6 x recepten voor picknickdag

Gepubliceerd op 17 Juni 2015 door Christin Ho
6 x recepten voor picknickdag

picknick

Een gezonde dosis zonnestralen, een groot deken, leuk gezelschap en... lekkere gerechtjes heb je nodig op deze warme picknickdag. Van voorgerecht tot dessert, wij geven tips!

LEES OOK: Vier de nationale picknickdag in stijl

1/

1. Gazpacho

ThinkstockPhotos-476925074

Ingrediënten (voor zes personen):
800 g verse tomaten;
2 sneetjes wit toastbrood;
2 rode paprika's;
het sap van een citroen;
4 soeplepels olijfolie;
2 soeplepels wijnazijn;
1 teentje look;
1 druppel tabasco;
peper en zout.

Bereiding:
1. Was de tomaten. Verwijder de steeltjes. Dompel ze enkele seconden in kokend water. Als de schil begint los te komen, lek de tomaten uit in een vergiet en pel ze.
2. Was en droog de basilicum en trek de blaadjes eraf.
3. Was de paprika's en dompel ze 5 minuten in kokend water. Lek de paprika's uit in een vergiet en pel ze, net zoals bij de tomaten.
4. Verwijder de korst van de sneetjes toastbrood en pel de look.
5. Doe de tomaten, de paprikablokjes en het brood in de kom van een mixer.
6. Voeg de olijfolie, de azijn, het citroensap, look en de tabasco toe.
7. Mix alle ingrediënten tot een dikke soep.
8. Breng op smaak met peper en zout.
9. Laat de Gazpacho minstens twee uur in de koelkast afkoelen.
10. Dien de Gazpacho gekoeld op. TIP: Bewaar de gazpacho in een koelbox, zodat de soep niet warm wordt in het park.

Bron: Solo.be

2/

2. Feta dip

ThinkstockPhotos-493224225

 

Ingrediënten:
Pakje feta kaas van 200 g;
2 eetlepels olijfolie;
1 eetlepel citroensap;
1 eetlepel geperst knofloop;
1 theelepel versgehakte oregano;
1/4 theelepel gedroogde gemalen rode peper;
1/8 theelepel zwarte peper.

Bereiding:

1. Mix alle ingrediënten met een staafmixer tot een glad geheel.
2. Bedek de fetadip met folie en laat het een dag afkoelen in de koelkast.
3. Serveer met Bugles chips.

Bron: myrecipes.com

3/

3. Veggie sandwich

picknick1

Ingrediënten:
1/4 rode ajuin;
rode wijnazijn;
2 sneetjs multigranenbrood;
verse geitenkaas;
schijfjes komkommer;
schijfjes avocado;
schijfjes radijs;
geraspte wortels.

Bereiding:
1.
Besprenkel de schijfjes rode ajuin met rode wijnazijn. Laat 10 minuten rusten.
2. Toast het multigranenbrood.
3. Smeer een snede in met geitenkaas en leg vervolgens de schijfjes komkommer, rode ajuin, avocado, radijs en geraspte wortel op de geitenkaas.
4. Leg de andere snede brood erbovenop.

Bron: marthastewart.com

4/

4. Klassieke BLT (Bacon, Lettuce, Tomato) Sandwich

ThinkstockPhotos-475997526

Ingrediënten:
sneetjes toastbrood;
sneetjes gerookt spek;
schijfjes tomaat;
blaadjes frisse kropsla;
mayonaise;
een scheutje olijfolie;
peper en zout.

Bereiding:
1. Grill de spek in een grillpan.
2. Druppel een klein beetje olijfolie op beide kanten van de sneetjes toastbrood. Grill de sneetjes brood in de pan.
3. Voor elke BLT sandwich heb je drie sneetjes toast nodig. Smeer mayonaise over de eerste toast. Leg wat blaadjes frisse sla op het brood en daarboven enkele schijfjes tomaat. Strooi er een beetje peper van de molen en een piepklein beetje grof zout over. Leg tot slot twee lapjes krokante spek erbovenop.
4. Dit proces herhaal je opnieuw.
5. Druk de BLT sandwich even aan en druk een tandenstoker in het midden van elke zijde van de toast, telkens een paar centimer weg van de rand.

Bron: Dagelijkse kost

5/

5. Perencake met speculoos

ThinkstockPhotos-187405129

Ingrediënten:
3 eieren,
4 eetlepels melk;
250 g suiker;
250 g boter;
300 g zelfrijzende bloem;
100 g Lotus Speculoos Crumble;
2 à 3 peren.

Bereiding:
1.
Meng de boter, de eieren, de melk en de suiker.
2. Meng de bloem eronder en klop 1 minuut goed los op de hoogste stand van de staafmixer.
3. Meng de speculooskruimels met de in stukjes gesneden peren onder het deeg.
4. Doe het deeg in een beboterde bakvorm en bak op 180° gedurende 45 min.
5. Neem de cake uit de vorm en laat afkoelen.

Bron: Lotus

6/

6. Huisgemaakte ijsthee

ThinkstockPhotos-477819463

Ingrediënten:
6 theezakjes:
2 eetlepels kristalsuiker;
1 bos verse munt;
sap van 1 limoen;
1/2 sinaasappel gesneden in schijfjes;
ijs.

Bereiding:

1. Laat de theezakjes in een kan met 1.2 l water trekken. Voeg de suiker en munt toe. Roer goed en laat 10 min rusten.
2. Verwijder de theezakjes en voeg de schijfjes sinaasappel, extra munt en ijs toe aan de thee.

Bron: BBC