Ontdek: 6 Vintagewinkels in Antwerpen

Gepubliceerd op 4 mei 2021 door ELLE België
Ontdek: 6 Vintagewinkels in AntwerpenMargot Pinceel

Hoera, de winkels openen terug zonder afspraak. Tijd om op vintage jacht te gaan. Bij deze zes vintagewinkels vind je echte pareltjes.

1. Labels Inc

Sinds 2002 is Labels Inc een vaste waarde in de designer vintage-industrie. Ze verkopen zowel internationale merken als unieke stuks van de Antwerpse Zes. Hun collectie bestaat uit kleding van designmerken, collectors en exclusieve catwalkstukken. Sinds kort heeft Labels Inc ook een eigen webshop.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Recent Designer Clothing (@labelsinc)

2. Think Twice

Think Twice is perfect voor de vintagelover die graag uren zoekt naar dat ene unieke stuk. Deze vintagewinkel is erg populair bij jongeren omdat de prijzen binnen hun budget passen. Zo werden ze populair met hun 'eurodagen': om de zes weken wordt de hele collectie verkocht aan spotprijzen.

3. Rosier 41

Dit kleine winkeltje ligt niet ver van Labels Inc. Ook hier kan je designer on a budget kopen. In hun etalage tonen ze opkomende, jonge ontwerpers en kleding van de afgestudeerden van de modeacademie alumni. Van Dries Van Noten tot Prada, Rosier 41 heeft een designercollectie om U tegen te zeggen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ROsier41 (@rosier41)

4. Episode

Episode vind je in verschillende Europese grootsteden: Amsterdam, Brussel, Parijs, Copenhagen en ook Antwerpen. Deze vintagewinkel heeft vooral bekende sportmerken zoals Kappa en Fila. Tussen de oversized baseball jackets en Levis vind je ook tijdlozere leren jassen en kasjmieren truitjes.

5. Pardaf

Pardaf bestaat al sinds 1973. De familiezaak is gevestigd in een prachtig oud herenhuis. De damesdesignerkleding, schoenen en zelfs accessoires zijn verdeeld over drie verdiepingen. Neem je tijd en snuffel tussen de rekken merkkleding.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Pardaf (@pardaf_)

6. Riot

Deze vintagewinkel is voor de echte trendsetters. Riot straalt een jonge, urban vibe uit. Ze hebben altijd een leuke selectie van vintageschoenen- en tassen. Y2k liefhebber? Dan moet je hier zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door RIOT Antwerp (@riotantwerp)

(Stagiaire Amber Lacasse)