Michelle Obama is binnenkort te zien op Netflix

Gepubliceerd op 28 april 2020 door Lore Ginneberge
Michelle Obama is binnenkort te zien op NetflixGetty Images

De voormalige - en onze favoriete - First Lady van de Verenigde Staten breidt het succes van haar memoires uit met een eigen Netflix documentaire.

Fantastisch nieuws voor wie de afgelopen weken zowat alle Netflix docu's heeft verslonden, want binnenkort wordt er een klepper van formaat toegevoegd aan je kijklijst. De streamingdienst zal de documentaire 'Becoming' met en over Michelle Obama lanceren, het vervolg op de gelijknamige biografie van de ex-First Lady.

Toen Ms. Obama  in 2018 haar verhaal op de wereld losliet, brak ze verschillende records. Ze was dan ook opvallend openhartig in haar boek, van de strubbelingen in haar huwelijk tot haar ervaring met ivf, geen enkel moeilijk onderwerp werd uit de weg gegaan. Een rode draad doorheen Michelle Obama's levensverhaal is haar inzet voor jongeren en meer specifiek jonge meisjes, en het lijkt of dat in de nieuwe documentaire niet anders is. De trailer toont ons hoe ze in dialoog gaat met groepjes tieners en opnieuw bijzonder eerlijk vertelt en advies geeft.

Michelle Obama zelf zegt over haar documentaire: "Die maanden die ik heb doorgebracht met reizen - het ontmoeten van en het contact leggen met mensen in steden over de hele wereld - hebben geleid tot het idee dat wat we gemeen hebben diep en echt is. In groepen, groot en klein, jong en oud, uniek en verenigd, kwamen we samen en deelden we de verhalen, en vulden we die ruimtes met onze vreugde, zorgen en dromen. We verwerkten het verleden en stelden ons een betere toekomst voor. Door te praten over het idee van 'becoming' durfden velen van ons hardop hun hoop te uiten. Ik koester de herinneringen en dat gevoel van verbondenheid nu meer dan ooit, terwijl we samen worstelen om deze pandemie te doorstaan, terwijl we voor onze dierbaren zorgen, de neiging hebben om ons tot gemeenschappen te richten, en proberen om werk en school bij te houden terwijl we met enorme hoeveelheden verlies, verwarring en onzekerheid moeten omgaan".

Nog niet de kans gehad om het boek te lezen? Nu is je kans, tijd heb je alvast genoeg.

michelle obama netflix becoming
'Mijn verhaal: Becoming', Michelle Obama

Shop hier