10 romantische films om deze zomer bij weg te dromen

Geüpdatet op 1 augustus 2023 door Lisa Aelvoet
10 romantische films om deze zomer bij weg te dromen Sanja Bucko/Warner Bros

Wanneer het zomerse weer uitblijft, bieden romantische films in een tropische setting soelaas. Ben jij op zoek naar een feel good movie om lekker bij weg te zakken op een regenachtige zomerdag? We got you.

1. The Little Mermaid (2023)

the-little-mermaid
© Disney

We vielen als een blok voor Halle Bailey die zeemeermin Ariel vertolkt in de live action remake van de gelijknamige Disney blockbuster. Verder zijn we ook helemaal enthousiast over het Caribisch sfeertje en de bijbehorende island vibes doorheen de film. Wanneer 'The Little Mermaid' precies op Disney+ verschijnt, is officieel nog niet bekend. Een goed geïnformeerde gok vertelt ons echter dat we de film eind augustus op het streamingplatform kunnen verwachten. Nét voor het einde van de vakantie zal je hem dus ook op het kleine scherm kunnen bewonderen.

2. Call Me by Your Name (2017)

call-me-by-your-name
© Alamy/Sony Pictures Classics

De verfilming van het ontluikende liefdesverhaal tussen de zeventienjarige Elio en vierentwintigjarige Oliver betekende een doorbraak voor steracteur en stijlicoon Timothée Chalamet. Het epos speelt zich af in een dromerige setting aan de Italiaanse Riviera in het jaar 1983 en stroomt over van de emoties. Hou je zakdoeken dus maar klaar!

3 & 4. Mamma Mia! (2008) & Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

mamma-mia
Netflix

Mamma Mia! mag gewoonweg niet ontbreken in dit lijstje. De ultieme zomerse feelgood film speelt zich af op een luisterrijk Grieks eiland en heeft alles wat we van een zomerse romantische film verwachten: een prachtige setting, zeemzoet liefdesverhaal en heerlijke ABBA-covers. Ook de vervolgfilm 'Mamma Mia! Here We Go Again' met Lily James is een vermelding waard. De films staan beide op Netflix en vormen het ideale duo om te bingen op een regenachtige dag.

5. Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain (2001)

Amélie is een verlegen serveerster uit Montmartre op zoek naar liefde. Audrey Tautou, Parijs in de zomer en magnifieke muziek van Yann Tiersen: Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulin blijft ook na al die jaren een absolute must-see. Te zien op Streamz+.

6. The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)

the-sisterhood-of-the-traveling-pants
Alcon Entertainment

Ben je in een nostalgische bui? Dan is 'The Sisterhood of the Traveling Pants' misschien wel exact wat je nodig hebt. Het hartverwarmende verhaal van vier vriendinnen die elk een totaal andere zomervakantie beleven, vervoert je zo terug naar de middelbare school. Te zien via Apple TV+.

7. Ticket to Paradise (2022)

ticket-to-paradise
Sony

De ingrediënten van een geslaagde romantische film? Julia Roberts en George Clooney. De twee topacteurs spelen gescheiden ouders die elkaar niet kunnen luchten. Wanneer ze te horen krijgen dat hun dochter Lily in Bali met een local wil trouwen, vliegen ze er samen heen om het huwelijk een halt toe te roepen. Te zien op Netflix.

8. Crazy Rich Asians (2018)

crazy-rich-asians
Sanja Bucko/Warner Bros

Deze verfilming van het gelijknamige boek speelt zich af in het wervelende Singapore. Wie houdt van glitter en glamour kan zijn hart ophalen bij het liefdesverhaal van Nick en Rachel, waar Nick's moeder een stokje voor probeert te steken. Een van onze favoriete romantische films aller tijden!

9. Dear John (2010) 

Deze film uit 2010 met Amanda Seyfried en Channing Tatum in de hoofdrol lijkt niet ouder te worden. Soldaat John wordt tijdens zijn verlof halsoverkop verliefd op studente Savannah. Wanneer het tijd is voor John om opnieuw op missie te vertrekken, probeert het prille koppel hun relatie in de vorm van brieven in leven te houden.

10. Sex and the City (2008)

sex-and-the-city
James Devaney/WireImage

Voor wie 'And just like that' helemaal heeft uitgekeken is er altijd nog de eerste 'Sex and the City'-film. Vier jaar na het slot van de serie is het zo ver: Carrie en Mr. Big besluiten te trouwen. Waar Mr. Big het liever klein houdt, laat Carrie zich meeslepen. Met alle gevolgen van dien...