Citytrip naar Marseille: de leukste adresjes voor op je to-do lijst

Geüpdatet op 8 april 2022 door Lisa Aelvoet
Citytrip naar Marseille: de leukste adresjes voor op je to-do lijst

De tweede grootste stad van Frankrijk is een veelzijdige smeltkroes. In Marseille kan je heerlijk flaneren, smullen van verse visgerechten en zowel cultuur als natuur opsnuiven. Wij verzamelden speciaal voor jou de leukste adresjes.

Jogging

Bij concept store Jogging vind je kledij en accessoires van opkomende merken en designers voor zowel vrouwen als mannen. Ook designliefhebbers kunnen er hun hart ophalen aan een fijne selectie vintage interieurobjecten, kunstboeken en magazines. Tenslotte weet Jogging met zijn aansluitende restaurant en deli ook onze smaakpapillen te bekoren.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by joggingjogging (@jogging_marseille)

Adres: 103 Rue Paradis, 13006 Marseille

Tuba Club

Zalig zonnebaden, van een verfrissend drankje genieten en een heerlijke maaltijd verorberen: alles gebeurt bij Tuba met zicht op zee. Bovendien kan je er ook overnachten in een van de vijf smaakvol ingerichte 'cabanons'.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TUBA (@tuba.club)

Adres: 2 Boulevard Alexandre Delabre, 13008 Marseille

Maison Empereur

De betere souvenirs vind je in Marseille bij Maison Empereur. Zepen, rieten manden, koperen pannen: de boetiek heeft evenveel te bieden dan een Provençaalse markt en meer.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maison Empereur (@maisonempereur)

Adres: 4 Rue des Récolettes, 13001 Marseille

LEES OOK: Dit zijn de populairste reisbestemmingen voor 2022

Chez Jeannot

De lekkerste pizza met het mooiste uitzicht? Die vind je ongetwijfeld bij Chez Jeannot, genesteld in de kleine vissershaven Vallon des Auffes. En pssst... de kans bestaat dat je Simon Porte Jacquemus hier tegen het lijf loopt!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chez Jeannot (@chez_jeannot)

Adres: 129 Rue du Vallon des Auffes, 13007 Marseille

Coquille

Op de pittoreske Place Thiars, vlakbij de Vieux-Port, opende vorig jaar het hippe restaurant Coquille. Je smult hier van verse vis zoals tonijn en skrei maar evengoed van mosselen met frietjes. Het gezellig interieur en ruim terras maken van Coquille het hele jaar door een top adresje.

Adres: 8 Rue Euthymènes, 13001 Marseille

La Grotte

Restaurant La Grotte ligt genesteld in een kleine baai met helder water aan de rand van de stad. Op het menu vind je gerechten bereid met seizoensgebonden ingrediënten, versgevangen vis en lokale wijnen. In de gezellige binnenplaats is het heerlijk vertoeven onder de Provençaalse zon.

Adres: 1 Avenue des Pebrons, 13008 Marseille

Mucem

Het Mucem, oftewel het museum voor de Europese en mediterraanse beschavingen opende haar deuren in 2013, het jaar dat Marseille de culturele hoofdstad van Europa was. Met een oppervlakte van maar liefst 45.000 vierkante meter verdeeld over drie sites, waaronder het majestueuze fort Saint-Jean, is het Mucem een bezoekje meer dan waard!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mucem (@mucem_officiel)

Adres: 1 Esplanade J4, 13002 Marseille

Calanques

Tussen het stedelijke Marseille en het schilderachtige Cassis ligt het nationale park 'Les Calanques'. In dit natuurgebied vind je zowel zand als kiezelstranden, kliffen, kreken, en turkoois water. Dat maakt van 'Les Calanques' de perfecte plaats om te wandelen, zonnebaden en watersport te beoefenen.

Vieux-Port

In het hart van de stad ligt de Vieux-Port, een grote haven waar het bruisende stadsleven ontspruit. Hier vind je elke ochtend een vismarkt en op dinsdag-en zaterdagochtend ook een bloemnmarkt. Geniet van de architectuur van weleer, wandel langs de kade en kijk hoe de vissers uitvaren of maak een mini-cruise met de Ferry Boat.

Les Bords de Mer

Het moderne hotel Les Bords de Mer omvat negentien tijdloze kamers met elk een adembenemend zicht op zee. Het hotel vormt een oase van rust middenin het levendige Marseille. Je kan er ontspannen in de spa met sauna en hammam, afkoelen in het binnen-of buitenzwembad en genieten van een drankje op de rooftop bar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Les Bords de Mer (@lesbordsdemer)

Adres: 52 Corniche du Président John Fitzgerald Kennedy, 13007 Marseille

Le Ruhl

Het statige Le Ruhl is een hotel-restaurant in het zevende arrondissement van de stad met een prachtig uitzicht over de zee. Het etablissement bestaat sinds 1948 en ontpopte zich tot dé referentie op vlak van 'bouillabaise', het provençaalse visgerecht bij uitstek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by le Rhul (@lerhul13007)

Adres: 269 Corniche du Président John Fitzgerald Kennedy, 13007 Marseille