Hotspots: de 12 gezelligste foodsharing restaurants

Gepubliceerd op 15 april 2019 door Lore Ginneberge
Hotspots: de 12 gezelligste foodsharing restaurants

Een romantische date of een avondje onder vrienden gepland? Niets is tegelijk zo intiem en gezellig als foodsharing.

Steeds meer restaurants wijken af van het standaard driegangenmenu en gaan voluit voor het sharing concept. Volgens ons alleen maar voordelen: weg keuzestress en overvol gevoel achteraf. En geef toe, alles is leuker als je deelt.

1/

Humphrey's  - Brussel

foodsharing adresjes humphreys

Bij Humphrey's krijg je moderne interpretaties van Filipijnse gerechten voorgeschoteld, met als pluspunt zelfgekweekte groenten en kruiden. Je krijgt de keuze uit een viertal vegi-, vis- en vleesgerechten, met gerechten als pork belly en papaya salade. Zelfs desserts zijn te delen, al houden wij die pavlova liever voor onszelf.

Adres: St-Laurensstraat 36-38, 1000 Brussel.

2/

Sud Sud Bistro - Leuven

foodsharing adresjes leuven sudsud

Het hippe foodsharing is eigenlijk niets nieuws, denk maar aan tapas. Bij Sud Sud Bistro kies je uit warme en koude tapas die wisselen per seizoen. Ook vegetariërs komen aan hun trekken met goed gevulde veggie plankjes. Deze authentieke gerechtjes brengen je rechtstreeks naar het Zuiden.

Adres: Parijsstraat 37, 3000 Leuven.

3/

Gastro Henri - Roeselare

foodsharing_adresjes_gastro_herni

In de zuidhoek beleef je de sharing experience bij Gastro Henri. Beginnen kan met een selectie tapas, gevolgd door een sharing menu van zes gangen. De kaart wisselt regelmatig, je wordt dus telkens weer verrast. Daarnaast is Gastro Henri met z'n lange tafels de uitgelezen plek voor grote groepen.

Adres: Henri Horriestraat 6-8, 8800 Roeselare.

4/

Tero - Waver

foodsharing adresjes tero

 

Wie houdt van kleine kunstwerkjes op z'n bord, is bij Tero aan het juiste adres. De seizoensgebonden gerechten zijn een feest voor je smaakpapillen. Het aanbod wisselt ook per locatie, Tero heeft namelijk vestigingen in Sint-Gillis en Waver met een extra pop-up in Villa Empain. Hier kom je met foodie vriendinnen voor een Instagram-waardig avondje uit.

Adres: Rue de Champles 56, 1301 Bierges / Rue Saint-Bernard 1, 1060 Sint-Gillis.

5/

L.E.S.S. - Brugge

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L.E.S.S. by Hertog Jan*** (@less_eatery) op

Maak kennis met het nieuwe concept van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, bekend van sterrenrestaurant Hertog Jan. Bij LESS geen sterren, wel sharen. Naast kleine bites om te delen, staan er verrassende visgerechten alsook enkele klassiekers op de kaart. Genieten van al dat lekkers doe je in hun prachtige interieur middenin Brugge.

Adres: 't Zand 21, 8000 Brugge.

6/

Amigo's - Gent

foodsharing adresjes amogos

Deze hotspot serveert foodsharing en cocktails, een winnende combo als je 't ons vraagt. Bestel een mescal-cocktail bij je ceviche of proef van de vele vegetarische gerechten. Iets teveel gegeten? Die extra kilootjes dans je er zo weer af in Amigo's basement. Een restaurant en club ineen, hadden we dat zelf maar bedacht.

Adres: Stapelplein 31, 9000 Gent.

7/

Ötap - Elsene

foodsharing_adresjes_otap

Een stijlvol avondje uit beleef je bij Ötap. Laat je verrassen door het fantastische decor en de al even mooie borden. Verwacht je aan heel veel groenten- en visgerechten die wisselen per seizoen. Ook wijnliefhebbers vinden zeker hun gading op de uitgebreide kaart. Let wel op: in het weekend neemt Ötap geen reservaties, dus kom op tijd.

Adres: Albert Leemansplein 10, 1050 Brussel.

8/

Nude - Kortrijk

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Sharing is caring 🥂🍴 #cocktails #nudekortrijk #foodshot #restaurant #foodsharing #foodie #outsidedining #laurentperrier

Een bericht gedeeld door NUDE (@nudekortrijk) op

Geniet van creatieve borden in een prachtige setting bij Nude. 's Middags een lichte lunch om te delen en 's avonds eet je à la carte. Alles staat in het teken van culinair genot. Met een menukaart opgedeeld in foreplay, climax en happy ending, is dit het ideale adres voor een romantische date.

Adres: Casinoplein 15, 8500 Kortrijk.

9/

Alberte - Gent

foodsharing_adresjes_alberte

Hier kom je met vrienden tafelen in een ongedwongen sfeer. De nadruk ligt op seizoensgebonden creaties, geserveerd in een gezellig kader. In de zomer deel je jouw borden op het prachtige terras, met een glas uit de selectie natuurwijnen. Je favoriete wijn kan je achteraf per fles kopen. Wij zijn dubbel fan.

Adres: Dendermondsesteenweg 78, 9000 Gent.

10/

Boulebaar - Hasselt

foodsharing_adresjes_boulebaar

Boulebaar bezoek je voor de intieme huiskamersfeer en de heerlijk belegde plankjes. Kies enkele van de kleine bites, ga voor een uitgebreide kaasplank of bestel het gewoon allemaal. Tijdens de weekends kan je dan weer aanschuiven aan het brunchbuffet.

Adres: Leopoldplein 17, Hasselt.

11/

Ga Nord - Antwerpen

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gå Nord (@ga_nord) op

Fans van all things Scandinavian kunnen hun hart ophalen in Ga Nord, middenin Park Spoor Noord. Het interieur is ronduit indrukwekkend en van de bordjes word je instant blij. Laat de chef een menu samenstellen of kies à la carte uit de sharing opties. Ook kan je (terug)komen voor een speciale Søndagsbrunch. Aan jou de keuze.

Adres: Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen.

12/

Vos - Gent

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door VOS LUNCH & FOODSHARING (@vos_foodsharing) op

Onder het motto "A joy shared is a joy doubled", zit je bij VOS goed voor foodsharing. Een leuke avond onder vrienden wordt des te gezellig met enkele sharing plates. Zelfs de keuken wordt gedeeld, want er staan niet één, maar twee chefs achter het fornuis. 'S avonds kies je à la carte uit wisselende gerechtjes met Mediterraanse en Aziatische invloeden.

Adres: Zwijnaardsesteenweg 6, 9000 Gent