3 modellen jeans om te dragen als je klein bent

Geüpdatet op 1 september 2023 door ELLE Partner
3 modellen jeans om te dragen als je klein bent © Shutterstock

De jeans is een onmisbaar stuk in onze kledingkast. Afhankelijk van de wassing en het model is het een heerlijk relaxed of een gekleed kledingstuk en is hij werkelijk overal mee te combineren: T-shirts of blazers, sneakers of hakschoenen, een luchtig zomerhemdje of een dikke wintertrui.  Niet iedereen is 1m80 zoals vaak het geval is bij de modellen die ons onze kleding showen. Het is dan ook niet altijd makkelijk om te weten wat jou goed staat als je nogal afwijkt van hun figuur. Ben jij nogal klein in vergelijking met deze (top)modellen en ook in vergelijking met de meeste andere vrouwen op je werk of op school? We geven tips zodat jij de jeans vindt die het best bij jou past.

3 modellen jeans die mooi staan als je klein bent  

Als je klein bent, kan je broeken met een lage taille maar beter vergeten. Je benen lijken in broeken met een lage taille namelijk (nog) korter. Bij skinny en slimfit modellen raden we zelfs de (extra) hoge taille aan. Als je heerlijk slanke benen hebt, kies dan een slim model en draag er hakschoenen onder. Je benen worden dan oneindig lang. Als je graag langere benen wil hebben is het een goed idee om een stukje enkel te laten zien onder je broek. De 7/8ste modellen zijn daar super voor, de zogenaamde cropped jeans modellen. De flared jeans of een bootcut kan, maar moet dan wel een hoge taille hebben. Heb je geen dunne benen en vind je je heupen te breed voor een slim model? Kies dan zeker een zwarte of een donkerblauwe jeans, deze laten je dijen slanker lijken. En ga eerder voor een recht of een flared model. Deze doen het verschil tussen je heupen en je onderbenen verdwijnen. De gerafelde jeans is in dit jaar. Als je klein bent, kan je deze ook prima dragen, in de modellen die goed bij je passen. Tip: je kan de gerafelde zoom ook zelf maken. Gebruik daarvoor één van je favoriete jeansbroeken waar je stiekem een beetje op bent uitgekeken. 

Ben je eerder klein? Vergeet dan de “boyfriend” jeans en alle andere jeansbroeken met een lage taille. 

De gerafelde jeans

De mid waist jeans Maje met gerafelde zoom is slim fit, 7/8ste in lengte en de gerafelde zoom is zo geknipt dat je benen langer lijken. Hij is prima in combinatie met een paar laarzen of met pumps met hakken om je figuur nog meer te verlengen. Medium wassing.

De recht model jeans Zadig & Voltaire is 7/8ste, mid waist en discreet gerafeld aan de pijpen. Het straight-fit model is minder geschikt voor laarzen, maar leuk met een hakschoen of een stoere sneaker. 

De slouchy jeans met hoge taille

De slouchy jeans hoge taille Mango is eigenlijk een jeans waar geen model in zit. Vreemd genoeg staat dit model goed bij alle lichaamstypes, dus ook bij vrouwen die kleiner zijn, op voorwaarde dat de jeans een hoge taille heeft. Dit model van Mango voldoet aan die eis en is kort genoeg om je enkels te laten zien. 

Wie wil de legendarische Levi’s 501 nu niet in een kortere versie met hoge taille dragen? Deze cropped jeans verkrijgbaar met lichte wassing. 

De cropped jeans

De ingekorte jeans is perfect om je benen langer te doen lijken, zoals ook dit flared model Mango. En deze is ook nog eens gemaakt van gerecycleerd biologisch katoen. 

De cropped jeans heeft een recht model en is donkerblauw. Ook beschikbaar in ecru, medium blauw en zwart. 

Dit artikel is geschreven door het redactieteam van DCE

Rate this post