Hotspots: de gezelligste rooftops van Antwerpen

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door Sam Vandenbosch en Lore Ginneberge
Hotspots: de gezelligste rooftops van Antwerpen

De skyline van 't Stad bewonderen met een drankje en versnapering in de hand. Het kan deze zomer op deze gezellige rooftops in Antwerpen.

Op deze hippe rooftops in Antwerpen kan je ons deze zomer spotten, met cocktail in de hand en zonnetje op de snoet.

YUST

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door hungryantwerp (@hungryantwerp)

Tot en met september brengt YUST zijn restaurant naar het dak en kan je er volop in het avondzonnetje profiteren van hun gloednieuwe menu, van tasty burgers tot sharing dishes. En dat in een bijzonder trendy en eclectisch kader, de nummer één reden waarom wij zo'n fan zijn van dit allround concept. Neem zeker een kijkje op hun website, want YUST organiseert er deze zomer ook outdoor cinema-avonden. 'Dirty dancing' vanop het dak? Put Baby on the rooftop!

Adres: Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen

Black Smoke

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Black Smoke (@blacksmokeantwerpen)

Black Smoke, de intussen extreem populaire hotspot, telt een BBQ restaurant, bar én rooftop waar je kan lunchen, snacken en van lekkere drankjes nippen. Wat Black Smoke onderscheidt van andere rooftop bars? De combinatie van barbecue-ambacht en een uitgebreid whiskey-assortiment. Het interieur van de bar weerspiegelt de stoere en industriële sfeer van een klassieke Amerikaanse barbecue-rokerij, wat meteen een erg huiselijk gevoel oproept. Let wel op: hun rooftop is enkel open bij mooi weer.

Adres: Boomgaardstraat 1, 2018 Antwerpen

Zilte

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zilte (@zilte.restaurant)

Heb je iets te vieren? Dan kan een diner in Zilte er misschien wel van af. In dit driesterrenrestaurant op de negende verdieping van het MAS word je in de watten gelegd met een adembenemend uitzicht op 't Eilandje, terwijl je er geniet van een verfijnde keuken.

Adres: Hanzestedenplaats 5, 2000 Antwerpen

Racine PAKT

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RacinePAKT (@racinepakt)

Op de PAKT-site kan je bij Racine terecht voor een heerlijke lunch met lokale en huisgemaakte producten. Beklim de trappen naar hun groene urban jungle voor een gezonde salade, sandwiches of lekker natuurwijntje. Hun zonnige rooftop terras is bovendien ook nà het werk de ideale plek voor een after-work apéro met cocktails en lekkere bites.

Adres: Regine Beerplein 1 E103, 2018 Antwerpen

Gran Duca

Het Gran Duca rooftop restaurant staat garant voor een unieke culinaire ervaring hoog boven de stad. Gelegen op de hoogste verdieping van het prestigieuze Hyllit Hotel, biedt restaurant Gran Duca u een panoramisch uitzicht over de Antwerpse skyline. Gran Duca serveert een klassieke Italiaanse keuken, van pastagerechten en risotto’s tot verse kreeft en ossobuco. Niet onbelangrijk: daarnaast vind je er ook een uitstekende wijnkaart.

Adres: De Keyserlei 28, 2018 Antwerpen

Plein Publiek

Ook op de industriële site van populair evenementen-concept Plein Publiek vind je een geweldige rooftop. Met uitzicht op de Hobokense Polder en Blue Gate Antwerp, kan je op vrijdag- en zaterdagavond gaan 'rooftop clubben' in hun serre of vanop hun funky containers. Ongetwijfeld de hipste rooftop van dit lijstje, als je het ons vraagt.

Adres: Zonnestroomstraat 2a, 2020 Antwerp

Niet in Antwerpen? Check dan ook de 7 beste rooftop bars in Brussel deze zomer!