Dit zijn onze 5 favoriete vegan restaurants in Gent

Geüpdatet op 16 May 2019 door Maxine Detaellenaere
Dit zijn onze 5 favoriete vegan restaurants in Gent

Heb je trek in een volledig plantaardige lunch of diner? We schotelen je met plezier onze vijf lievelingsadresjes voor die bekend staan voor hun veganistische keuken.

Smakelijk!

1/

Pacha Mama

Pacha mama vegan restaurant gent
 © Pacha Mama

Bij Pacha Mama staan heerlijke vegetarische en veganistische gerechten op de menukaart. Het natuurvoedingsrestaurant - vroeger gekend als De Paddestoel - bevindt zich in het hartje van de Gentse studentenbuurt, ideaal voor een studentikoze lunchpauze.

Waar? Jan-Baptist Guinardstraat 9
Info? Pacha Mama

2/

Le Botaniste

Le Botaniste vegan restaurant gent
 © Le Botaniste

Bij Le Botaniste volgen ze de visie van chef Alain Coumont: een gezondere en duurzame keuken. Het menu is dan ook 100% plantaardig en er wordt zoveel mogelijk met biologische ingrediënten gewerkt. Bovendien kan je er ook een glaasje natuurwijn proeven in de sfeervolle wijnbar. Tip: Wie in de buurt van onze hoofdstad woont, kan ook terecht in de Brusselse vestiging.

Waar? Hoornstraat 13
Info? lebotaniste.be

3/

Naturell

Naturell vegan restaurant Gent
© Naturell

Mag het iets meer zijn? Dan kan je in Gent terecht bij Naturell, idyllisch gelegen aan het water. Groenten krijgen een ereplaatsje in de seizoenskeuken, met een menu volledig gewijd aan plantaardig lekkers.

Waar? Jan Breydelstraat 10
Info? naturell-gent.be

4/

Madam Bakster

madam bakster vegan restaurant gent
© Madam Bakster

 

Zin in zoet maar wil je het vegan houden? Laura Verhulst, a.k.a. Madam Bakster heeft sinds kort haar eigen koffiehuis waar ze verrukkelijke desserts serveert, vrij van geraffineerde suikers en dierlijke producten. Je kan er ook brunchen, ideaal voor een gezellige & guiltfree zondag met vriendinnen.

Waar? Brabantdam 142
Info? madambakster.be

5/

Komkommertijd

© Komkommertijd

Ben je een eeuwige twijfelaar wanneer je een menukaart in je handen hebt? Dan is een bezoekje aan Komkommertijd zeker een aanrader. Je kan er naar hartenlust kiezen uit een ruim buffet veganistische gerechtjes.

Waar? Reep 14B, 9000 Gent
Info? komkommertijd.be