Top 10 brunchadressen in Brugge

Geüpdatet op 18 Oktober 2017 door ELLE België
Top 10 brunchadressen in Brugge

Voor je het Venetië van het Noorden verkent, doe je best eerst wat energie op met een stevige brunch. In deze 10 Brugse hotspots kan je overheerlijk brunchen:

#1: Books & Brunch 

book&brunch 4

Books & Brunch, de naam zegt het zelf. Dit is dé plaats bij uitstek voor boekenwurmen en de foodies. Bovendien zijn de boeken tweedehands en het eten biologisch. Of je nu met je neus in de boeken en kranten wilt zitten, wat wilt werken of gewoonweg wilt genieten van een lekkere brunch, iedereen wordt er met open armen ontvangen.

book&brunch 3 (2)
www.newplacestobe.com

book&brunch 5

Waar? Garenmarkt 30, 8000 Brugge

Prijs? Verschillende prijsklassen, €10 - €24

1/

#2: Sanseveria 

sanseveria 2
www.sandandsneakers.wix.com

Als je nog een leek bent in bagels ga je best langs bij Sanseveria. Er is keuze uit zo'n 15 verschillende smaken en combinaties: van vlees en vis tot fruitig en zoet. Wees ook gerust, zo'n bagel lijkt misschien wel klein maar je zal met een volle buik van tafel gaan. Zeker als je nog een huisgemaakt dessert naar binnen speelt.

sanseveria 3 (2)
www.overways.fr/bruges-laura
sanseveria 4
Pinterest

Waar? Predikherenstraat 11, 8000 Brugge

Prijs? €5 - €17,50

2/

#3: Le Pain Quotidien

le pain quotidien 3
www.lepainquotidien.co.uk

Deze klinkt waarschijnlijk bekend in de oren. Le Pain Quotidien is één en al bio en er is altijd een lange tafel om gezamenlijk te genieten van de maaltijd. Je kan er terecht voor drie soorten brunches: de luxueuze "Angler" met zalm, de eenvoudige "Farmer" met ham en kaas en ten slotte de alternatieve "Botanist" met hummus. Voor elk wat wils, dus.

Le pain quotidien
www.georgesbrugge.com
le pain quotidien 2
www.yelp.com

Waar? Phillip Stockstraat 21, Brugge 8000

Prijs? €17,50 - €19,50

3/

#4: Blackbird

Blackbird 2
Tripadvisor

Blackbird kan gelden als het meest klantvriendelijke koffiehuis van 2015. De sfeer opsnuiven doe je hier ook letterlijk, want naast de overheerlijke geuren van de brunch kan je ook geurkaarsen en natuurlijke zepen kopen. Een aanrader voor de perfecte brunch is de Blackbirds’ Special - Tapas for breakfast met onder andere allerlei tapas, quiche, ham met meloen en panna cotta. Op zoek naar een leuke plek om een verjaardag te organiseren? Geen probleem, Blackbird regelt het voor jou.

blackbird 4
www.buitenshuis.com
Screenshot (2)
www.blackbird-bruges.com

Waar? Jan van Eyckplein 7, 8000 Brugge

Prijs? €25

4/

#5: The Gulliver Tree

the gulliver tree
www.thegullivertree.be

In dit Scandinavisch interieur is het mogelijk om een ontbijt te personaliseren en het dus zo uit te breiden tot een brunch. Ook mensen met allergieën of intoleranties zijn hier welkom -je kan bijvoorbeeld rekenen op alternatieven als speltbrood. The Gulliver Tree staat vooral bekend om haar verschillende soorten cakes, die er bijna te mooi uitzien om op te eten.

the gulliver tree 2
www.buitenshuis.com
gulliver tree
www.theculturetrip.com

Waar? Cordoeaniersstraat 4, 8000 Brugge

Prijs? vanaf € 8,50

5/

#6: Prestige

prestige
www.prestigebrugge.com

Prestige brengt je terug naar de 18e eeuw, de tijd van Marie Antoinette. Deze authentieke Franse patisserie bevindt zich in hartje Brugge, op twintig meter van de Grote Markt. Naast brunches kan je er ook 's namiddags terecht voor een vieruurtje met Parijse macarons of een Engelse afternoon tea.

prestige 2
www.prestigebrugge.com
prestige (1)
Tripadvisor

Waar? Vlamingstraat 12, 8000 Brugge

Prijs? €22,50

6/

#7: Kasteel Tudor 

kasteel tudor 3
www.brugseommeland.be

Voor een luxueuze en uitgebreide brunch moet je aankloppen bij Kasteel Tudor, gelegen in de bossen rond Brugge. Met haar grote zonneterras is dit de perfecte locatie om in alle rust en in volle natuur te genieten van een uitgebreid brunchbuffet: van amuses en soep tot warme vlees- en visgerechten. Je krijgt er waar voor je geld.

kastel tudor 4
www.feestzaalzoeker.be

Waar? Zeeweg 147, 8200 St Andries Brugge

Prijs? €59

7/

#8: Li O Lait

Li o lait 2
www.lasophiette.wordpress.com

Hier krijg je 1001 soorten koffie en thee op grootmoeders wijze voorgeschoteld. Ook het interieur is lekker nostalgisch: aan de muur prijken kunstwerken van de schilder Roger Gobron, die een vijftigtal jaar geleden in dit gebouw leefde. Li O Lait voorziet een leuk arrangement met bagels en tapas voor twee. Een aanrader voor een gezellige tête-à-tête.

li o lait 4 (2)
www.lasophiette.wordpress.com

li o lait

Waar? Dweerstraat 30, 8000 Brugge

Prijs? Niet vermeld

8/

#9: Jus et Tartine

jus et tartine
www.bongo.be

Vanaf acht uur 's morgens ben je welkom in deze gezellige en kleine ontbijtbar. Bestel zeker en vast één van de smoothies of een vers sapje naast je wrap of panini. Wees er wel snel bij, want er zijn maar enkele tafeltjes beschikbaar. Jus et Tartine levert ook voor bedrijfsfeesten of evenementen.

jus et tartine 2
www.jusettartine.com
jus et tartine 5
www.jusettartine.com

Waar? Jan Van Eyckplein 3, 8000 Brugge

Prijs? € 4 - € 20

9/

#10: 't Eekhoetje

eethoekje
www.cadeaubox.be

In 't Eekhoetje krijg je een royaal ontbijt (lees: brunch) voorgeschoteld. Zowel echte Bruggelingen als toeristen vinden hun weg tot hier terug. Na een stevige maaltijd in het landelijk interieur of op het gezellige buitenterras, kan je onmiddellijk op ontdekkingstocht in het centrum van Brugge.

eekhoetje
www.cadeaubox.be
eethoekje 2
www.bongo.be

Waar? Eekhoutstraat 3, 8000 Brugge

Prijs? Niet vermeld

(Stagiaire Isabeau Verbist)