Dit zijn de chicste hotelbars en -restaurants van België

Geüpdatet op 23 maart 2022 door Lore Ginneberge
Dit zijn de chicste hotelbars en -restaurants van België© Robert Rieger

Een virtuoos geshakete cocktail, enkele small bites aan de bar of zelfs hele menu's, in het buitenland zijn hotelbars- en restaurants al langer de plek bij uitstek voor een hapje, een drankje, en in het beste geval een stevig feestje.

Vaak zijn het iconische plekken, denk aan Bar Hemingway in het Parijse Ritz-hotel, waar je struikelt over de celebs en royals. Ook Belgische hotelbars schudden het zakenmannenimago van zich af en worden een toegankelijke plek waar ook niet-gasten zich welkom voelen. Maar wat hen nog het meest onderscheid van reguliere eettenten? De fantastische locaties, het prachtige interieur en natuurlijk de mogelijkheid om die date met een nachtje te verlengen...

SERRA - Brussel

Met de opening van Hotel Indigo in Brussel is onze hoofdstad meteen een paradijselijke hotspot rijker. Bij SERRA kan je terecht in de Urban Picnic-ruimte voor een snelle hap, terwijl je in Garden Kitchen de tijd kan nemen om vegetarische, seizoensgebonden creaties te ontdekken. Garden Kitchen is opgesplitst in drie zones: een gezellige bar, een centrale ruimte met twee grote gemeenschappelijke tafels en een indrukwekkende wijnkelder met Europa's finest.

serra hotelbar restaurant Brussel
© Serra

Adres: Karel Rogierplein 20, 1210 Brussel

August - Antwerpen

Een hapje of drankje in August, oftewel het Schoonste Gebouw van Antwerpen, is een feest voor de smaakpapillen en een streling voor het oog. Ook zonder overnachting heet de hotelbar je welkom, ga er gerust genieten van een cocktail in de kapel met kleine bites of kaasplankjes. Iets verder heet Nick Bril je welkom aan z'n tafel om er te proeven van zijn nieuwste culinaire creaties.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door August (@augustantwerp) op

Adres: Jules Bordetstraat 5, 2018 Antwerpen

The Cobbler - Gent

Snuif de vintage sfeer op van zodra je The Cobbler binnenstapt, de cocktailbar van hotel 1898 The Post. De drankkaart kent geen einde en biedt altijd seizoensgebonden suggesties om van te nippen bij enkele kleine hapjes. Het ideale kader voor een eerste date.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Cobbler (@thecobblerghent) op

Adres: Graslei 16, 9000 Gent

YUST - Antwerpen

Is er iets waarvoor je niet terecht kan bij YUST? Slapen - zelfs wonen - , co-worken en een beetje yoga af en toe doe je er allemaal in de geweldige, gezonde atmosfeer. Maar het hoogtepunt is ongetwijfeld YUST's restaurant, een fijne plek waar je gerechten kan delen. Tip: probeer zeker het YUST Experience-menu.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door YUST (@yust.housing) op

Adres: Coveliersstraat 6, 2600 Antwerpen

Bar Boutique - Brugge

Naast hun pas gerenoveerde boetiekhotel 'T Fraeyhuis in Brugge installeerden de hoteleigenaars meteen ook een heuse bar in een bijgebouw. Bar Boutique is vrij toegankelijk (zonder reservatie) om te genieten van enkele tapas, vergezeld van een goed glas wijn of cocktail. Aperitivo te midden van het Minnewaterpark, er zijn ergere manieren om je vrijdagavond in te zetten.

hotelbars restaurants Brussel Gent Brugge
© 'T Fraeyhuis

Adres: Minnewater 11+15, 8000 Brugge

The Poet - Brussel

Ook The Renaissance Hotel breidde uit met The Poet, een geweldige bar/restaurant. Je eet er de klok rond, maar de eigentijdse keuken weet vooral 's avonds te verrassen. Er zijn kleine bites om te delen, net als volwaardige gerechten en desserts. Eyecatcher in de ruimte is ongetwijfeld de immense bar waar een team van mixologisten het beste van zichzelf geeft.

the poet bar brussel hotspot adres restaurant
© The Poet

Adres: Parnassusstraat 19, 1050 Brussel

Sprezza - Kortrijk

Sprezzatura, oftewel de kunst om dingen 'met gratie' te doen, beschrijft perfect de vibe die Sprezza uitstraalt. Deze high-end hotelbar, die deel uitmaakt van hotel Damier, neemt cocktails even serieus wij. Bartender Thibaud en z'n team zetten met gratie - daar heb je't al - de ene na de andere originele creatie op de bar. In het weekend kan jij er net als de barmannen shaken op de beste beats.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sprezza (@sprezzadamier) op

Adres: Grote Markt 41, 8500 Kortrijk

Motley- Brussel

Brussel is met Qbic niet enkel een slaapplek, maar ook een geweldige hotelbar rijker, Motley genaamd. Alle Qbic-hotels (al bekend in Londen en Amsterdam) focussen op design, comfort en ecologie. Dat is in Brussel niet anders, want energie wordt er opgewekt via zonnepanelen en de menukaart van Motley barst van lokale lekkernijen. Bestel er één van de sharing plates en pair met een drankje aan de bar.

hotelbars restaurants Brussel
© Qbic Hotels

Adres: Paul Spaakstraat 15, 1000 Brussel

The Gilded Bar - Antwerpen

Zelfs wie in Antwerpen woont, kan terecht bij Gulde Schoen, één van de mooiste suitehotels van 't stad. De bar en het restaurant lonken namelijk ook naar wie geen nachtje in het hotel boekt. The Gilded is enerzijds een volwaardig restaurant waar je van een verfijnde keuken proeft, terwijl The Gilded Bar daarnaast een upscale plekje is om te sippen van (alcoholvrije) cocktails.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gulde Schoen - The Gilded (@guldeschoen) op

Adres: Melkmarkt 37–39, 2000 Antwerpen

The Living  - Gent

The Living is één van de vele parels die het Pillows Grand Hotel Reylof rijk is, naast het restaurant en de koffiebar. Zet de de avond in bij de klassieke bistro van dit 18e-eeuwse herenhuis en begeef je vervolgens naar de spectaculaire bar voor vakkundig geshakete cocktails of een coupeke.

Adres: Hoogstraat 36, 9000 Gent