Duurzame mode: 10 keer vegan sneakers

Geüpdatet op 11 September 2018 door ELLE België
Duurzame mode: 10 keer vegan sneakers

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Voor vele fashionista's zijn de schoenen een geschenk uit de hemel wegens trendy en comfortabel. Steeds meer merken lanceren vegan exemplaren die naast je voetjes ook dieren sparen.

Een aantal bekende schoenmerken voegden recent een of meerdere vegan sneakers aan hun collecties toe. Ook zijn er steeds meer labels die zich volledig richten op het creëren van plantaardige schoenen. ELLE selecteert de tien leukste merken.

1/

Good Guys Don't Wear Leather

good guys dont wear leather vegan sneakers

Dit Parijse merk mag Emma Watson tot haar klanten rekenen en wij begrijpen volledig waarom. De sneakers zijn uniseks en minimalistisch. Naast sportieve modellen heeft Good Guys Don't Wear Leather ook laarsjes en pumps in de collectie. Shop hier Emma's favoriete sneakers.

2/

Rombaut

rombaut_schoenen_vegan

Wie liever geen minimalistische schoenen draagt, is bij Rombauts aan het juiste adres. Belgische ontwerper Mats Rombauts brengt steeds sneakers uit die niet enkel vernieuwend zijn qua stijl, maar ook qua materiaalkeuze. Zo experimenteert Rombauts onder meer met boomschors en kokosvezels. Dit levert verrassend hippe creaties op.

3/

VEJA

veja_vegan_sneakers

Dit merk is je waarschijnlijk wel bekend, want Veja is in steeds meer Belgische winkels verkrijgbaar. Je vindt er een ruime keuze aan schoenen, zowel voor vrouwen en mannen als voor kinderen. Opgelet, niet al hun sneakers zijn vegan. Hier shop je de collectie plantaardige modellen.

4/

Matt & Nat

matt_and_natt_EDITORIALS_CAMPAIGN_MAIN

Matt & Nat verkoopt naast vegan handtassen ook de mooiste sneakers. Zowel voor mannen als vrouwen brengen ze elk seizoen sportieve modellen uit die niet mogen ontbreken in je garderobe. Hun online collectie is steevast uitverkocht, dus snel zijn is de boodschap.

5/

Stella McCartney

stella mccartney schoenen vegan

Stella staat algemeen bekend als meest duurzame ontwerper in de high fashion industrie. Ze gebruikt geen bont en leder meer in haar collecties, dus ook de schoenen zijn diervriendelijk. Voor een paar Stella McCartneys aan je voeten tel je al gauw € 600 neer. Dit zijn dus de duurste vegan sneakers uit de lijst, maar ze zijn ze niet mooi?

6/

Reebok

reebok cotton corn vegan sneakers

Dit sportmerk heeft sinds kort vegan sneakers in haar collectie. Ze zijn gemaakt van biologisch katoen en maïs. Klinkt niet echt aantrekkelijk, maar dat zijn ze gelukkig wel.  Bovendien zijn alle modellen uniseks. Je kan ze kopen via de Reebok website vanaf € 84.

7/

Hugo Boss

hugo boss pinatex vegan sneakers zomer

Ook het Duitse label Hugo Boss ontwierp onlangs een volledig plantaardige schoen. De vegan sneakers zijn gemaakt van piñatex, een soort leder gemaakt van  ananasbladeren. Voorlopig zijn de schoenen enkel beschikbaar voor mannen, maar we hopen vurig op een versie voor vrouwen.

8/

Allbirds

all_birds_sneakers_vegan

Dit schoenenlabel uit Nieuw-Zeeland maakt sneakers van boomschors en zachte merino wol, met de bedoeling volledig gebruik te maken van natuurlijke materialen. Dat resulteert in eenvoudige, lichte schoenen die je het hele jaar door kan dragen. De modellen zijn ook beschikbaar in kindermaatjes.

9/

Dr. Martens

dr_martens_vegan_shoes

Deze schoenen zijn niet echt sneakers, maar vegan zijn ze wel. Dr. Martens bracht een nieuwe versie uit van hun klassiekers, volledig bestaande uit plantaardig leer. Je ziet geen enkel verschil met de originele schoenen en ook de prijs blijft dezelfde, er is dus geen reden om te twijfelen.

10/

Native Shoes

native_shoes_vegan_sneakers

De diervriendelijke schoenen van Native staan vooral bekend om hun comfort. De vegan sneakers zijn bovendien heel licht. Er bestaan exemplaren voor het hele gezin en ook de sandalen en laarzen zien er leuk uit.

Lees hier meer over de duurzame materialen waaruit ecologische mode gemaakt wordt.

(stagiaire Lore Ginneberge)