Deze Franse bloemencocktail is het zomerdrankje van 2019

Gepubliceerd op 14 juni 2019 door Maxine Detaellenaere
Deze Franse bloemencocktail is het zomerdrankje van 2019

Vergeet de klassieke gin-tonic, mojito of je standaard glaasje rosé. Deze zomer nippen wij à volonté van deze heerlijk frisse bloemencocktail à la française.

Nu de overrompelende hype van de gin-tonic langzaam wegebt, spotten we steeds vaker varianten op de spritz, waarbij men een likeur combineert met bubbels. Geen wonder, want dit drankje voldoet aan al onze vereisten voor een ideale zomercocktail: licht, verfrissend, en in een handomdraai zelf te maken.

st-germain, cocktail, zomer, trend, 2019

Vorige zomer kleurden heel wat zomerse terrasjes dan ook oranjerood door de populaire combinaties met Aperol en Campari. Onze favoriet is echter de St-Germain Spritz, waarbij champagne of Martini Brut het gezelschap krijgt van friszoete vlierbloesems.

Over de grote plas is deze chique, zachtgouden cocktail al enkele jaren alomtegenwoordig. Van de Manhattanse rooftopbars tot classy etablissementen in The Hamptons, op iedere drankkaart spot je er cocktails op basis van deze bloemenlikeur. En dat valt niet te verbazen. De verfijnde, florale smaak past perfect bij zowel zwoele zomernamiddagen als een gezellige zondagse brunch met vriendinnen.

st-germain, cocktail, zomer, trend, 2019

En ook het verhaal achter deze likeur is om bij weg te dromen. De basis van St-Germain is namelijk de vlierbloesem, een helderwit kantwerk van delicate bloemetjes, die slechts enkele weken per jaar bloeien op de glooiende Zuid-Franse berghellingen. ELLE bezocht de bloemenoogst van St-Germain in het Ardechoise Bains-les-Vals en zag hoe elke bloesem voorzichtig met de hand wordt geplukt. In elke fles St-Germain-likeur zitten dan ook 1000 verse bloemetjes verwerkt.

st-germain, cocktail, zomer, trend, 2019

Soit, hou je net als ons van een originele, elegante cocktail waarmee je je Jeanne Damas aan de Franse Rivièra waant? Dan wordt dit drankje deze zomer gegarandeerd je vloeibare partner in crime.

Benieuwd om deze cocktail zelf uit te proberen? Hier vind je het recept:

St-Germain Spritz

st-germain, cocktail, zomer, trend, 2019

Ingrediënten:

  • 4 cl St-Germain vlierbloesemlikeur
  • 6 cl Martini Brut of champagne
  • 6 cl Spuitwater

Bereiding:

Mix de ingrediënten in en met ijs gevuld glas en werk af met een zeste van citroen.

Santé!