20 zomerse salades voor wie niet van sla houdt

Geüpdatet op 9 juni 2023 door Lore Ginneberge
20 zomerse salades voor wie niet van sla houdt

Bij hoge temperaturen verlang je vooral naar verfrissende drankjes en lichte maaltijden. Zin in een gezonde salade, maar absoluut geen fan van sla? Er is zoveel meer dan groene blaadjes met tomaat. Deze zomerse salades kunnen je vast overtuigen:

Israelische couscoussalade met bonen (V)

Pint Embed Link

De combinatie van parelcouscous, verse kruiden en drie soorten bonen zorgt voor een verfrissende, maar toch goed gevulde salade. Krijg je bij doorsnee salades alweer honger na een uurtje, dan blijf je met dit recept vast de hele dag verzadigd.

Recept

Gezonde broccoli salade (V)

Pint Embed Link

Broccoli een saaie groente? Wacht tot je deze versie proeft. Met een marinade van ahornsiroop en mosterd erbij krijg je de juiste kick in deze supergezonde maaltijdsalade.

Recept

Crunchy Cashew salade

Pint Embed Link

Fans van Aziatische gerechten zullen deze salade vast appreciëren. De sesamdressing en sojabonen geven een exotische vibe aan deze frisse salade bomvol krokante groentjes. Het recept kan zowel met kip, scampi als volledig vegetarisch worden geserveerd.

Recept

Parelcouscous met perzik en aubergine (V)

Pint Embed Link

Een recept waar je blij van wordt, want boordevol verrassende smaken en prachtig op je bord. Perzik is de ster van de zomer, dus grijp je kans om er zoveel mogelijk van te genieten.

Recept

Avocado-tonijnsalade

Pint Embed Link

Deze tonijnsalade is super makkelijk in elkaar te flansen, enorm verfrissend én bevat avocado... Wat wil je nog meer?

Recept

Cantaloupe-komkommer salade (V)

Pint Embed Link

Wij zijn ontzettend fan van fruit in salades, want extra verfrissend in de zomer en gezond in combinatie met een portie groenten. Toch smaakt dit recept niet overdreven zoet dankzij oosterse specerijen en chilipeper.

Recept

Gorgonzola en prosciutto salade met gekarameliseerd fruit en boekweitpannekoeken

Pint Embed Link

Een hele mond vol, letterlijk dan, want van deze salade krijg je nooit genoeg. Plaats alle ingrediënten op een grote plank in plaats van op aparte borden en serveer er een goed glas wijn bij, je waant je instant in het zuiden van Italië.

Recept

Gegrilde courgette met een dressing van zonnebloempitten (V)

Dit recept vraagt een beetje meer toewijding gezien de zelfgemaakte zonnebloempitdressing, maar het resultaat is een volledig homemade salade waarmee je gasten kan imponeren. Ook je veganistische vrienden.

Recept

Klassieke Griekse salade (V)

Pint Embed Link

Je kent vast wel de klassiekers zoals Caesar salade en Salade Niçoise waarbij sla de hoofdrol speelt. Niet zo bij deze Griekse salade, ook een classic, maar dan met lekker veel tomaat en fetakaas.

Recept

Watermeloen & feta salade (V)

Geen fan van tomaat, maar wel van de andere ingrediënten uit een Griekse salade? Voor deze variant gebruik je watermeloen, heerlijk verfrissend in de zomer.

Recept

Regenboogsalade met orzo (V)

Even lekker als 'ie eruit ziet, deze regenboogsalade met Griekse orzo (een soort pasta). Serveer dit receptje als bijgerecht op een zomerse barbecue, succes gegarandeerd!

Recept

Makkelijke Mexicaanse scampisalade

Pint Embed Link

Omdat ingewikkelde recepten niet altijd lekkerder zijn, is er deze easy salade met scampi, avocado en tomaat.

Recept

Bietjes met dille, limoen en yoghurt (V)

Pint Embed Link

Een supergezond schilderijtje op je bord? Het kan met dit heerlijke recept. Serveer deze bietensalade als voorgerecht, bijgerecht of lichte lunch. Dit recept vraagt een slowcooker om de bieten gaar te koken, maar de voorverpakte supermarktvariant kan natuurlijk ook.

Recept

Vegan aardappelsalade met tahin (V)

Pint Embed Link

Deze gezonde variant op de klassieke aardappelsalade smaakt eens zo lekker wanneer de temperaturen buiten stijgen. Neem dit gerecht mee naar een zomerse picknick of barbecue. Wedden dat er geen kruimeltje overblijft?

Recept

Easy pastasalade met Italiaanse dressing (V)

Pint Embed Link

Een pastasalade is de gulden middenweg tussen healthy en guilty. Skip de sauzen,  gooi er voldoende groenten bij (tomaat en komkommer) en je kan volop genieten van dit makkelijke recept. Perfect om voor grote groepen te bereiden.

Recept

Bloemkoolcouscous met lente-ui en granaatappel (V)

Pint Embed Link

Bloemkool duikt steeds vaker op als vervanger van graansoorten als couscous. Op die manier creëer je een glutenvrije salade die volledig uit groenten bestaat, maar toch boordevol smaakt zit. Hier wordt de bloemkool gecombineerd met tonnen verse kruiden en sappige granaatappelpitjes.

Recept

Koude noedelsalade met scampi en mango

Pint Embed Link

Zoveel beter en gezonder dan take-away, deze noedels met scampi en mango. En het beste nieuws? Je kan alles op voorhand bereiden en in de koelkast bewaren. Leuk ideetje voor je zondagse mealprep?

Recept

Venkel-citrussalade met avocado (V)

Pint Embed Link

Omdat alle zomerse salades volgens ons avocado mogen bevatten nog een laatste receptje met onze favoriete vrucht. Daarnaast zorgen krokante venkel met citrus voor een frisse bite. Een gouden combo!

Recept

Insalata di Rinforzo

Pint Embed Link

Dit Napolitaanse gerecht is één van de meest authentieke zomerse salades uit het receptenboek. Kappertjes, ansjovis, olijven... Si per favore!

Recept

Kip & mangosalade

Pint Embed Link

Vervang salade door knapperige kool en je krijgt een salade waar je geen genoeg van krijgt. De ster van dit recept is de spicy dressing met sesamolie, honing en chili.

Recept