Met deze 33 originele date ideeën weet je altijd wat te doen

Geüpdatet op 11 december 2023 door ELLE België
Met deze 33 originele date ideeën weet je altijd wat te doen Unsplash

Hebben jullie eindelijk eens tijd voor elkaar, maar geen inspiratie om iets leuks te doen? Alweer naar de film, uiteten of op café? Probeer eens enkele van deze leuke (en voordelige) date ideeën. Plezier gegarandeerd!

Thuis daten

pasta koken date

1. Maak er een Italiaanse avond van. Leg een rood-wit geruit tafellakentje op je tafel, dek de tafel zoals in een restaurant en zet Italiaanse muziek op. Maak lookbroodjes, een lekkere pasta en open een flesje witte wijn en geniet..

2. Spreek een moment af in de week om een telefoondate te houden. Ga ervoor zitten, hou je nergens anders mee bezig en concentreer je op elkaars stem.

3. Maak van je tuin een spa. Koop een plastic kinderzwembadje, zet het op in de tuin en vul het met warm water en schuim. Zet op alle (veilige) plaatsen theelichtjes en doe het licht uit. Brand etherische olie of een geur kaars en laat zachte achtergrondmuziek spelen. Wikkel jullie na de ‘jacuzzi’ in –in de droogkast- opgewarmde handdoeken en masseer elkaar met lavendelolie.

4. Haal je leukste bordspelen boven en speel met twee, of nodig vrienden uit. Maak er een gezellige avond van door eerst lekker te eten en dan samen te spelen.

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

5. Ga met een glas wijn op de bank zitten en vertel elkaar verhalen over jullie relatie. De eerste keer dat je ‘ik hou van jou’ zei, de eerste date, grappige bloopers tijdens de verleiding, leuke momenten.. Het zal de vlinders zeker doen opflakkeren.

6. Blijf thuis en speel strippoker.

7. Maak op een regenachtige dag warme chocomelk, kruip samen in de zetel en lees een boek.

8. Bak samen iets. Maak een heerlijke chocoladetaart, muffins, koekjes of brownies. Lik de chocolade van jullie vingers, hou een bloemgevecht en maak je geen zorgen over rommel in de keuken. Geniet van het moment.

9. Schrijf gedurende 1 week alle lieve en mooie gedachten die je hebt over elkaar op en maak er dan een momentje van om ze bij kaarslicht aan elkaar voor te lezen.

10. Nodig vrienden uit en vraag hen allemaal hun favoriete/meest foute cd mee te brengen. Breng de avond door, luisterend naar de muziek, dansend op de foute nummers of pratend tijdens rustige nummers.

Buiten activiteiten

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

11. Ga gezellig ontbijten in een leuk koffiehuisje. Dit komt vaak goedkoper uit dan ’s avonds uit eten gaan.

12. Maak samen een avondwandeling in je buurt. Geen haast, gewoon wandelen en genieten van de stilte.

13. Haal alle restjes uit je koelkast, zowel eten als drinken, stop het in een mand en ga lekker picknicken in het park.

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

14. Ga op een bankje in het park of in de stad zitten en kijk naar mensen. Bespreek wat ze aan hebben, wie er gelukkig uit ziet en wie niet. Verzin verhalen over waar ze vandaan komen, wie ze zijn, …

15. Probeer allebei een keer een avond elkaars hobby. Leer hem breien, leer haar gitaar spelen, … Interesse in elkaars hobby’s is essentieel voor je relatie.

16. Ga samen naar het park en neem oud brood mee voor de vogeltjes en zelfgemaakte ‘Tricky Ice Tea' voor jullie. (Tricky Ice Tea: 4 kopjes water, hibiscus thee, 1/3 kopje suiker, 2 eetlepels vers limoensap, 2 eetlepels vers citroensap, 1 kopje vodka en 1 kopje ijs.)

17. Ga met je liefste –en vrienden- naar het park en neem mee: een hoelahoop, bellenblaas en vliegers. Ga spelen als kinderen.

Artistieke dates

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

18. Surf naar gratis in Gent, gratis in Antwerpen of gratis in Brussel voor alle gratis optredens, lezingen en tentoonstelling in je stad.

19. Schrijf je in op de guest list van galerijen en ga naar de openingen van nieuwe collecties. Kleed jullie op en geniet van de gratis wijn en eventueel hapjes. En de kunst natuurlijk!

20. Musea hebben regelmatig een gratis dag. Ga samen kunst snuiven.

21. Creëer je privé-boekclubje, lees samen hetzelfde boek en bespreek het in een koffiehuisje in jullie buurt.

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

22. Ga naar een jazzclub en dompel je onder in de rokerige sfeer van chaotische muziek en rode wijn.

23. Informeer naar het try-out moment van het locale theaterhuis. Theatergezelschappen zoeken altijd nieuw publiek.

24. Ga naar de optredens van de lokale academie of het conservatorium in je stad. Voel je weer student en kus tijdens de voorstelling op de achterste rij.

Avontuurlijke ideeëndate, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

25. Geef je op voor vrijwilligerswerk in je buurt en ga samen een avond soep uitdelen. Op www.vrijwilligerswerk.be vind je alle vormen van vrijwilligerswerk.

26. Volg een proefles. Het is niet nodig om de volledige cursus te volgen –het mag wel- maar samen één les volgen zal je sowieso veel plezier opleveren. Je kan iets nieuws ontdekken en samen een avontuur beleven.

27. Daag elkaar uit om mee te doen met een marathon en train er samen voor. Samen douchen na de training zal jullie in elk geval motiveren om verder te gaan.

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

28. Ga spelen in een speeltuin en voel je weer een kind. Schaterlachend schommelen, wiebelend wippen en glijdend van de glijbaan.

29. Als je er zelf geen hebt, huur dan samen een fiets en fiets door je stad. Niet van A naar B maar verdwaal in de straten en ontdek nieuwe plaatsen.

30. Informeer of je lokale wijnhandel een proefavond heeft. Proeven is gratis, enkel wijn kopen kost geld.

31. Volg een kookles. Elkaar eten in de mond steken heeft altijd iets sensueels.

32. Vertel je vrienden dat je graag op hun huis let als zij weg zijn. Ook al is het maar voor één dag. Het zal jullie sowieso deugd doen eens in een andere omgeving te zijn..

date, idee, inspiratie, origineel, zomer, winter, lente, herfst

33. Neem een wegwerpcamera mee op date en vraag verschillende mensen een foto van jullie samen te maken. Schiet het rolletje helemaal op. (Extra leuk: Kus elkaar op elke foto.)

TIP1: Print deze lijst uit en kruis allebei 5 favorieten en 5 no-go’s aan. Hou rekening met elkaar en probeer eens iets nieuws.

TIP2: Zeg elk een nummer onder de 17 (niet allebei 17), tel dit bij elkaar op en kijk naar het nummer op de lijst. Dit is wat jullie kunnen doen vandaag.

Dit heb je nodig voor een date thuis

Op welke date zou jij graag gaan? Shop hier alvast alles wat je nodig hebt voor een gezellig of spannend avondje thuis:

Meer dating tips?