Hotspots: 5 nieuwe restaurants in Gent om uit te testen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hotspots: 5 nieuwe restaurants in Gent om uit te testen © Pieter D'Hoop

Een eigentijds visrestaurant, een pittige eetplek met gegrilde gerechten en een restaurant waar al je zintuigen geprikkeld worden... Dat de Gentse horeca beweegt, is een understatement. Waar moet je zijn om al dat lekkers te proeven? We verklappen onze top drie nieuwe hotspots in Gent.

Fun Dining: Sensum

De plaats: op zoek naar een groter pand stuitten Maurice De Jaeger en Deborah Hellburg van Vinum & Sensum op de kasteelwoning naast AZ Maria Middelares. Bij binnenkomst ontvouwt zich een visueel spektakel: de stijlvolle inrichting met authentieke elementen, de open keuken en de spiegelvijver naast het kasteel, allemaal zorgen ze dat de sfeer goed zit nog voor je een hap hebt geproefd.

sensum gent restaurant
© Pieter D'Hoop

Het bord: chef Maurice is vastbesloten om al je zintuigen te prikkelen met zorgvuldig uitgekozen ingrediënten en prachtige borden. Bij elke gang hoort een klein ‘voorproefje’. Je krijgt bijvoorbeeld een mals boutje geserveerd van het piepkuiken met girolles dat even later volgt. Sommelier Deborah zorgt voor de juiste wijn bij dit alles, en biedt maar liefst dertig soorten per glas aan.

sensum gent
© Pieter D'Hoop

Adres: Kortrijksesteenweg 1026, 9051 Gent.

Seizoenskeuken: Karbon

De plaats: in deze verborgen parel staat genieten centraal. Karbon is een nieuw hoofdstuk voor Bram, die tien jaar het Gentse Mondada uitbaatte. Het interieur verwijst naar de naam met pure materialen als hout, marmer en beton.

karbon gent
© Karbon

Het bord: geen klassieke menukaart bij Karbon, maar een steeds wisselend aanbod van gezonde gerechten. Laat je dus telkens verrassen door de inspiratie van de chef, denk cripsy duck salade of gepofte zoete aardappel. In de bijbehorende eetwinkel kies je uit het warme aanbod in de toonbank of stel je een eigen saladebowl samen.

karbon gent restaurant nieuw adres
© Karbon

Adres: Lange Kruisstraat 7, 9000 Gent.

Seafood spot: John Dory

De plaats: met John Dory is Gent een visrestaurant rijker, en dat aan de Reep. Louis Snauwaert, voorheen chef bij Amigo’s, en modefotografe Cheyenne Dekeyser voorzien een twintigtal gasten van heerlijks uit de zee in een uitgepuurd interieur met aardse tinten.

 

restaurant vis gent
© John Dory

Het bord: Funky, persoonlijk en duurzaam, dat zijn de pijlers van John Dory. Het menu weerspiegelt dit met een waaier aan originele visbereidingen, denk paling met quinoa, open ravioli van Noordzeekrab of langoustine met ponzu. Het brood wordt zelf gebakken van restjes draft uit een lokale brouwerij, en ook met de (natuur)wijnen weet het duo te verrassen.

© John Dory
© John Dory

Adres: Reep 9, 9000 Gent.

Ook in Gent: het contactloze hotel The Librarian

Veggie foodsharing: Ferri

De plaats: de Gentse Ottogracht heeft er een nieuwe aanwinst bij en zijn naam is Ferri. De schoolstoelen en terrazzo tegels geven een vintage toets aan het bijzonder huiselijke interieur. In de zomer is het heerlijk vertoeven op het terras.

nieuwe adresjes gent restaurants veggie
© Sammy Van Cauteren

Het bord: hier wordt het beste in groenten naar boven gehaald. Producten als warmoes, aardpeer en mierikswortel krijgen er een sterrenstatus aangemeten. En omdat sharing ook hier caring is, kun je lekker veel gerechten proeven en delen met elkaar. Daarbij hoort huisgemaakte limonade, natuurwijn of een fris biertje.

nieuw restaurant gent ferri
© Sammy Van Cauteren

Adres: Ottogracht 48, 9000 Gent.

Rock 'n Rollrestaurant: Bar BASK

De plaats: een voormalig tankstation in Ledeberg werd omgetoverd tot een Baskisch geïnspireerd restaurant, waar niet alleen de grill maar ook de aankleding en de muziek voor een broeierige atmosfeer zorgt. Het industriële interieur bevat verwijzingen naar z’n oorspronkelijke functie, de grote toog met stukken vlees en vis is dan weer op en top Zuiders.

restaurants hotspots gent
© Jules August

Het bord: Achter het vuur staat Sam D’huyvetter, bekend van Pakhuis, samen met Gilles Bogaert en Jordin Michiels, voormalige chefs bij Taxi’s. Het trio serveert gegrilde langoustines, pulpo met gebrande paprikacrème en txogitxu, Baskisch rundsvlees. Daarnaast zijn er pinxtos om gezellig te delen.

hotspots gent restaurants
© Jules August

Adres: Edward Pynaertkaai 115, 9000 Gent. Barbask.be

Meer nieuwe hotspots? Ontdek ook 3 nieuwe plekken in Antwerpen