Dit zijn onze 10 favoriete brunchadresjes in Brugge

Gepubliceerd op 15 mei 2019 door ELLE België
Dit zijn onze 10 favoriete brunchadresjes in Brugge

Voor je het Venetië van het Noorden verkent, doe je best eerst wat energie op met een stevige brunch. In deze 10 Brugse hotspots start je de dag met een heerlijke maaltijd.

Smakelijk!

1/

That's Toast

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door That's Toast (@thats_toast) op

Is ontbijt stiekem je favoriete maaltijd van de dag? Dan zit je goed bij That's Toast, want hier kan je de hele dag door kan genieten van granola, muësli en natuurlijk lekkere zoete of hartige toast. Daarnaast serveren ze in deze breakfastbar ook kwaliteitskoffie, slow juices en home made lemonade. Tip: bij mooi weer kan je genieten van alle lekkers op het terras.

Waar? Dweersstraat 4, 8000 Brugge
Info? thatstoast.com

2/

Books & Brunch 

brunch, brugge, ontbijt, adres, tips
© Books & Brunch

Books & Brunch, de naam zegt het zelf. Dit is dé plaats bij uitstek voor boekenwurmen en de foodies. Bovendien zijn de boeken tweedehands en het eten biologisch. Of je nu met je neus in de boeken en kranten wilt zitten, wat wilt werken of gewoonweg wilt genieten van een lekkere brunch, iedereen wordt er met open armen ontvangen.

Waar? Garenmarkt 30, 8000 Brugge
Info? booksandbrunch.be

3/

Sanseveria Bagelsalon

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanseveria Restaurants & B&B (@sanseveria_official) op

Als je nog een leek bent in bagels ga je best langs bij Sanseveria. Er is keuze uit zo'n 15 verschillende smaken en combinaties: van vlees en vis tot fruitig en zoet. Wees ook gerust, zo'n bagel lijkt misschien wel klein maar je zal met een volle buik van tafel gaan. Zeker als je nog een huisgemaakt dessert naar binnen speelt.

Waar? Predikherenstraat 11, 8000 Brugge
Info? sanseveria.be

4/

Le Pain Quotidien

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Pain Quotidien Belgium 🇧🇪 (@lepainquotidienbe) op

Deze klinkt waarschijnlijk bekend in de oren. Le Pain Quotidien is één en al bio en er is altijd een lange tafel om gezamenlijk te genieten van de maaltijd. Je kan er terecht voor drie soorten brunches: de luxueuze "Angler" met zalm, de eenvoudige "Farmer" met ham en kaas en ten slotte de alternatieve "Botanist" met hummus. Voor elk wat wils, dus.

Waar? Simon Stevinplein 15, Brugge 8000
Info? lepainquotidien.com

5/

Blackbird

brunch, brugge, ontbijt, adres, tips, blackbird
© Blackbird

Blackbird kan gelden als het meest klantvriendelijke koffiehuis van 2015. De sfeer opsnuiven doe je hier ook letterlijk, want naast de overheerlijke geuren van de brunch kan je ook geurkaarsen en natuurlijke zepen kopen. Een aanrader voor de perfecte brunch is de Blackbirds’ Special - Tapas for breakfast met onder andere allerlei tapas, quiche, ham met meloen en panna cotta. Op zoek naar een leuke plek om een verjaardag te organiseren? Geen probleem, Blackbird regelt het voor jou.

Waar? Jan van Eyckplein 7, 8000 Brugge
Info? blackbird-bruges.com

6/

The Gulliver Tree

brunch, brugge, ontbijt, adres, tips, the gulliver tree
© The Gulliver Tree

In dit Scandinavisch interieur is het mogelijk om een ontbijt te personaliseren en het dus zo uit te breiden tot een brunch. Ook mensen met allergieën of intoleranties zijn hier welkom -je kan bijvoorbeeld rekenen op alternatieven als speltbrood. The Gulliver Tree staat vooral bekend om haar verschillende soorten cakes, die er bijna te mooi uitzien om op te eten.

Waar? Cordoeaniersstraat 4, 8000 Brugge
Info? thegullivertree.be

7/

Kasteel Tudor 

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kasteel Tudor (@kasteeltudor) op

Voor een luxueuze en uitgebreide brunch moet je aankloppen bij Kasteel Tudor, gelegen in de bossen rond Brugge. Met haar grote zonneterras is dit de perfecte locatie om in alle rust en in volle natuur te genieten van een uitgebreid brunchbuffet: van amuses en soep tot warme vlees- en visgerechten. Je krijgt er waar voor je geld.

Waar? Zeeweg 147, 8200 Sint-Andries (Brugge)
Info? kasteeltudor.be

 

8/

Li O Lait

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Li O Lait (@li_o_lait) op

Hier krijg je 1001 soorten koffie en thee op grootmoeders wijze voorgeschoteld. Ook het interieur is lekker nostalgisch: aan de muur prijken kunstwerken van de schilder Roger Gobron, die een vijftigtal jaar geleden in dit gebouw leefde. Li O Lait voorziet een leuk arrangement met bagels en tapas voor twee. Een aanrader voor een gezellige tête-à-tête.

Waar? Dweerstraat 30, 8000 Brugge
Info? liolait.be

9/

Gingerbread Tea Room

brunch, brugge, ontbijt, adres, tips
© Gingerbread Tea-Room

Wie houdt van gezellige, girlie interieurs en een heerlijk uitgebreid ontbijt is bij Gingerbread Tea-Room aan het juiste adres. Je  kan er trouwens ook snoepen van een lekker stukje taart of wafels met tal van toppings. Ideaal voor een brunch met je qirl squad.

Waar? Sint-Amandstraat 29, Brugge
Info? gingerbreadtearoom

10/

Kottee Kaffee

brunch, brugge, ontbijt, adres, tips

Kottee Kaffee staat bij locals bekend om z'n overheerlijke artisanale desembrood, traag gebrande koffies en lekkere theesoorten. Bezoek je Brugge met een fijnproever, dan ben je hier aan het juiste adres, want deze koffiebar draagt kwaliteit hoog in het vaandel.

Waar? Korte Zilverstraat 8, Brugge
Info? kotteekaffee.com