Hotspots: 6 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist

Geüpdatet op 29 april 2022 door Lore Ginneberge
Hotspots: 6 nieuwe restaurants in Antwerpen voor op je bucketlist MONROE

Dat Antwerpen een van de beste Belgische steden is om uitgebreid te dineren, maar ook om een Instagrammable hapje te gaan eten, hoeft niet gezegd. Op zoek naar de hipste hotspots van 't Stad? Deze nieuwe restaurants, food clubs en rooftopbars moeten op je lijst.

MODERNE BISTRO: MONROE

De plaats: de ondernemer Kasper Stuart (van onder meer Black Smoke en Brasserie Appelmans) verruilde de stevige feestjes van zijn bar The Dirty Rabbit voor gezellig dineren in bistro Monroe. Het bistroconcept sloop ook in het vernieuwde interieur, denk donker hout, leder en vergulden details. Hier komen oud en nieuw harmonieus samen.

monroe adressen antwerpen nieuwe restaurants
MONROE

Het bord: ook hier zien we een mix van klassiek en moderne wereldkeuken. Je kunt er terecht voor zowel lunch, brunch, diner of gewoon een glas Champagne. Chef Lander Hanskens Maldonado tovert bistrogerechten als steak tartaar of moules à la crème op tafel, maar ook pittige oesters met Koreaanse invloeden of Peruviaanse klassiekers.

nieuwe hotspots antwerpen
MONROE

Adres: Gentplaats 1, 2000 Antwerpen.

A LA CARTE BRASSERIE: BAR BULOT

De plaats: Gert De Mangeleer en Joachim Boudens openden na het succesverhaal in Brugge een tweede vestiging van Bar Bulot in het nieuwe vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary Antwerp. De grote bar, de fluwelen bankjes en de open keuken creëren een warme, nostalgische brasseriesfeer.

adressen antwerpen nieuwe restaurants
© Pieter D'Hoop

De kaart: chef Koen Gussenhoven legde al een indrukwekkend parcours af bij onder meer Pure C, en serveert nu in Bar Bulot klassiekers met zeevruchten en schaaldieren, maar ook vleesgerechten als handgesneden steak tartaar en gegrilde kalfsniertjes. Het restaurant beschikt bovendien over een eigen serre, bijenkorven en kruidentuin.

nieuwe restaurants hotspots antwerpen
© Pieter D'Hoop

Adres: Lange Gasthuistraat 41,2000 Antwerpen

FRANS GASTRONOMISCH: EVIDENCE

De plaats: de Antwerpse Cadixwijk heeft er een gastronomische parel bij. Evidence bevindt zich in een klein geklasseerd pand met binnenin een mix van klassieke elementen en architecturaal design. Deze kruising tussen authentiek en modern komt terug in de gerechten en de filosofie van zaakvoerders Lionel en Amélie.

Het bord: chef Lionel is dubbel opgeleid als cuisinier en patissier en verrast van begin tot eind. Het steeds wisselende menu zet seizoensingrediënten in de spotlight, denk zeetong met aardpeer of een yoghurtmeringue met rode vruchten. Gastvrouw Amélie begeleidt je met plezier richting het perfecte glas (natuur)wijn.

Adres: Indiëstraat 34, 2000 Antwerpen

FOOD CLUB: PLEIN PUBLIEK

De plaats: De populaire trekpleister Plein Publiek is terug op een nieuwe locatie en met oog voor circulariteit en duurzaamheid. Je kunt er aan sport en co-working doen, maar vooral ook eten
en drinken. De serre en overdekte rooftopbar vormen een uniek decor voor een avondje Antwerpen.

plein publiek Antwerpen
© Plein Publiek

Het bord: Plein Publiek is een plek die beweegt, daarom werd gekozen om de ‘food club’ open te stellen voor steeds wisselende gastrestaurants. FUGU SUSHI mocht de spits afbijten, gevolgd door het Libanses street food van Sumac. In de toekomst zal je steeds opnieuw verrast worden door verschillende stijlen en smaken.

Adres: Zonnestroomstraat 2A, 2020 Antwerpen

ONTDEK OOK: De beste coworking spaces in Antwerpen

ROOFTOPRESTAURANT: LAILA BY BOKERTOV

De plaats: hoog boven Antwerpen breidt restaurant Boker Tov uit met LAILA, een Midden-Oosters restaurant en evenementlocatie. Het uitzicht vanop de rooftop is fantastisch, maar
ook binnen weet het interieur te bekoren met warme kleuren en een eindeloze bar.

adressen restaurants
LAILA by Bokertov - © the eden stories

Het bord: de smaken van Tel Aviv komen samen in verfijnde gerechtjes met steringrediënten als oester, Wagyu en octopus. Zelfs in het frisse dessert, koffie-kardamomijs met gezouten amandelmousse en kersen, proef je het zwoele Midden-Oosten.

LAILA by Bokertov - © the eden stories
LAILA by Bokertov - © the eden stories

Adres: Mechelsesteenweg 180, 2000 Antwerpen

SUIKERZOETE HOTSPOT: MOOY BAKERY

De plaats: Mooy, de fleurigste hotspot van Antwerpen, krijgt een zusje. Je voelt je in deze nieuwe Bakery als een kind in een snoepwinkel, letterlijk dan. Van de bloemenregen tot de koffiemachine in ‘millennial pink’, elk detail vraagt erom gefotografeerd te worden.

Mooy Bakery Antwerpen nieuwe hotspot
Mooy Bakery - © The Fresh Light

Het bord: bij een suikerspinroze decor hoort natuurlijk zoetigheid. Je eet er pastelkleurige cake, al dan niet op een stokje, samen met een oreo-cheesecake milkshake of witte chocolademelk. Zin in de totaalervaring? Ga voor een high tea met sandwiches, gebakjes en scones.

nieuwe adressen hotspots restaurants Antwerpen
Mooy Bakery - © The Fresh Light

Adres: Lombardenvest 33, 2000 Antwerpen

MEER ANTWERPSE HOTSPOTS? Ontdek de allerbeste brunchplekken