8 vragen om te bepalen of jouw eerste date een tweede waard is

Gepubliceerd op 13 augustus 2018 door Laure Vandendaele
8 vragen om te bepalen of jouw eerste date een tweede waard is

Het is zover: na via de dating app wat berichten te hebben uitgewisseld gaan jullie elkaar voor het eerst in het echt ontmoeten. De  eerste date is gezellig maar de vonk sloeg nog niet meteen over. Hoe bepaal je of het de moeite waard is om op tweede date te gaan of niet?

Je wilt je tijd tenslotte niet verdoen. Bepaal aan de hand van de volgende vragenlijst, die door de liefdesexperts van de slow dating app Once is opgesteld, of jouw first date een tweede date waard is.

1. Hoe ging je date om met de bediening?

Dit is vaak een goede indicatie van hoe iemand echt is. Iemand kan zijn/haar best doen om indruk op jou te maken, maar er is niets leuker dan wanneer iemand écht aardig is tegen de mensen om zich heen. De manier waarop iemand met obers of anderen omgaat kan veel zeggen over iemands persoonlijkheid. Was hij/zij vriendelijk en beleefd? Geef diegene dan een tweede kans.

1/

2. Heb je je op je gemak gevoeld?

Je voelde je op je gemak en kon helemaal jezelf zijn zonder te twijfelen. Het woord schaamte kwam niet voor tijdens je date. Eigenlijk voelde het alsof jullie elkaar al vaker hadden gezien. Top! Hieruit kan je opmaken dat je het gevoel hebt dat je jezelf kan zijn bij diegene.

2/

3. Hadden jullie voldoende gespreksstof?

“Het gesprek is via de chat meestal anders dan in het echt. Iemand moet veel sneller reageren, via de app kan iemand langer nadenken over een antwoord. Emoji’s worden vervangen door gebaren en gezichtsuitdrukkingen”, verklaart Clémentine Lalande, CEO van dating app Once. Het is zeker een tweede date waard wanneer er geen sprake was van awkward silences, sterker nog: jullie gesprekken verliepen vloeiend. En toen er toch even een stilte viel, voelde deze niet ongemakkelijk aan.

3/

4. Had je de neiging om hem/haar te vergelijken met iemand anders?

Je dacht niet continue aan je ex of die ene knappe, onbereikbare man/vrouw. Gedachtes zoals; “Hij/zij praat anders dan, kleedt zich anders dan, of heeft andere humor dan *naam van ex* spookten niet rond in je hoofd. Goed teken!

4/

5. Hoe vaak heb je de neiging gehad om je telefoon te checken?

Heb je tijdens de date vaak de verleiding gehad om door je Instagram-feed te scrollen? Een teken dat de gesprekken niet erg interessant zijn. Merk je dat de uren voorbij vliegen zonder ook maar één seconde aan je telefoon te denken? Dat betekent maar één ding: je had het naar je zin (en hoefde geen vriend(in) in te schakelen om je uit de situatie te komen redden).

5/

6. Wilde ik meer te weten komen over mijn date?

Oprechte interesse en nieuwsgierigheid betekent dat je diegene beter wilt leren kennen. Wanneer je snel je interesse verliest en merkt dat geen moeite neemt om vragen te stellen aan de ander, kun je er wel vanuit gaan dat een tweede date nutteloos is.

6/

7. Hebben we veel gelachen?

Niets is zo fijn als het delen van dezelfde humor. Het is één van de belangrijkste factoren die bepalen of je je tot iemand aangetrokken voelt of niet. Het is belangrijker dat je plezier hebt gehad op je eerste date dan dat jullie direct romantisch tot elkaar aangetrokken voelden. Maakten jullie elkaar aan het lachen? Werd jouw sarcasme op prijs gesteld? Spreek dan zeker nog eens af.

7/

8. Vond ik hem/haar aantrekkelijk?

De foto’s op het dating profiel beloofden veel goeds. Maar voelde je je nog steeds aangetrokken tot diegene in real life? Het klinkt misschien oppervlakkig maar laten we eerlijk zijn: je moet jouw toekomstige partner wel sexy en aantrekkelijk vinden.

Bron: getonce.com