Netflix: 7 documentaires die je op reis nemen vanuit je zetel

Geüpdatet op 25 mei 2020 door Eloïse Pirard en ELLE België
Netflix: 7 documentaires die je op reis nemen vanuit je zetelBlake Richard Verdoorn -Unsplash

Wil je ontsnappen naar de diepten van de oceaan, woestijnvlaktes of verre landen? Bekijk onze selectie van Netflix-documentaires om te reizen zonder de deur uit te komen!

Een reis naar de andere kant van de wereld is op dit moment een verre droom. Daarbij zullen we onze zomervakantie waarschijnlijk in eigen land moeten doorbrengen. Maar vrees niet, wij hebben een oplossing. Kijk de mooiste documentaires op Netflix. In één klik ontdek je de weelderige groene natuur in Azië, de wilde dieren in Afrika en de adembenemende landschappen die de aarde te bieden heeft.

1. Our Planet

Bewonder de buitengewone diversiteit van dieren op onze planeet. Met deze documentaire duik je tussen de wildste dieren op aarde en zie je de mooiste landschappen. Of volg duizelingwekkende duiken van zeevogels en de achtervolgingen tussen gnoes en hyena's in de Serengeti in Afrika. De documentaire is een mooie kijk op het leven, van het kleinste insect tot het grootste zoogdier. Maar ook toont hij ons de invloed van de mens op de Aarde. Hoe kunnen we onze planeet tegen een ecologische crisis beschermen? Op welke manieren kunnen we onze impact op de natuur beperken? En hoe kunnen we aan de top van de piramide staan zonder de onderste schakels te beschadigen? Deze Netflix-documentaire vormt zo een echte wake-up call.

2. Tales By Light

In drie seizoenen reizen we de wereld rond door de lens van vijf getalenteerde Australische en Noord-Amerikaanse fotografen en videografen. Samen gaan ze tot het uiterste om de schoonheid van de natuur vast te leggen. Daarbij tonen ze niet alleen prachtige landschappen, maar ze laten ons ook de mensen, culturen en dieren ontdekken. We reizen van Indonesië tot Kenia en de natuur is nog nooit zo mooi geweest.

3. Night on Earth

De nacht is ons altijd onbekend gebleven. Maar dankzij nieuwe technologieën leren we eindelijk meer over de duisternis. In de vier uithoeken van de wereld komen we de meest opvallende dieren tegen. Want als de nacht valt, ziet de wereld er helemaal anders uit. Deze Netlfix Original laat ons kennismaken met de bijzondere dieren van de nacht. Van de jachtmethoden van de grootste roofdieren tot de vlucht van vleermuizen. Een van de meest unieke documentaires waarbij je het dierenrijk ontdekt zoals je het nog nooit gezien hebt!

4. Expedition Happiness

Pas op! Na het zien van deze documentaire zal je alles achter willen laten om op avontuur te gaan. Expedition Happiness is de droom van alle nomaden in een wereld van sociale media. Het idee? Felix, een regisseur, trekt samen met zijn vriendin en hond naar de uitgestrekte gebieden van Noord-Amerika. En dat met een oude schoolbus. Van het ontwerp van hun huis op wielen tot de planning van hun route, met alle ups and downs. Volg hun waanzinnige reis en ontdek de verwondering die de natuur brengt.

5. The World’s Most Extraordinary Homes

Zoals de naam al aangeeft, opent deze serie de deuren van de meest ongelooflijke huizen. Architect Pies Taylor en actrice Caroline Quentin reizen samen de wereld rond om je huizen te laten zien waarvan je enkel kan dromen. Deze vastgoedliefhebbers aarzelen niet om het Spaanse platteland over te steken, een Noors eiland te bezoeken of zelfs Miami af te struinen op zoek naar de meest unieke architecturale creaties op aarde. Grootheidswaanzin en surrealisme ontbreken hier niet, maar dat maakt de afleveringen net nog meer verbazingwekkend. Eentje op meteen op je lijstje must-see documentaires te plaatsen dus!

6. The GOOP Lab with Gwyneth Paltrow

Door het Goop Lab leer je het leven op een andere manier kennen. Schok je lichaam om stress los te laten, neem paddenstoelen als therapeutisch middel of spreek met een medium om meer over jezelf te weten te komen. Het team van beroemd actrice Gwyneth Paltrow vat het kort samen: op zoek naar mentale en fysieke gezondheid testen ze alle methoden die te gek of eng lijken. Energieke genezingen, psychedelische ervaringen, helderziendheid... alles wat de wetenschap weerlegt. Misschien gewoon een idee van rijke Amerikanen voor andere rijke Amerikanen die zich vervelen, maar het geeft ons wel zin om te reizen!

7. Breakfast, Lunch & Dinner

Reis samen met beroemde sterrenkok David Chang en zijn bekende gasten de wereld rond, op zoek naar lokale smaken, authentieke gerechten en oude culturen. Op het programma: Vancouver met Seth Rogen, Marrakech met Chrissy Teigen, Phnom Penh met Kate McKinnon en Los Angeles met Lena Waithe. De chef kijkt niet alleen naar het eten van het land, maar gaat ook dieper in op de tradities, geschiedenis en hun gastheren. Een documentaire serie gebaseerd op de essentie van het koken.

LEES OOK:

Netflix: De nieuwste series om deze maand te bingen

Michelle Obama is binnenkort te zien op Netflix

Netflix: 6 Must-see kookshows voor foodies