SKNDNV: De Belgische Webshop voor Scandinavische mode

Gepubliceerd op 3 april 2019 door Malvine Sevrin en ELLE België
SKNDNV: De Belgische Webshop voor Scandinavische mode

Coole ontwerpers, slow fashion labels, biologisch afbreekbare materialen... Ecologische modeliefhebbers hebben een nieuwe online winkelbestemming voor Scandinavische mode: SKNDNV.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SKNDNV (@skndnv_shop) op

SKNDNV (spreek uit als  Scandinavian) is de nieuwe e-shop uit Doornik. De site werd twee jaar geleden bedacht door inkoopspecialist Martin Wacquier en modeliefhebber Yolène Dollet. Dit stel kwam op het idee om het beste van de Scandinavische damesmode op één plek samen te brengen en zo een verantwoord alternatief te bieden aan de modeliefhebbers.

Tussen de merken vind je namen als Gestuz, Rotate, 2NDDAY, FWSS, maar ook enkele accessoirelabels zoals Studio EBN, die duurzame handtassen uit zalmleer produceert. Elk merk is zorgvuldig geselecteerd op basis van hun focus op het verminderen van chemicaliën, het gebruik van gerecyclede of natuurlijke en duurzame materialen. Denk gerecycleerd plastic flessen, PVC vrije inkt, op algen gebaseerde vezels en leersoorten uit de voedingsindustrie. Ook worden jouw aankopen in recyclebare en plasticvrije verpakking verzonden.

Slow fashion is ook on trend

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SKNDNV (@skndnv_shop) op

Naast een mode e-shop, wil SKNDNV actief verandering brengen in onze manier van consumeren. De nauwkeurige selectie biedt een tijdloze collectie vol kwalitatieve stukken uit milieu- en mensvriendelijke stoffen of zelfs biologisch afbreekbare materialen. Het doel is simpel: fast fashion en de bijhorende impact op de planeet tegengaan door voluit te kiezen voor verantwoordelijke en eerlijke mode.

Ontdek de collectie op skndnv.com

(vertaling stagiaire Morrigan Penninck)