Hotspots: 22 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist

Geüpdatet op 5 april 2024 door Daphne Dorgelo en Lore Ginneberge
Hotspots: 22 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist Cobra

Dat Antwerpen een van de beste Belgische steden is om uitgebreid te dineren, maar ook om een Instagrammable hapje te gaan eten, hoeft niet gezegd. Op zoek naar de hipste hotspots van 't Stad? Deze nieuwe restaurants, toegankelijke lunchbars en trendy bistro's moeten op je lijst.

1. Stijlvol en creatief: COBRA

De plaats: Met COBRA is Antwerpen een hotspot rijker waar stijl en culinaire durf samenkomen. Onder leiding van creatief brein Esfan Eghtessadi en een chef van sterrenniveau, belooft COBRA een unieke blend van rock & roll, bourgondisch genieten en een experimentele keuken. Het interieur weerspiegelt de invloed van de CoBrA-kunstbeweging - de inspiratie voor het restaurant.

cobra Antwerpen nieuwe hotspots restaurants
Cobra

Het bord: Verwacht bij COBRA een mix van barfoods en innovatieve gerechten. Of het nu de pasta met kreeft, de champagnegranité oesters zijn of de steak met een perfect ei, elk gerecht is een kunstwerk op zich. De cocktails, ontwikkeld door Ran Van Ongevalle, complementeren de ervaring.

Het adres: Leopoldplaats 3, 2000 Antwerpen

2. Authentiek Zuid-Indiaas: Dabba King

De plaats: Op het Antwerpse Zuid heet Dabba King liefhebbers van de Zuid-Indiase keuken welkom. Dit nieuwe restaurant brengt de smaken van Chettinad, een regio bekend om zijn rijke culinaire erfgoed, naar ons land. Het succesduo achter Fiskebar willen hun liefde voor de complexe smaken en aromatische kruiden uit die streek toegankelijk maken voor iedereen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dabba King (@dabba_king)

Het bord: Dabba King distantieert zich van de noordelijke Indiase klassiekers die veel mensen kennen. Hier vind je geen naan of tikka masala, maar wel luchtige dosa's, parotta's en authentieke biryani's. De keuken is een schatkamer van smaken, vakkundig georkestreerd door de Indiase chef Dhinakaran Ramasamy. Alles wordt vanaf nul gemaakt, zonder compromissen voor westerse smaken, en dat aan democratische prijzen.

Het adres: Graaf van Egmontstraat, Antwerpen.

3. Duurzaam restaurant: and/or

De plaats: in de diverse Brederodebuurt opende recent and/or. Een restaurant waar je voor een glas wijn kunt gaan, maar waar je ook duurzame gerechten kunt eten. Het houtachtige interieur is heel zorgvuldig gekozen: zelfs de tafels en de lange eetbar is van omgevallen bomen in de nabije omgeving in Antwerpen. Welk hout dat zou worden, wisten ze daardoor op het moment van bestellen niet. Maar zolang het in hun no/low-waste concept past, zijn ze tevreden. En toch: wat staat het geweldig, niet?!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door and/or (@andorantwerp)

Het bord: and/0r draait om delen, verkennen en de culinaire grenzen verleggen. Het is in essentie geen vegan restaurant, maar veel gerechten met lokale ingrediënten zullen dat wel zijn omdat ze voor een zo'n plantaardig mogelijke aanpak gaan. Pas indien vis- of vleesgerechten in hun duurzame en no/low-waste concept passen, zullen we het erin verwerken. Van Chef Karen die de gerecht bereid kun je veel verwachten: eerder kookte ze op hoog niveau in New York City (zelfs bij een Michelin sterrenrestaurant in Manhattan), maar streek nu toch neer in Antwerpen om ons te doen nadenken over de manier waarop we eten.

Het adres: Haantjeslei 1, 2018 Antwerpen.

4. Feestelijke ervaring: Bar Raket

De plaats: gelegen in het verlengde van de straat waar je and/or vind, opende het nieuwe restaurant Bar Raket. Talking about an up-and-coming neighborhood... Het concept van Bar Raket is bewust een work in progress en blijft evolueren, zodat founder Thomas Snijders, chef en team met hun creativiteit en zin voor rock & roll entertainment kunnen blijven verrassen. Kijk dus niet op als de avond evolueert tot in de latere uurtjes terwijl je in zwoele sfeer geniet van de cocktails, mocktails of de mooie selectie van bieren en wijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Raket (@bar.raket)

Het bord: het Bar Raket team komt recht uit het Lewis team, en verdeelt hun tijd over beide restaurants. Verwacht seizoensgebonden lekkers, of wat Snijders 'nonstop food' noemt. Van charcuterie en beenmerg met zuurdesem toast tot mosselen in gerookte boter, vis van de dag of een beuling met kikkererwten. Niet te missen: de catch of the day en het softijs voor dessert!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bar Raket (@bar.raket)

Het adres: Bresstraat 10, 2018 Antwerpen.

5. Grungy Japans op 't Eilandje: HIRO izakaya

De plaats: Terwijl izakaya en sake voordien bijna uitsluitend te vinden waren in fine dining, brengt Hiro een heel casual concept, binnen een intieme maar ruige setting. Bij binnenkomst zie je meteen de houten bar die de keuken omarmt en waarvan je de zorgvuldige bereiding van elk gerecht kan bewonderen. De knalblauwe vis op één van de muren zet een Japanse toon, maar dan in een tattoo-designsfeer. Daarnaast is de ruimte voorzien van een eigen dry-aging kast waarin de verse vis ter plaatse gerijpt kan worden. Het geheel wordt vergezeld en opgevrolijkt door een luide playlist met de favoriete rocknummers van de eigenaars. Het oog voor detail in het interieur is zelfs terug te vinden in de toiletten, met witte betegeling, fluoroze voegen en - verrassing! - hentai of manga porno als wandbekleding.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonne Bouche (@bonnebouch3)

Het bord: Met de naam Hiro, dat in het Japans vrijgevigheid en overvloed betekent, belooft elk bezoek een weelde aan smaken en indrukken te bieden. In het à la carte menu kunnen gasten kiezen uit een combinatie van verschillende sushigerechten en izakaya barfood. De menukaart bestaat uit verschillende gerechten, gaande van toro sushi tot een overheerlijke oester of chicken broth. Meer zin in iets gefrituurd, dan kan je kiezen voor tempura of karaage. Voor de zoetebekken onder ons, zijn er ook desserts te verkrijgen zoals een huisbereide tiramiso. Hiro biedt naast wijnen en bieren een uitgebreide sake-kaart aan, maar er kan ook genoten worden van cocktails op basis van Japanse premium whisky's.

restaurants Antwerpen
HIRO

Adres: Napoleonkaai 1, 2000 Antwerp

6. Kunstzinnig en verfijnd: Madonna

De plaats: Madonna, middenin het vernieuwde KMSKA, is meer dan een restaurant; het is een ontmoetingsplek voor kunstliefhebbers en levensgenieters. Het interieur weerspiegelt de grandeur van het museum en nodigt uit tot zowel een snelle hap in het Grand Café als een uitgebreide lunch of diner in het restaurant.

Madonna Antwerpen restaurant
Madonna

Het bord: Madonna's menu balanceert tussen traditionele waarden en vernieuwende creaties, met als focus de pure smaak van elk ingrediënt. De seizoensgerechten in het restaurant zijn losjes geïnspireerd op de kunstwerken uit het museum - denk een vegetarisch groentefeest naar de taferelen van Joachim Beuckelaer of fazant met witloof en truffel naar het Vogelconcert van Paul de Vos.

Madonna Antwerpen fine dining
Madonna

Het adres: Leopold de Waelplaats 2, 2000 Antwerpen

7. Inspirerende ontmoetingsplek: MoMu Café

De plaats: MoMu Café is dé plek in Antwerpen waar mode, kunst en een gezellige sfeer samenkomen. Onlangs heropende het café haar deuren in de Nationalestraat, waar het een toevluchtsoord moet worden voor iedereen die zich laat inspireren door de creativiteit in en rond het modemuseum. De muren werden voor die gelegenheid in een 'Sweet Embrace'-jasje gestopt, de kleur van het jaar 2024 volgens Levis, een warme en uitnodigende tint.

MoMu Café Antwerpen hotspots
MoMu Café Antwerpen

Het bord: Het MoMu Café presenteert een menu dat net zo dynamisch en toegankelijk is als het museum zelf. Van voedzame lunches bij het selfservice-buffet tot heerlijke snacks en desserts om je museumbezoek af te ronden. Voor drankjes kun je kiezen uit kwalitatieve natuurwijnen en specialty coffee, in samenwerking met lokale leveranciers zoals Andy Roasters en Roeland Fort.

Het adres: Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen.

8. Nieuwe oude buurtkroeg: Café Commercial

De plaats: Café Commercial, een historische ontmoetingsplek in de Antwerpse Slachthuiswijk, is door Davy Schellemans, bekend van restaurant Veranda, nieuw leven ingeblazen. Behoudend de authentieke charme van het interieur, verrijkt met moderne accenten zoals grote spiegels en speelse neonverlichting, biedt het café een perfecte blend van nostalgie en hedendaagse gezelligheid.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cafe Commercial (@cafe_commercial)

Het bord: Het vernieuwde Café Commercial serveert een menu dat zowel het hart als de maag verwarmt, met focus op seizoensgebonden en lokale producten. Van huisgemaakte pasta's tot innovatieve gerechten die je doen denken aan een gezellige maaltijd thuis, elke keuze belooft een frisse interpretatie van klassieke smaken, vergezeld van Vlaamse natuurwijnen en streekbieren.

Het adres: Lange Lobroekstraat 77, 2060 Antwerpen

9. Ongedwongen sfeer: Gastrobar Barriq

De plaats: ook op het Nieuw Zuid van Antwerpen vind je Barriq. En wát een sfeer hangt hier. Zou het zijn vanwege de live pianist die de mooiste muziek speelt op de vleugel? Wij denken het wel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door barriq gastrobar (@barriq_gastrobar)

Het bord: we weten, we weten, de foodsharing concepten vliegen je om de oren. Maar naar deze wil je écht: Barriq biedt namelijk niet alleen de lekkerste vlees- en visgerechten om te delen, maar ook aparte cocktails en verrassende wijnontdekkingen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door barriq gastrobar (@barriq_gastrobar)

Het adres: Bolivarplaats 1, 2000 Antwerpen.

10. Peruaans Streetfood:  WAYK'U

De plaats: Antwerpen verwelkomt de Peruaanse flair met open armen bij WAYK'U. Gelegen in het hart van de stad, brengt deze nieuwkomer de kleurrijke energie van Peruaanse streetfood, gekruid met Aziatische invloeden, naar het Antwerpse culinaire toneel. Na het succes van hun eerste restaurant, LIMA NIKKEI, zetten eigenaars Mayra Linares en Luis Garcia in op een toegankelijkere maar net zo kwalitatieve eetcultuur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wāÿk’u Antwerp (@wayku.be)

Het bord: Bij WAYK'U geniet je van een menu dat draait om samen delen en proeven. Van de charcoal chicken uit de houtskooloven tot de Cuzco corn, elke hap is een avontuur. De Aziatische invloeden proef je terug in karaage, bao en noedels, terwijl de hamburgers met Peruaanse sauzen een eigen twist krijgen.

Het adres: Ernest Van Dijckkaai 24, 2000 Antwerpen

11. Trendy foodsharing: Briquet

De plaats: we tuigen af naar het hippe Borgerhout hiervoor. Niet eens zo ver van het centraal station vind je Briquet op een gezellig pleintje. Het interieur is zwoel en industrieel, terwijl de setting zomers buiten op het terras eerder gezellig en weelderig is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Briquet (@briquet.antwerp)

Het bord: een kleine selectie food sharing gerechtjes maakt het makkelijk om een keuze te maken. En eigenlijk maakt het niet eens zoveel uit wat je kiest, want bord voor bord (pun intended) zal je weggeblazen worden door de smaken. Kruidig, duurzaam en o-zo trendy.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Briquet (@briquet.antwerp)

Het adres: Vinçottestraat 36, 2140 Borgerhout.

12. Mexicaanse keuken: Alma Libre

De plaats: Alma Libre brengt de ziel van Mexico naar Antwerpen. Gedreven door de passie van Karen Van den Keybus, die haar kennis rechtstreeks uit Mexicaanse keukens haalde, biedt deze plek een authentieke ervaring met een hartelijke sfeer. Nadat ze succes boekte met haar foodtruck, opende Karen haar eigen stekje in Antwerpen Zuid. Je haalt er je taco's af of vleit er neer voor een snelle hap.

Het bord: Van taco's met Chicken Mole en Pulled Pork, Alma Libre serveert Mexicaans comfort food dat het hart raakt. Elk gerecht vertelt een verhaal en nodigt uit om gedeeld te worden. En daar horen natuurlijk cocktails bij, zoals margarita's en pittige drankjes met mezcal.

Het adres: Scheldestraat 42, Antwerpen.

13. Fine dining: Misera

De plaats: weg van vis en schaaldieren? Dit is jouw plek. Met een vader die een van de jongste sterrenchefs ooit was, kreeg Nicolas Misera ondertussen ook al een aantal op zijn naam bij verschillende restaurants. Misera is daar een van, een restaurant die ook al een ster telt. De inrichting is er klassiek met veel kunstzinnige elementen, de plek in Antwerpen is industrieel en nieuw.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misera (@restaurant_misera)

Het bord: kreeft en truffel, paling met tomaat, makreel met zomergroenen... Laat je resoluut verrassen door de combinaties die de topchef voor je maakt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Misera (@restaurant_misera)

Het adres: Michel de Braeystraat 18, 2000 Antwerpen.

14. Underground Japans: DOJO

De plaats: Ontdek Dojo, een parel van moderne Japanse gastronomie, genesteld in het dynamische Meatpacking District van Antwerpen. Dit neo-Japanse restaurant belooft een onderdompeling in een wereld van hoogstaande ingrediënten en pure smaken. De uitgepuurde inrichting, in samenwerking met kunstenaar Jef Meyer, weerspiegelt een naadloze verbinding tussen traditie en moderniteit. Er zijn verschillende opties om te tafelen, onder andere de traditioneel Japanse verzonken tafels (Horigotatsu) waaraan je dicht bij de grond zit en je schoenen uitdoet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DOJO 2.0 (@dojo_zendo)

Het bord: Dojo biedt een Japanse 'omakase'-ervaring, wat letterlijk 'ik vertrouw de chef' betekent. Gasten worden meegenomen op een culinaire reis aan de hand van een 5, 7 of 10 gangenmenu. Je eet er onder meer Bluefin tonijn met irizake en eigeel, drooggerijpte Hamachi met shiso en sesamolie, of houtskool gegrilde Wagyu beef.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DOJO 2.0 (@dojo_zendo)

Het adres: Samberstraat 7, 2060 Antwerpen, België.

15. Moderne bistro: Monroe

De plaats: de ondernemer Kasper Stuart (van onder meer Black Smoke en Brasserie Appelmans) verruilde de stevige feestjes van zijn bar The Dirty Rabbit voor gezellig dineren in bistro Monroe. Het bistroconcept sloop ook in het vernieuwde interieur, denk donker hout, leder en vergulden details. Hier komen oud en nieuw harmonieus samen.

monroe adressen antwerpen nieuwe restaurants
MONROE

Het bord: ook hier zien we een mix van klassiek en moderne wereldkeuken. Je kunt er terecht voor zowel lunch, brunch, diner of gewoon een glas Champagne. Chef Lander Hanskens Maldonado tovert bistrogerechten als steak tartaar of moules à la crème op tafel, maar ook pittige oesters met Koreaanse invloeden of Peruviaanse klassiekers.

nieuwe hotspots antwerpen
MONROE

Adres: Gentplaats 1, 2000 Antwerpen.

16. A la carte brasserie: Bar Bulot

De plaats: Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openden na het succesverhaal in Brugge een tweede vestiging van Bar Bulot in het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp. De grote bar, de fluwelen bankjes en de open keuken creëren een warme, nostalgische brasseriesfeer.

adressen antwerpen nieuwe restaurants
© Pieter D'Hoop

De kaart: chef Koen Gussenhoven legde al een indrukwekkend parcours af bij onder meer Pure C, en serveert nu in Bar Bulot klassiekers met zeevruchten en schaaldieren, maar ook vleesgerechten als handgesneden steak tartaar en gegrilde kalfsniertjes. Het restaurant beschikt bovendien over een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

nieuwe restaurants hotspots antwerpen
© Pieter D'Hoop

Adres: Lange Gasthuistraat 41,2000 Antwerpen

17. Frans gastronomisch: Evidence

De plaats: de Antwerpse Cadixwijk heeft er een gastronomische parel bij. Evidence bevindt zich in een klein geklasseerd pand met binnenin een mix van klassieke elementen en architecturaal design. Deze kruising tussen authentiek en modern komt terug in de gerechten en de filosofie van zaakvoerders Lionel en Amélie.

Het bord: chef Lionel is dubbel opgeleid als cuisinier en patissier en verrast van begin tot eind. Het steeds wisselende menu zet seizoensingrediënten in de spotlight, denk zeetong met aardpeer of een yoghurtmeringue met rode vruchten. Gastvrouw Amélie begeleidt je met plezier richting het perfecte glas (natuur)wijn.

Adres: Indiëstraat 34, 2000 Antwerpen

18. Suikerzoete hotspot: Mooy Bakery

De plaats: Mooy, de fleurigste hotspot van Antwerpen, krijgt een zusje. Je voelt je in deze nieuwe Bakery als een kind in een snoepwinkel, letterlijk dan. Van de bloemenregen tot de koffiemachine in ‘millennial pink’, elk detail vraagt erom gefotografeerd te worden.

Mooy Bakery Antwerpen nieuwe hotspot
Mooy Bakery - © The Fresh Light

Het bord: bij een suikerspinroze decor hoort natuurlijk zoetigheid. Je eet er pastelkleurige cake, al dan niet op een stokje, samen met een oreo-cheesecake milkshake of witte chocolademelk. Zin in de totaalervaring? Ga voor een high tea met sandwiches, gebakjes en scones.

nieuwe adressen hotspots restaurants Antwerpen
Mooy Bakery - © The Fresh Light

Adres: Lombardenvest 33, 2000 Antwerpen

19. Op z'n Scandi: Flessengeluk

De plaats: Het interieur van Flessengeluk is alles wat we van een hippe wijn- en foodbar anno 2024 verwachten. We omschrijven deze zaak in Deurne het best als trendy en cool Scandinavisch. Denk: een felblauwe vloer, chromen aanrecht en een open keuken in het midden van de zaak. Met wijnflessen en druipkaarsen overal nonchalant neergezet, creëeren ze een ontspannen sfeer - dé hotspot voor een avondje met vrienden dus. In de zomer is het heerlijk genieten van het laatste zonnetje vanop hun schattige terras.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonne Bouche (@bonnebouch3)

Het bord: In de eerste plaats kom je hier voor natuurlijke wijnen, maar die combineren we maar al te graag met hun innovatieve small plates. Dit zaakje is open voor apero en diner, en alles wordt er gepresenteerd op grootmoeders servies. Het menu verandert regelmatig afhankelijk van wat er beschikbaar is, want alles is lokaal en dus afkomstig van Antwerpse stadsboeren.

Adres: De Leescorfstraat 72, 2140 Antwerpen

20. Authentiek Vietnamees: PHO MO!

De plaats: Gelegen op de Suikerrui, pal in het historisch centrum van Antwerpen, kijkt PHO MO! er enorm naar uit om gasten onder te dompelen in een trendy Vietnamese sfeer. Ondanks de smalle straatjes heeft de gastrobar een brede gevel én dus een groot terras. De gekleurde plastieken krukjes geven de straat onmiddellijk een Vietnamese look. Ook binnen is het interieur geïnspireerd op de straten van Hanoi, met kleurrijke posters, lampionnen en hoge eettafeltjes.

restaurants Antwerpen
PHO MO! - © Lukas Wouters

Het bord: Wat PHO MO! aantrekkelijk maakt is de toegankelijkheid van hun concept. Of je nu langskomt voor een snelle noedelsalade als lunch, een take-away rijstgerecht, gefrituurde fingerfood of verrukkelijke cocktails, hier vindt iedereen iets naar zijn zin. Hun specialiteit is ongetwijfeld de pho-noedelsoep, een Vietnamese bouillon met rijstnoedels, fijne stukjes vlees en verse kruiden, bereid volgens het oude familierecept. Als culinaire twist kozen de eigenaars voor de toevoeging van het exclusieve wagyu vlees, rundsvlees met de reputatie van een verfijnde smaak, textuur en malsheid. Een must-try? Probeer de Pho Bo Royal, noedelsoep met rundvlees, aangevuld met wagyu vlees, beenmerg en traag gegaard beef rib.

restaurants Antwerpen
PHO MO! - © Lukas Wouters

Adres: Suikerrui 14, 2000 Antwerpen

21. Casual buurtrestaurant: eppo

De plaats: YUST Group is trots om de lancering van hun nieuwste gastronomische avontuur, eppo, aan te kondigen - een casual buurtrestaurant waar pure producten en eenvoud de boventoon voeren. Gelegen in het hart van Berchem, brengt eppo vanaf 19 april 2024 een hedendaagse en bewuste aanpak naar de keuken, geïnspireerd door seizoensgebonden ingrediënten en verantwoorde partnerships met kwalitatieve leveranciers.

restaurants Antwerpen
Eppo

Het bord: eppo staat voor no-nonsense koken, waarbij creativiteit en klassieke technieken samenkomen om zowel plantaardige gerechten, als vlees en vis naar een hoger niveau te tillen. Met een flexibel menu dat meebeweegt met de seizoenen, belooft eppo een dynamische culinaire ervaring te zijn die de gast de keuze laat: een doordachte ervaringsmenu door de chef, of à la carte met volwaardige opties voor iedereen. Wat eppo namelijk zo uniek maakt, is dat zowel een flexitariër, pescetariër, vleeseter of iemand met een volledig plantaardig dieet er samen kunnen genieten zonder in te boeten aan kwaliteit en ervaring.

Adres: Covelierstraat 6, 2600 Berchem

22. Eventjes op vakantie: Felfel

De plaats: Fel Fel heeft zijn interieur volledig vernieuwd en wij zijn helemaal fan van de warme en romantische upgrade. Met handgemaakte, lokale stukken, een glas-in-loodraam, een grote palmboom en een 7 meter lange tafel in het midden van het restaurant, is deze vernieuwing een ware voltreffer. In de zomer hebben ze ook een terras, waardoor je pas echt het gevoel hebt op vakantie te zijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Felfel (@felfel.antwerpen)

Het bord: Felfel serveert een mix van Marokkaanse, Mediterrane, Midden-Oosterse en hier en daar zelfs Aziatische smaken. De mooie bordjes kan je delen onder je gezelschap, ideaal dus als romantische date of voor een avondje onder vrienden. Ook werken ze voornamelijk met lokale, seizoensgebonden en ambachtelijke producten. Wel belangrijk: er wordt hier geen alcohol geserveerd, maar je kan er wel heerlijke mocktails bestellen die de gerechten net versterken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Bonne Bouche (@bonnebouch3)

Adres: Mechelsesteenweg 37, 2018 Antwerpen