Hotspots: 3 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 door Lore Ginneberge
Hotspots: 3 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist © Mooy Bakery

Dat Antwerpen een van de beste Belgische steden is om uitgebreid te dineren, maar ook om een Instagrammable hapje te gaan eten, hoeft niet gezegd. Op zoek naar de hipste hotspots van 't Stad? Deze nieuwe restaurants, food clubs en rooftopbars moeten op je lijst.

FOOD CLUB: PLEIN PUBLIEK

De plaats: De populaire trekpleister Plein Publiek is terug op een nieuwe locatie en met oog voor circulariteit en duurzaamheid. Je kunt er aan sport en co-working doen, maar vooral ook eten
en drinken. De serre en overdekte rooftopbar vormen een uniek decor voor een avondje Antwerpen.

plein publiek Antwerpen
© Plein Publiek

Het bord: Plein Publiek is een plek die beweegt, daarom werd gekozen om de ‘food club’ open te stellen voor steeds wisselende gastrestaurants. FUGU SUSHI mocht de spits afbijten, gevolgd door het Libanses street food van Sumac. In de toekomst zal je steeds opnieuw verrast worden door verschillende stijlen en smaken.

Adres: Zonnestroomstraat 2A, 2020 Antwerpen

ONTDEK OOK: De beste coworking spaces in Antwerpen

ROOFTOPRESTAURANT: LAILA BY BOKERTOV

De plaats: hoog boven Antwerpen breidt restaurant Boker Tov uit met LAILA, een Midden-Oosters restaurant en evenementlocatie. Het uitzicht vanop de rooftop is fantastisch, maar
ook binnen weet het interieur te bekoren met warme kleuren en een eindeloze bar.

adressen restaurants
LAILA by Bokertov - © the eden stories

Het bord: de smaken van Tel Aviv komen samen in verfijnde gerechtjes met steringrediënten als oester, Wagyu en octopus. Zelfs in het frisse dessert, koffie-kardamomijs met gezouten amandelmousse en kersen, proef je het zwoele Midden-Oosten.

LAILA by Bokertov - © the eden stories
LAILA by Bokertov - © the eden stories

Adres: Mechelsesteenweg 180, 2000 Antwerpen

SUIKERZOETE HOTSPOT: MOOY BAKERY

De plaats: Mooy, de fleurigste hotspot van Antwerpen, krijgt een zusje. Je voelt je in deze nieuwe Bakery als een kind in een snoepwinkel, letterlijk dan. Van de bloemenregen tot de koffiemachine in ‘millennial pink’, elk detail vraagt erom gefotografeerd te worden.

Mooy Bakery Antwerpen nieuwe hotspot
Mooy Bakery - © The Fresh Light

Het bord: bij een suikerspinroze decor hoort natuurlijk zoetigheid. Je eet er pastelkleurige cake, al dan niet op een stokje, samen met een oreo-cheesecake milkshake of witte chocolademelk. Zin in de totaalervaring? Ga voor een high tea met sandwiches, gebakjes en scones.

nieuwe adressen hotspots restaurants Antwerpen
Mooy Bakery - © The Fresh Light

Adres: Lombardenvest 33, 2000 Antwerpen

MEER ANTWERPSE HOTSPOTS? Ontdek de allerbeste brunchplekken