Dit zijn onze 5 favoriete vegan restaurants in Gent

Geüpdatet op 21 september 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn onze 5 favoriete vegan restaurants in Gent

Heb je trek in een volledig plantaardige lunch of diner? We schotelen je met plezier onze vijf lievelingsadresjes voor die bekend staan voor hun veganistische keuken.

Smakelijk!

Horn OK Please

vegan, restaurant, gent, horn ok please

In dit gloednieuwe en gezellige restaurantje kan je heerlijk authentiek Indisch eten. Bij een stomend kopje chai vertelt de sympathieke uitbater Vish je enthousiast over zijn geboorteland, de opmerkelijke naam en het originele concept van zijn etablissement. Op de kaart staan tal van Indische gerechtjes waarvan er een groot aantal geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten, gaande van kruidige curry's tot een smakelijke masala idli. Een aanrader!

Waar? Sint-Jacobsnieuwstraat 45
Info? hornokplease.space

 

Pacha Mama

Pacha mama vegan restaurant gent
© Pacha Mama

Bij Pacha Mama staan heerlijke vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart. Het natuurvoedingsrestaurant - vroeger gekend als De Paddestoel - bevindt zich in het hartje van de Gentse studentenbuurt, ideaal voor een studentikoze lunchpauze.

Waar? Jan-Baptist Guinardstraat 9
Info? Pacha Mama

Le Botaniste

Le Botaniste vegan restaurant gent
© Le Botaniste

Bij Le Botaniste volgen ze de visie van chef Alain Coumont: een gezondere en duurzame keuken. Het menu is dan ook 100% plantaardig en er wordt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten gewerkt. Bovendien kan je er ook een glaasje natuurwijn proeven in de sfeervolle wijnbar. Tip: Wie in de buurt van onze hoofdstad woont, kan ook terecht in de Brusselse vestiging.

Waar? Hoornstraat 13
Info? lebotaniste.be

Naturell

Naturell vegan restaurant Gent
© Naturell

Mag het iets meer zijn? Dan kan je in Gent terecht bij Naturell, idyllisch gelegen aan het water. Groenten krijgen een ereplaatsje in de seizoenskeuken, met een menu volledig gewijd aan plantaardig lekkers.

Waar? Jan Breydelstraat 10
Info? naturell-gent.be

Madam Bakster

madam bakster vegan restaurant gent
© Madam Bakster

 

Zin in zoet maar wil je het vegan houden? Laura Verhulst, a.k.a. Madam Bakster heeft sinds kort haar eigen koffiehuis waar ze verrukkelijke desserts serveert, vrij van geraffineerde suikers en dierlijke producten. Je kan er ook brunchen, ideaal voor een gezellige & guiltfree zondag met vriendinnen.

Waar? Brabantdam 142
Info? madambakster.be