ideaal voor iedereen die op zoek is naar een dosis pure romantiek deze herfst.