De 8 leukste hotels voor een weekendje Amsterdam

Geüpdatet op 2 april 2024 door Lisa Aelvoet
De 8 leukste hotels voor een weekendje Amsterdam © Soho House Amsterdam

De allures van een grootstad maar de gezelligheid van een groot dorp: Amsterdam is een unieke smeltkroes op een steenworp van Brussel. Dé ideale bestemming voor een weekendje weg dus. Wij besparen je de zoektocht naar een leuk hotel en lijsten de beste adressen voor je op.

1. Pulitzer

Het iconische 'Pulitzer' ligt aan de al even iconische Prinsengracht en strekt zich uit over maar liefst vijfentwintig samengevoegde grachtenpanden uit de Gouden Eeuw. De ruime suites zijn er stijlvol ingericht met speelse details en bieden het nodige comfort. Verder behelst het complex een prachtige binnentuin, een klassieke hotelbar en een populair restaurant, Jansz, waar het heerlijk tafelen is. Je treft er een menukaart aan boordevol verfijnde klassiekers en dineert er intiem bij kaarslicht.

Tip: Maak gebruik van de fietsen van het hotel waarmee je de stad op de best mogelijke manier kan verkennen. 

Adres: Prinsengracht 323, Amsterdam

Boek je kamer hier.

2. Soho House

'Soho House Amsterdam' is gelegen in een geweldig art-decogebouw in het hart van de stad. Bij deze private members' club kan je veel meer dan louter overnachten. Zo beschikt 'Soho House Amsterdam' naast 79 suites over verschillende co-working en eventruimtes, waaronder een vintage cinemazaal met goudfluwelen zetels, alsook een spa en gym. En dat is niet alles: op de rooftop van het hotel geniet je van een adembenemend zicht over de stad én kan je bovendien een baantje trekken in het zwembad. Tenslotte kan je bij het inhouse restaurant 'Cecconi's' terecht voor heerlijke cocktails en Italiaanse gerechten bereid volgens de regels van de kunst.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Soho House (@sohohouse)

Adres: Spuistraat 210, Amsterdam

Meer informatie vind je hier.

3. Boat&Co

Ondanks wat je zou vermoeden, bevinden de luxe appartementen van 'Boat&Co' zich niet in een boot maar wel aan de kade van de Amsterdamse Houthaven. De appartementen zijn niet alleen voorzien van heerlijke bedden maar eveneens van een volledig ingerichte keuken, woonkamer en werkplek: ideaal voor wanneer je van plan bent wat langer in de stad te verblijven. Tenslotte liggen niet-te-missen bezienswaardigheden zoals het Westerpark en de Jordaan liggen slechts een stukje fietsen verderop.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BOAT&CO (@hotelboatandco)

Adres: Revaleiland 500

Ontdek hier meer.

4. INK Hotel Amsterdam

Het gebouw waarin het 'INK Hotel' gevestigd is, deed vroeger dienst als hoofdkantoor van de Nederlandse krant 'De Tijd'. En ook vandaag is het interieur van het hotel nog doordrongen van die rijke geschiedenis. Ruime kamers, een uitgebreid ontbijtbuffet en een gezellige secret garden garanderen een onvergetelijk verblijf. Daarenboven ligt het INK Hotel vlakbij het station Amsterdam Centraal en vormt het dus de ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen voor al wie met de trein komt.

Adres: Nieuwezijds Voorburgwal 67

Boek je verblijf hier.

5. Conservatorium Hotel

Wil je in het iconische 'Conservatorium Hotel' overnachten dan moet je daar best wat budget voor uittrekken. Het hotel werd niet voor niets herhaaldelijk bekroond tot het nummer één luxehotel in Nederland. Gelegen in het culturele hart van de stad aan het museumplein huist het hotel in een monumentaal erfgoedgebouw. De prachtige suites in Art Nouveau-stijl vormen samen met de bekroonde hotelspa een oase van rust middenin de stad. Een adresje voor je bucketlist!

Adres: Paulus Potterstraat 50

Meer informatie vind je hier.

6. Hotel Mercier

Het hippe boetiekhotel 'Mercier' in de Jordaanwijk telt 48 karaktervolle kamers in 'Modern Regency'-stijl. Verwacht je aan stijlvolle suites met rijke prints, zacht velours en artistieke elementen zoals de unieke handgemaakte wandtapijten van modeontwerpster en kunstenaar Claes Iversen. Behalve overnachten kan je er lunchen, dineren of iets drinken in het elegante aanpalende eet- en drinketablissement 'Ons Huis'. Tenslotte ligt 'Hotel Mercier' op loopafstand van tal van bezienswaardigheden zoals de '9 Straatjes' en het 'Anne Frank Huis'.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@hotelmercier)

Adres: Rozenstraat 12

Reserveer je kamer hier.

7. The Hoxton

In het hart van de '9 Straatjes' aan de Herengracht ligt het hippe 'The Hoxton'. Het hotel telt 111 kamers van verschillende groottes, gaande van 'Shoebox' tot 'Biggy', waarvan velen beschikken over een prachtig zicht op de grachten. Verwacht je aan comfortabele bedden, visgraatparketvloeren en vintage interieurdecoratie. Het aangrenzende restaurant draagt de naam 'Lotti's' en vormt ook voor niet-gasten een niet-te-missen adresje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Hoxton (@thehoxtonhotel)

Adres: Herengracht 255

Boek je verblijf hier.

8. Morgan & Mees

Het kleinschalige boetiekhotel 'Morgan & Mees', gelegen in Amsterdam West, telt negen smaakvolle kamers met stuk voor stuk een prachtig interieur. Leuke extra: de verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris die je in de badkamer aantreft. In het sfeervolle restaurant van het hotel proef je daarenboven van verfijnde mediterraanse gerechten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Morgan & Mees (@morganandmees)

Adres: Tweede Hugo de Grootstraat 2-6, Amsterdam

Klik hier voor meer informatie.

LEES MEER:

De leukste adresjes om te eten, slapen en shoppen in de Algarve
Citytrip naar Marseille: de leukste adresjes voor op je to-do lijst
TAZU: gloednieuwe cocktail-en sushibar in Antwerpen