De 8 beste adresjes voor een dagje Brussel met vriendinnen

Geüpdatet op 19 juni 2019 door ELLE België
De 8 beste adresjes voor een dagje Brussel met vriendinnen

Staat er binnenkort een tripje richting Brussel met je vriendinnen op de agenda? Wij geven je de beste adresjes om te brunchen, shoppen en iets te gaan drinken voor een onvergetelijke dag.

Brunchen bij Crème Brussels

First things first, want met een lege maag gaan jullie niet ver geraken. Stop voor jullie aan een shopping spree beginnen bij Crème Brussels. Dit uiterst Instagram-waardige brunch-adresje in het hart van de Sablon ziet er zo leuk uit dat je niet snel zal willen vertrekken. Je kan er ontbijten, brunchen en lunchen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Crème Brussels (@cremebrussels) op

Op het menu: açai bowls, gepocheerde eieren, avocado toasts, pannenkoeken overgoten met karamel (en liefde) en zelfs lobster rolls. Alles smaakt even goed als het eruit ziet. Het interieur lijkt recht uit je sociale media-feed geplukt: veel planten, roze tegeltjes, een neon logo, schilderijtjes aan de muren... Kortom, je waant je in een esthetische, girly oase. Dat verbaast ons niets, want Chloé Sengier (van Coco Donuts) is één van de personen achter Crème Brussels.

Wanneer? Elke dag van 9 tot 18 uur.

Waar? Rollebeekstraat 30, 1000 Brussel.

Prijs? Tussen €7 en €20.

Meer info? www.cremebrussels.be

Shoppen bij Kure

Bij Kure vind je alle nieuwste trends. In deze concept store is het onmogelijk om met lege handen buiten te lopen. Gespecialiseerd in Scandinavische merken (Ganni, Just Female, Samsoe & Samsoe), maar ook in labels uit Parijs, New York en LA. Denk aan Iro, Anine Bing, Joseph, Alexander Wang, Theory...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CYRIELLE FOR KURE (@cyrielleforkure) op

 

Naast kleding, vind je bij Kure ook leuke accessoires. Social media-queen Cyrielle, eigenares van de boetiek, post op haar Instagram-account dagelijks de nieuwste stuks. Cyrielle is een businesswoman, influencer en bijna een personal shopper, dus aarzel niet om haar advies te vragen wanneer je er iets past.

Wanneer? Van maandag tot zaterdag, 10u30 tot 18u30.

Waar? Waterloolaan 13A, 1000 Brussel.

Prijs? Spreek op voorhand je maximale budget af om te vermijden dat je geruïneerd buiten stapt, ook al zijn er merken met redelijke prijzen.

Meer info? www.kurebrussels.com

Ontspannen bij Label Chic

Dit schoonheidssalon in de Dansaertwijk is een ware oase van rust. Aan het hoofd van deze hotspot staat Océane, die overal ter wereld op zoek ging naar de best bewaarde beautygeheimen, waarna ze besloot haar eigen nicheboetiek te openen in Brussel. Haar filosofie? Artisanale producten die je natuurlijke schoonheid laten zien. Je vindt er zeepjes van Beirut , maar evengoed kruidenshampoos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door labe\chic (@labelchic_brussels) op

 

En als je er dan toch bent om producten te zoeken die goed zijn voor je lichaam én voor de planeet, kan je net zo goed een gezichtsbehandeling laten doen (Gua Cha Glow of Kobido Lift). Maak je afspraak hier voor een tripje richting zevende hemel met je besties. Labelchic organiseert bovendien regelmatig ateliers, ook een leuke activiteit onder vriendinnen.

Wanneer? Van dinsdag tot zaterdag, van 10 uur 30 tot 18 uur 30.

Waar? Antoine Dansaertstraat 95, 1000 Brussel.

Prijs? Tussen €70 en €90

Meer info? www.labelchic-brussels.com

Wat cultuur opsnuiven bij Mima

Het Mima (Millenium Iconoclast Museum of Art) staat sinds enkele jaren op de lijst van onmisbare culturele adresjes in Brussel. Dit museum in Molenbeek is volledig gewijd aan urban art en cultuur. Achter dit initiatief staan Alice van Den Abeele (Alice Gallery) en haar echtgenoot Raphaël Cruyt, maar ook Florence en Michel de Launoit, twee grote ondernemers in de cultuursector.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door M.I.M.A. (@mimamuseum) op

Sinds 2016 hebben subgenres in de kunst (stripboeken, graffiti, hip-hop) een eigen plekje om tentoongesteld te worden. Bezoek zeker deze sanctuary of cool als je eens geen zin hebt in de klassieke Brusselse musea. Tot 1 september 2019 stelt Mima Dreambox voor, een zintuiglijke en speelse tentoonstelling die je doet inzien dat schijn vaak bedriegt.

Wanneer? Van woensdag tot vrijdag, van 10 uur tot 18 uur en van zaterdag tot zondag van 11 uur tot 19 uur.

Waar? Henegouwenkaai 39-41, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

Meer info? www.mimamuseum.be

Laat je in de watten leggen door Clément

Vooraleer we je één van onze allerbeste adressen in Brussel verklappen, moet je ons iets beloven. Zorg ervoor dat je nooit de laatste vrije kappersafspraak bij Clément inpikt voor we op vakantie vertrekken. Deal? Goed, dan kunnen we jullie nu alvast vertellen dat het allerbeste salon in België zich in het Noorden van Brussel bevindt. Het exacte adres kom je pas te weten nadat je een afspraak hebt weten vast te prikken...

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door CLEMENT (@clement.salon) op

 

Toen Clémént naar India reisde, werd hij ingewijd tot Ayurveda. De kennis die hij daar opdeed, gebruikte hij ook bij het openen van zijn salon, dat werkt vanuit een holistische visie. Compleet verschillend dan bij andere salons, neemt men bij Clément de tijd om een analyse van je haar te maken en de verzorging aan te passen in functie van wat je lokken nodig hebben. Dat betekent: ciao shampoos vol siliconen, enkel natuurlijke oliën en poeders hier. Duurzaam, ethisch én goed voor je haar.

Pluspunt: je kan het salon reserveren om je te ontspannen met vriendinnen voor een energetische, ayurvedische behandeling of je haar laten doen terwijl je een aperitief drinkt.

Wanneer? Van maandag tot zaterdag, van 9u tot 20u.

Waar? Dat is geheim. Bel +32486123524 voor meer info.

Prijs? Wassen en knippen met brushing kost je €60.

Meer info? www.clement.salon.fr

Een filmpje meepikken in de Palace

Gesitueerd in het hart van de Anspachlaan, vind je sinds 1913 cinemazaal Palace, een hotspot onder echte Brusseleirs. Voorheen konden er in het gebouw makkelijk 2500 personen. Tegenwoordig is het een plek geworden voor liefhebbers van obscure, verborgen zalen, maar ons hoor je niet klagen. Het aanbod: een verrassende programmatie, veel ruimte en snacks die veel gezonder zijn dan bij de gemiddelde bioscoop. Wat wil je nog meer?

Wanneer? Alle weekdagen.

Waar? Anspachlaan 85, 1000 Brussel

Prijs? Minder dan €10

Hun programma vind je hier.

Uitgebreid eten bij Comocomo

Dit kleine Spaanse zaakje is perfect om urenlang bij te praten met je vriendinnen.  Je zit aan een hoge toog, terwijl de ene na de andere tapa voorbijkomt. Je kan per stuk betalen, maar we raden aan om voor de all-in formule te gaan. Meestal bevalt zo'n all-in formule ons niet, maar bij Comocomo is alles even lekker en proef je dat de tapas vers zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Como Tapas by comocomo (@comotapas) op

 

Er is een ruim aanbod aan verschillende gerechtjes. De kleur van de bordjes waarop de tapas liggen, staat voor het hoofdingrediënt van de tapa. Bordjes die blauw zijn bevatten vis, zwart staat voor vlees, rood voor rundsvlees, geel voor kaas, paars is voor gerechten met veel look, groen is voor veggies en oranje voor desserts. Hier wandel je gegarandeerd met een food coma buiten.

Wanneer? Maandag & dinsdag van 18 uur 30 tot 22 uur 30, woensdag tot zondag van 12 uur tot 14 uur 30 en van 18 uur 30 tot 22 uur 30.

Waar? Antoine Dansaertstraat 19, 1000 Brussel.

Prijs? Indien je de all-in formule neemt, mag je twee uur blijven zitten. Deze verschillende formules variëren tussen €32,30 en €41,50.

Meer info? www.comotapas.com

Naar een cabaretshow

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cabaret Mademoiselle (@cabaretmademoiselle) op

 

Sluit de dag af bij Cabaret Mademoiselle in hartje Brussel. De shows zitten ergens tussen een freak show, burlesque, drag-shows en stand-up, en de bar is een ideale plaats om tipsy te worden. Klaar om je te begeven tussen mannen met baarden, illusionisten, koorddanseressen en andere pin-ups? (dit alles terwijl er misschien zelfs een strip-tease wordt gegeven...)

Wanneer? Van donderdag tot zaterdag vanaf 20 uur.

Waar? Kolenmarkt 53, 1000 Brussel

Meer info? www.cabaretmademoiselle.be

Lees ook: De perfecte vakantiebestemmingen voor je volgende girls trip.

(Vertaald door stagiaire Marie Pauwels)