Dit zijn de beste vegan restaurants in Brussel

Geüpdatet op 21 Maart 2019 door isabelle Leenpoels en Maxine Detaellenaere
Dit zijn de beste vegan restaurants in Brussel

Het ELLE-team schuimde de straten van onze hoofdstad af om de beste vegan adressen op te snorren.

Lees alles over onze 10 favoriete veganistische restaurants in Brussel:

1/

Restaurant Le Botaniste

vegan, restaurant, le botaniste, brussel
© Le Botaniste

Net zoals het Gentse en New Yorkse filiaal kan je in de Brusselse Le Botaniste terecht voor lekkere, plantaardige en 100% biologische gerechten zoals pasta, groenten tajine en miso soep. Ook is er een wijnbar met een selectie natuurwijnen waar je gezellig kan aperitieven.

 • Adres: Franklinstraat 2, 1000 Brussel
 • Openingsuren: maandag tot zaterdag van 11u tot 22u
 • Tel: 02 646 44 47

2/

Restaurant Fourchette à bicyclette

restaurant-eten-vegan-brussel-8
© Fourchette à Bicyclette

In de kleine lunchplek Fourchette à bicyclette serveren ze een gezonde, seizoensgebonden keuken, zonder gluten of lactose, zowel geschikt voor vegetariërs als veganisten. Alexandra bereidt elke middag een compleet dagmenu (voorgerecht, hoofdgerecht, dessert), die worden gepresenteerd in bokalen. Daarnaast vind je er ook een selectie aan hartige wafels, waarvan het grootste deel vegan wordt bereidt op basis van bloem van kikkererwten. Aan je bureau gekluisterd? Dan kan je je lunch ook laten leveren per fiets.

Zaterdag moet je hier zijn voor een 100% veganistsche brunch. Op het menu: banana bread, een hartige wafel, humus van de dag, gezonde kiemgroenten en peulvruchten, …

 • Adres : Rue Longue Vie 46, 1050 Elsene
 • maandag, dinsdag, donderdag vrijdag van 12u tot 14u30, zaterdag en zondag van 11u tot 15u30, woensdag gesloten
 • Tel : 02 513 53 65

3/

Restaurant Dolma

restaurant-eten-vegan-brussel-7
© Dolma

Bij Dolma kan je aanschuiven aan het 100% vegetarische buffet, waaronder ook een groot assortiment vegan gerechten. Daarnaast kan je er elke dag verschillende suggesties ontdekken met verse seizoensproducten. Stel zelf je bord samen naargelang waar je trek in hebt.

 • Adres : Chaussée d’Ixelles 329, 1050 Elsene
 • Openingsuren: dinsdag tot zaterdag van 12u tot 15u en 19u tot 23u
 • Tel : 02 649 89 81

4/

Restaurant AMI

restaurant-eten-vegan-brussel-6
© AMI

In hartje Flagey vind je dit kleine stekje met een 100% vegetarische menukaart, waaronder ook een forse selectie vegan opties. Het aanbod bestaat uit broodjes, croque-monsieurs, soepen, dagschotels en heerlijke burgers op basis van soja, erwten, courgette en wortels. Alles wordt vergezeld van een gevarieerde salade. De gerechten bij AMI zijn oude bekenden, die op een frisse en originele manier werden herzien. Neem het van ons aan, de burgers moet je proeven!

 • Adres : Rue Lesbroussart 13, 1050 Brussel
 • Openingsuren: maandag tot zaterdag van 12u tot 15 en donderdag tot zaterdag van 18u30 tot 21u30
 • Tel : 02 646 88 41

5/

Restaurant ICI

restaurant-eten-vegan-brussel-5
© ICI néo-cantine

Deze néo-cantine is ondertussen een begrip in Elsene, je vindt er een heel gevarieerd aanbod dat volledig mee is met de laatste gezonde voedingstrends. Op de kaart staan steeds vier vaste gerechten, op basis van bijvoorbeeld quinoa of gestoofde groenten. Daarbovenop kan je ook kiezen uit soepen, salades, broodjes en smoothies die van dag tot dag verschillen naargelang de inspiratie van de chef en de producten van het seizoen.

Je kan hier terecht voor elke maaltijd van de dag, ontbijt, lunch of een gezond tussendoortje.

Naast de heerlijke keuken, vielen we vooral als een blok voor het interieur, de zwarte krijtmuur waar je het menu op vindt, de kussens met leuke motieven en de toog uit ruw hout.

 • Adres : Rue Darwin 35, 1050 Brussel
 • Openingsuren: maandag tot vrijdag van 8u30 tot 16u
 • Tel : 02 343 88 57

6/

Restaurant WABI

restaurant-eten-vegan-brussel.
© Wabi

In de Flagey buurt vind je het gezellige en sympathieke kleine broertje van ICI. De specialiteit: WABI, hartige pannenkoeken gekleurd met spinazie, bieten of kurkuma die je kan opvullen met een variëteit aan groenten. Geen goesting in een WABI dan kan je ook opteren voor een bordje van de toog.

Als ontbijt kan je hier net als in ICI de crème "budwig" bestellen, een energierijke boost aan het begin van je dag. Zaterdag staat er een veggie brunch op de kaart.

 • Adres : Rue Antoine Labarre 49, 1050 Elsene
 • Openingsuren: maandag tot vrijdag van 8u30 tot 17u. Af en toe open op zaterdag voor brunch.
 • Tel : 02 649 44 90

7/

Restaurant TAN

restaurant-eten-vegan-brussel
© Tan

Tan is een sober en chic restaurant, ingericht volgens de regels van de Feng Shui. Hier eet je heel gezond volgens de voorschriften van de levende voeding. Dit houdt in dat alles 100% natuurlijk is, niet aangetast door verstuiving, door een vroegtijdige oogst of een onaangepaste bereiding. Op je bord vind je kiemgroenten, algen, jonge scheuten, eetbare bloemen of op lage temperaturen bereidde groenten. Alles op de kaart is seizoensgebonden en van biologische productie. Naast een restaurant heeft TAN ook een winkel en traiteurdienst.

 • Adres : Rue de l’Aqueduc 95, 1050 Elsene
 • Openingsuren: maandag tot zaterdag van 12u tot 14u en 19u tot 22u
 • Tel : 02 537 87 87

8/

Restaurant Chyl

restaurant-eten-vegan-brussel-4
© Chyl

Je helemaal laten gaan als vegan doe je op zaterdag bij Chyl, want dan kan je er smullen van de smakelijke brunch. Op je bord: avocado toast, humus van de dag, chia pudding. Verrukkelijk! Ook tijdens de week vind je er heerlijke en gezonde gerechten die dagelijks variëren. Waarschuwing, je bent niet de enige die plaats wil nemen onder het plafond van hangende planten, reserveren is de boodschap.

 • Adres : Rue de Belle Vue 62, 1000 Bruxelles
 • Openingsuren: maandag tot zaterdag van 9u tot 20u, zondag van 10u tot 19u
 • Tel : 02/648 34 76

9/

Restaurant Chez Josy

restaurant-eten-vegan-brussel
© Chez Josy

Bij Josy wordt alles huisbereid en kiest men voor bio en natuurlijke producten. Groenten en fruit komen direct van de lokale kwekers naargelang het aanbod. De specialiteit: het fameuze bord met biologische groentjes, rauw en bereid, elke dag op andere manieren gekruid door chef Sylvie. Daarnaast vind je soep, verse salades, broodjes en biofruitsla achter de toog. Sla vooral de vitamine bar niet over, daar kan je een waaier aan verse sapjes proeven. In de épicerie kan je nog wat boodschappen voor thuis inslaan.

 • Adres : Place Eugène Keym 15, Boitsfort
 • Openingsuren: maandag tot vrijdag van 11 tot 19u, zaterdag van 10u30 tot 18u
 • Tel : 02 679 01 53

10/

Restaurant Oficina

 

 

restaurant-eten-vegan-brussel-2
© Oficina

Bij Oficina kan je vergeten groenten herontdekken. Ook minder mooie of misvormde groenten komen aan bod, hiervoor werkt het restaurant maximaal samen met lokale kwekers. Wat de kaart betreft is ongeveer de helft van het aanbod vegetarisch en er zijn ook altijd 2 vegan opties. Daarnaast kan je er terecht voor de 'soul food'. Deze keuken komt oorspronkelijk uit het zuiden van de VS en is meestal gebaseerd op rijst, maïs, rapen en kool. De kaart is eenvoudig maar zeer origineel. Ook het eenvoudige vintage interieur draagt bij aan de ervaring.

 • Adres : Rue d’Alost 16, 1000 Brussel
 • Openingsuren: maandag tot vrijdag van 12u tot 14u30 en van 18u tot 22u, zaterdag van 18u tot 22u
 • Tel : 0472 04 95 30

Krijg je maar niet genoeg van vegan? Probeer dan eens een vegan haarkleuring, shop de leukste vegan sneakers of breng een bezoekje aan de beste Gentse vegan restaurants.