ELLE’s favorieten: 8 brunch adressen in Brussel

Gepubliceerd op 29 september 2020 door Lore Ginneberge
ELLE’s favorieten: 8 brunch adressen in Brussel

Niets is leuker dan in het weekend de voetjes onder tafel te schuiven voor een heerlijk uitgebreide brunch. Of je nu houdt van gezonde avocadotoast of zondige pancakes, onze hoofdstad heeft voor elk wat wils. Dit zijn onze favoriete brunchplekjes in Brussel:

DJO bistro-bar

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door DJO Shares drinks & food (@djo_bistrobar) op

Hoewel deze bar in Sint-Gillis vooral gekend is om z'n sharing food en straffe cocktails, is ook de brunchformule in het weekend zeker de moeite. Je schuift aan tafel in het gezellige pand met huiselijke sfeer of op het grote terras achteraan om te genieten van een driegangenmenu. Er is werkelijk voor ieder wat wils: een zoet ontbijt met pancakes en yoghurt, een zout ontbijt voor vleeseters, visliefhebbers of vegetariërs...En afsluiten doe je sowieso met een huisgemaakt dessert.

Adres: Charleroisesteenweg 227, 1060 Sint-Gillis

Wanneer: Zaterdag en zondag van 11u tot 15u

Crème Brussels

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Crème Brussels (@cremebrussels) op

Bij Crème is het elke dag brunchfeest, want je kan er dagelijks ontbijten en lunchen zoveel je wilt. Van hypergezond (denk avocadotoast) tot heerlijk zondige zoetigheden (oreo pancakes!), de menukaart is eindeloos. En dan hebben we het nog niet over het jaloersmakende interieur gehad... Een bezoekje waard!

Adres: Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel

Wanneer: elke dag open

Les Filles

Les filles brunch brussel

 

Les Filles is goed voor zo'n 600 vierkante meter aan huiselijke, verrukkelijke gastronomie. Van knusse eettafels, tot workshop hoekjes en een kruidenierszaakje -  Les Filles neemt je mee op een culinair avontuur! Op het menu vind je gebak, brood, verschillende soorten confituur en boter, pastasalades, een dagschotel, soep, kaas, yoghurt, dessert...

Adres: Oude Graanmarkt 46, 1000 Brussel & Paleizenplein 7, 1000 Brussel

Wanneer: Zaterdag en zondag van 10u tot 16u

Chyl café

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door C H Y L 🇧🇪 (@_chyl) op

Of je nu gluten- of lactose-intolerant bent, vegan of vegetariër: bij Chyl is er wat voor iedereen. Dit groene plekje in de stad met z'n Pinterest-waardige interieur is de uitgelezen chillspot op zondagochtend.

Adres: Rue de Belle-Vue 62, 1000 Brussel

Wanneer: Zondag van 10u tot 15u

La Fabrique en Ville

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht dat is gedeeld door @lafabriqueresto op

Vanaf het moment dat je je neervlijt op het terras van La Fabrique, bevind je je meteen in een oase van rust. Kom hier voor een klassieke brunch met gerookte zalm, pannenkoeken, charcuterie, eitjes en héél veel gebak.

Adres: Egmontpark, 1000 Brussel

Wanneer: elke zaterdag en zondag van 10u30 tot 15u30

Hinterland

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hinterland (@hinterland) op

Bij Hinterland vind je alleen maar verrukkelijke en Instagram-waardige gerechten: pancakes, açai bowls, chia pudding... Hier brunch je dagelijks met een goed gevoel, want bijna alles op de kaart is gezond en geschikt voor vegetariërs/vegans.

Adres: Charleroise Steenweg 179, 1060 Sint-Gillis

Wanneer: door de week van 8u tot 16u en zaterdag van 9u tot 16u

Peck Brussel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peck Family (@peckbxl) op

Onder deze 'familie' vind je Peck 47, Peck 20, Streetpecker en Velvet Peck, vier verschillende hotspots met elk z'n eigen charme. Bij Peck krijg je perfect gepocheerde eitjes geserveerd, of wat dacht je van een burger bij de brunch?

Adressen: Peck 47, Kiekenmarktstraat 47, 1000 Brussel / Peck 20, Jourdanstraat 20, 1060 Sint-Gillis / Streetpecker, Karel Rogierplein 3, 1210 Sint-Joost-ten-Node/ Velvet Peck, Brandhoutkaai 27, 1000 Brussel.

Frank

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Frank (@frank.brussels) op

Frank serveert all-day breakfast zoals pannenkoeken met gepocheerde peren of yoghurt met granola en vers fruit. Ze werken zoveel mogelijk met biologische, lokale en seizoensgebonden producten. Daarbij is bijna alles volledig zelfgemaakt, zelfs de yoghurt. De ideale hotspot voor een gezond ontbijt op elk moment van de dag.

Adres: Prinsenstraat 14, 1000 Brussel

Wanneer: door de week van 8u tot 17u, in het weekend van 9u tot 18u.

Ontdek ook de beste brunches van Antwerpen en Gent!