Dit zijn onze 10 favoriete brunchadresjes in Brugge

Geüpdatet op 27 juli 2023 door ELLE België
Dit zijn onze 10 favoriete brunchadresjes in Brugge Unsplash

Voor je het Venetië van het Noorden verkent, doe je best eerst wat energie op met een stevige brunch. In deze tien Brugse hotspots start je de dag met een heerlijke maaltijd.

Balthasar

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BALTHASAR (@balthasarbrugge)

Bij Balthasar kan je terecht voor koffie, ontbijt en lunch. Een uitgebreide menukaart die wordt aangevuld met suggesties op hun black board. Hou je smartphone dicht bij je, want de jonge uitbaters toveren kunstwerkjes op je bord.

Sint-Amandsstraat 37, 8000 Brugge

Kaffee Kamiel

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door KAFFEE KAMIEL (@kaffeekamiel)

Voor een combinatie tussen heerlijke gerechtjes en een stijlvol interieur moet je bij Kaffee Kamiel zijn. Van smoothie- tot pokébowl, dit adresje biedt het allemaal. American pancakes, salades, bowls en ambachtelijke boterhammen. Geïnspireerd door het interieur? Neem een bezoekje aan Monsieur Kamiel, en ontdek hun aanbod aan handgedraaid servies, fijn textiel, originele kaarsen en inspirerende kookboeken. Dé plek wanneer je een leuk cadeautje zoekt.

Zilverpand 7, 8000 Brugge 

That's Toast

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door That's Toast (@thats_toast) op

Is ontbijt stiekem je favoriete maaltijd van de dag? Dan zit je goed bij That's Toast, want hier kan je de hele dag door kan genieten van granola, muësli en natuurlijk lekkere zoete of hartige toast. Daarnaast serveren ze in deze breakfastbar ook kwaliteitskoffie, slow juices en huisgemaakte limonades. Geniet bij mooi weer van al het lekkers op hun terras.

Dweersstraat 4, 8000 Brugge

Books & Brunch 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Books & Brunch (@booksandbrunch)

Books & Brunch, de naam zegt het zelf. Dit is dé plaats bij uitstek voor boekenwurmen en foodies. Bovendien zijn de boeken tweedehands en het eten biologisch. Of je nu met je neus in de boeken wilt zitten, wilt werken of gewoonweg wilt genieten van een lekkere brunch, iedereen wordt er met open armen ontvangen.

Garenmarkt 30, 8000 Brugge

Sanseveria Bagelsalon

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sanseveria Restaurants & B&B (@sanseveria_official) op

Als je nog een leek bent in bagels ga je best langs bij Sanseveria. Er is keuze uit zo'n 15 verschillende opties en combinaties: van vlees en vis tot fruitig en zoet. Wees gerust, zo'n bagel lijkt misschien klein maar je zal voldaan vertrekken . Zeker wanneer je nog een huisgemaakt dessert naar binnen speelt.

Predikherenstraat 11, 8000 Brugge

Le Pain Quotidien

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Pain Quotidien Belgium 🇧🇪 (@lepainquotidienbe) op

Deze klinkt waarschijnlijk bekend in de oren. Le Pain Quotidien is één en al bio en er is altijd een lange tafel om gezamenlijk te genieten van een maaltijd. Je kan er terecht voor drie soorten brunches: de luxueuze Angler met zalm, de eenvoudige Farmer met ham en kaas en de alternatieve Botanist met hummus.

Simon Stevinplein 15, Brugge 8000

Blackbird

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Blackbird Bruges (@blackbird_bruges)

De sfeer opsnuiven doe je bij Blackbird letterlijk, want naast de overheerlijke geuren van de brunch kan je er ook geurkaarsen en natuurlijke zepen kopen. Onze aanrader? De Blackbirds’ Special - Tapas for breakfast met onder andere allerlei tapas, quiche, ham met meloen en panna cotta. Op zoek naar een leuke plek om een verjaardag te organiseren? Geen probleem, Blackbird regelt het voor jou.

Jan van Eyckplein 7, 8000 Brugge

Li O Lait

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Li O Lait (@li_o_lait) op

Hier krijg je alle soorten koffie en thee op grootmoeders wijze voorgeschoteld. Het interieur is lekker nostalgisch: aan de muur prijken kunstwerken van de schilder Roger Gobron, die een vijftigtal jaar geleden in het gebouw leefde. Li O Lait voorziet een leuk arrangement met bagels en tapas voor twee. Een aanrader voor een gezellige tête-à-tête.

Dweerstraat 30, 8000 Brugge

Kottee Kaffee

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kottee Kaffee (@kotteekaffeebrugge)

Kottee Kaffee staat bij locals bekend om zijn overheerlijke artisanale desembrood, traag gebrande koffies en lekkere theesoorten. Bezoek je Brugge met een fijnproever, dan ben je hier aan het juiste adres, want deze koffiebar draagt kwaliteit hoog in het vaandel.

Korte Zilverstraat 8, Brugge

House of Waffles

"Our home is where the waffles are", het motto van deze zaak. Zoete wafels, hartige wafels, grote wafels? Wafelfanaten opgelet, in House of Waffles moet je zijn. Hier vind je wafels op grootmoeders wijze met verrassende toppings. Hun topper? De BLT (lees bacon, lettuce, tomato) met heerlijke cream cheese en een eitje.

 

Wollestraat 29, 8000 Brugge

 

(Stagiaire Dewy De Leeneer)