6 Netflix-series en -documentaires voor fashionista’s

Gepubliceerd op 29 januari 2021 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
6 Netflix-series en -documentaires voor fashionista’s

Van unieke documentaires over een wedstrijdshow tot een intiem portret: de must-sees op Netflix voor wie helemaal into fashion is.

Creatief: Next in Fashion

Achttien getalenteerde ontwerpers die onbekend zijn bij het grote publiek en graag naam willen maken in de modewereld, gaan met elkaar in competitie in Next in Fashion. De show wordt gehost door een topduo: ontwerper Tan France (Queer Eye) en it-girl Alexa Chung. In elke aflevering gaan de ontwerpers een nieuwe uitdaging aan rond een bepaald thema (streetwear, lingerie ...). Na twee dagen intensief werken leggen de ontwerpers hun creaties voor aan gerenommeerde guest judges, zoals Prabal Gurung, Adriana Lima, Phillip Lim, Tommy Hilfiger en Christopher Kane. De winnaar sleept een geldprijs in de wacht van 250.000 dollar en krijgt de kans om zijn of haar eerste collectie aan te bieden op de beroemde luxe webshop Net-a-Porter.

Glamoureus: Hollywood styling

Wou je altijd al weten hoe celebs leven en wonen? Dan is dit programma geknipt voor jou! Styling Hollywood neemt je mee naar de wereld van de sterren van de rode loper en laat je een blik werpen achter de schermen. Je krijgt inkijk in het dagelijkse glamourleven van Jason Bolden – de stylist van de sterren – en zijn echtgenoot: interieurontwerper Adair Curtis, die samen het agentschap Jsn Studio runnen. Jason Bolden stylet enkele van Hollywoods bekendste black celebs, zoals actrice Taraji P. Henson (Hidden Figures), auteur en transgenderrechtenactiviste Janet Mock en regisseur Ava DuVernay (13th). Naast de Hollywoodglitter belicht dit programma ook het dagelijkse leven van een zwart, gay powerkoppel; geen onbelangrijke verdienste!

Spannend: 7 Days Out

Deze mini-documentaireserie toont hoe het eraan toe gaat in de zeven dagen vóór enkele van de grootste events in de sport-, entertainment- en modewereld. In aflevering 5 staat de modeshow van Chanel centraal. Je dringt virtueel door tot in de backstage van een van de populairste shows van de Paris Fashion Week. Zo zie je de betreurde Karl Lagerfeld die de laatste hand legt aan zijn haute-couturecollectie terwijl de naaisters van het modehuis een race houden tegen de klok en er last minute nog een paar aanpassingen worden doorgevoerd. Adrenalineboost verzekerd!

Inspirerend: Jeremy Scott, The People’s Designer

Van zijn moeilijke debuut in een klein stadje in Missouri tot zijn steile opmars naar de top van de modewereld: in deze documentaire volg je het parcours van ontwerper Jeremy Scott. De creatief directeur van Moschino, bijgenaamd de ‘designer van het volk’, moest heel wat hindernissen overwinnen, maar bleef zijn onconventionele stijl altijd trouw. Als lieveling van de sterren slaagde hij erin vriendschap te sluiten met celebs als Lady Gaga, Miley Cyrus, Rita Ora, Katy Perry, Rihanna en A$AP Rocky. De documentaire bevat dan ook exclusieve interviews met hen.

Intiem portret: Franca, chaos and creation

Franca, chaos and creation biedt een intimistisch portret van Franca Sozzani, een mode-icoon en voormalig hoofdredactrice van Vogue Italië. De documentaire, geregisseerd door haar zoon Francesco Carrozzini, geeft een overzicht van de drie decennia dat Franca aan het hoofd stond van het Italiaanse tijdschrift. We zien hoe ze constant conventies overboord gooit, taboes doorbreekt met memorabele covers en onderwerpen durft aan te snijden die op dat moment maar zelden aan bod komen in vrouwenbladen, zoals huiselijk geweld, drugsverslaving of plastische chirurgie. Een biografische documentaire die je doet beseffen wat voor krachtige stempel Franca, die overleed in 2016, drukte op de wereld van de mode.

Feel good: Queer Eye

De realityshow Feel Good is meer dan zomaar een make-overprogramma en bewijst dat mode ook een positief effect kan hebben op je geluk en zelfvertrouwen. Met de hulp van een team van gay experts die zichzelf de Fab Five noemen, helpt deze show anonieme mensen op verschillende vlakken van hun leven. Met Johnathan Van Ness (beauty), Bobby Berk (interieurdesign), Karamo Brown (cultuur), Tan France (mode) en Antoni Porowski (food). Een feelgoodshow die alle thema’s van de maatschappij aansnijdt – zowel belangrijke als oppervlakkige – en je telkens weer een goed humeur bezorgt! Op Netflix vind je vijf seizoenen met de avonturen van dit unieke dreamteam.

LEES OOK:

5 documentaires op Netflix boordevol juicy info over celebrities

Netflix: 7 documentaires die je op reis nemen vanuit je zetel