Lenteproof: Wat heb je nodig voor een boho picknick?

Geüpdatet op 22 april 2022 door ELLE België
Lenteproof: Wat heb je nodig voor een boho picknick?

Heerlijk eten, mooie plekjes, een ontspannen sfeertje en vooral: je bubbel om je heen. Dat is waar picknicken helemaal om draait. Zeker in deze derde lockdown, kunnen we wat ontspanning gebruiken. Voor de echte 'wanderers' onder ons hebben wij hieronder wat hebbedingetjes opgesomd die zeker en vast thuishoren op een boho picknick.

Drukke prints en felle kleuren

De eerste must voor een geslaagde picknick is natuurlijk een comfortabele ondergrond. En niets schreeuwt meer boho dan een kleurrijk tapijt met levendige prints. Vergeet dus je standaard picknickkleed en ga op zoek naar een authentiek alternatief. Misschien heb je op zolder nog een oud exemplaar liggen? Of wil je je liever onderscheiden van de rest door iets nieuw en exclusief te kopen? Bezoek dan zeker de website van Wanderingfolks. Op het tapijt komen vervolgens kussens met (minstens) even felle prints. Hiervoor geldt het principe: hoe meer hoe beter! Op die manier maak je je picknicksetting extra knus.

 

boho picknick laken
Geweven picknicklaken, Maison & Maison, $49,95

Shop hier

picknick boho poef
Gevlochten poef met franjes, Maison Du Monde, €99,99

Shop hier

Tafels die laag tegen de grond staan

Next up is het vinden van de perfecte tafel(s). Je kan gaan voor één lange tafel of je kiest voor meerdere afzonderlijke koffietafeltjes. Een antieke houten koffer kan trouwens ook prima dienen. Wat je ook beslist: zorg dat er genoeg ruimte is om al je overheerlijke dranken en gerechten op kwijt te raken. En onthoud: wat vooral belangrijk is, is dat je tafel laag bij de grond staat. Zo hoef je je niet telkens ongemakkelijk te verplaatsen als je iets in je mond wilt stoppen.

 

boho picknick tafel
Lage plooibare tafel, La Redoute, €649

Shop hier

boho picknick koffer
Witte vintage koffer, Maison Du Monde, €29,99

Shop hier 

Een nonchalante tafelschikking

Gebruik je graag een archaïsch tafelkleed of heb je genoeg aan wat servetten? Dat kies je volledig zelf. Op de tafel komen zelfgemaakte drankjes in maison jars of vintage glazen en grote houten onderborden met een brede selectie aan goodies als kaas, fruit, wafels en brood. Oh ja, en bloemen. Heel veel bloemen.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Hello Breakfast 🍑🍓🥥 @thepicnicportal doing their thing on our Emerald Rug 👌🏼

Een bericht gedeeld door Home of the Magic Carpet (@wanderingfolk) op

boho mepal picknick
Rose gold thermos, Mepal, €24,99

Shop hier

boho picknick mand
Picknickmand, Cosy&Trendy, €169,95

Shop hier 

Kijk hier voor meer picknickrecepten.

Een vleugje gezelligheid

Last but nog least: een vleugje gezelligheid. Tijdloze LP's en een oude platenspeler mag je zeker niet vergeten op je boho picknick. Want wat zorgt voor meer sfeer dan heerlijke muziek op de achtergrond? Verlicht de boel met kaarsen en breng tot slot ook nog je polaroid camera mee om alle onvergetelijke momenten mee vast te leggen. Et voilà: Boho Baby!

 

boho platenspeler picknick
Groene platenspeler, Crosley, €144,90

Shop hier

boho picknick plaat
Violet bent over the grass LP, Lana Del Rey, €32,99

Shop hier