Alles wat we tot nu toe weten over ‘The Little Mermaid’

Geüpdatet op 13 mei 2023 door Lisa Aelvoet
Alles wat we tot nu toe weten over ‘The Little Mermaid’Disney ©

De Kleine Zeemeermin is een van de meest geliefde Disney-animatiefilms aller tijden en veroverde sinds zijn release in 1989 een speciaal plekje in ons hart. Nu, meer dan 30 jaar later, presenteert Disney de live-actionversie 'The Little Mermaid'. Dit is wat we weten.

Disney pakt de laatste jaren uit met heel wat live-action remakes van geliefde klassiekers zoals Aladdin, Cinderella en The Lion King. En nu is het de beurt aan 'The Little Mermaid', de live-actionversie van de gelijknamige én met twee Oscars bekroonde animatieklassieker.

LEES OOK: Deze Disney-personages zijn op echte mensen gebaseerd

Het plot

Het plot van de live-actionversie lijkt erg op dat van de animatiefilm, mits enkele kleine wijzigingen. Zo is Ariel, net als in de originele film, enorm nieuwsgierig naar de wereld buiten de zee. Wanneer ze verliefd wordt op prins Eric wil ze niets liever dan ook een mens worden. Ze sluit een pact met de boze zeeheks Ursula maar brengt op die manier haar eigen leven én haar vaders kroon in gevaar.

De cast van 'The Little Mermaid'

De diverse cast vormde een veelbesproken topic maar is wat ons betreft net een grote meerwaarde voor The Little Mermaid. Ariel wordt vertolkt door de drieëntwintigjarige Halle Bailey, bekend van haar rol in Grown-ish, en dat was voor regisseur/producer Rob Marshall een no-brainer. Haar engelachtige stem en bijna buitenaardse looks overtuigden hem meteen. Andere bekende namen die je naast Halle op het witte doek ziet schitteren, zijn Awkwafina als Jutter de zeemeeuw, Melissa McCarthy als Ursula, Jonah Hauer-King als prins Eric en Bridgertons Simone Ashley als Ariels zus.

De release

Het goede nieuws? We hoeven helemaal niet meer zolang te wachten alvorens deze sterren in actie te zien. The Little Mermaid verschijnt namelijk vanaf 24 mei in de bioscoop.

De muziek uit 'De Kleine Zeemeermin'

'De Kleine Zeemeermin' dankt zijn populariteit niet in het minst aan iconische nummers als 'Under the Sea' en 'Part of Your World'. Deze zullen dan ook, samen met een aantal nieuwe nummers, in de live-action remake te horen zijn.

'The Little Mermaid' trailer

Tijdens de Oscar-ceremonie eerder dit jaar dropte Disney de eerste volledige trailer voor 'The Little Mermaid'. Zo vangen we een glimp op van Ariels prachtige kostuums en ongeëvenaarde zangtalent. Bekijk de trailer hieronder:

Of de live-action remake net zo iconisch wordt als de originele animatiefilm blijft afwachten. Maar we kunnen niet ontkennen dat we reikhalzend uitkijken naar de release en zijn benieuwd naar wat de filmmakers voor ons in petto hebben.