7 romantische plekken in Parijs

Geüpdatet op 22 december 2023 door Lore Ginneberge
7 romantische plekken in ParijsUnsplash

Ah Parijs! Niet voor niets de stad van de liefde bij uitstek: romantische tuinen, verborgen plekjes, idyllische wandelingen... hier 7 tips voor op je bucketlist!

Je bent slechts een korte treinrit verwijderd van de meest romantische plek op aarde! Parijs is de ideale bestemming voor een citytrip met je geliefde, want er valt zoveel te ontdekken en beleven voor koppels. De Eurostar is de meest praktische, snelle en milieuvriendelijke optie om de Lichtstad te bereiken.

1. Vijfsterren tea time

Profiteer van het majestueuze kader van de mooiste Parijse paleizen om elkaar te ontmoeten voor een onvergetelijke theepauze. Neem je vlam mee naar Hotel Lutetia voor een zoet en hartig theemoment met jazzmuziek, geniet van een Franse thee in de Proust lounge van het legendarische Ritz, trakteer jezelf op een gastronomisch hapje van Cédric Grolet in Le Meurice of kies voor een 100% veganistische Afternoon Tea in het Shangri La.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hôtel Le Meurice (@lemeuriceparis)

2. Een romantische wandeling in Montmartre

Verklaar je liefde in alle talen voor le mur des je t’aime, bewonder de zonsondergang vanaf de trappen van de Sacré-Coeur Basiliek, flaneer voor de schildersezels op de Place du Tertre, kuier hand in hand door de geplaveide straten van Montmartre... Deze charmante, autovrije wijk is de ideale plek voor een romantische promenade. Hier kom je de drukte ontvluchten en laat je je meeslepen door de mooiste, discrete plekjes verborgen in het hart van Montmartre, zoals het Hôtel Particulier en zijn befaamde groene tuin.

3. De meest romantische musea in Parijs

Parijs is de uitvalsbasis voor talloze musea, het ene nog fascinerender dan het andere. En in sommige van die plekken hangt de romantiek standaard in de lucht. Dat is het geval met het Musée Rodin, waar het gebouw alleen al uitnodigt tot dromen... Het museum is gevestigd in een subliem herenhuis omringd door een rozentuin, en is één brok poëzie. Binnen kun je, naast andere meesterwerken, het zeer beroemde beeldhouwwerk 'De Kus' bewonderen en meer te weten komen over de passionele liefdesgeschiedenis van Auguste Rodin en Camille Claudel. Nog een culturele plek om met je partner te ontdekken? Het Musée de la Vie Romantique, met name om het charmante gebouw en zijn bucolische tuin waar je na een bezoek kunt nippen van een drankje onder het glazen dak.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Musée Rodin (@museerodinparis)

Ontdek alle musea in Parijs

4. Een parfumworkshop met twee

Verborgen in de Marais, opent Le Studio des Parfums haar deuren voor een unieke geurervaring. Samen met je partner duik je in het mysterieuze universum van parfums en leer je hoe je jouw eigen, unieke geur creëert. Begeleid door ervaren parfumeurs, ontdek je een wereld van exquise essences. Je mixt bloemige, houtige en kruidige noten tot een parfum dat 100% 'jij' is. Het is een creatieve en romantische activiteit, perfect om jullie band te versterken. En het mooiste? Je maakt een persoonlijk parfum dat jullie altijd zal herinneren aan deze bijzondere ervaring.

Meer info via Le Studio des Parfums.

5. Dansen voor twee in de Caveau De La Huchette

Als je er altijd al van gedroomd hebt om een avond lang Ryan Gosling en Emma Stone te spelen, dan is de Caveau de la Huchette de place to go! Deze historische plek, op een steenworp van de Notre-Dame in de levendige wijk Saint-Germain-des-Prés, is iconisch in de jazzwereld. Zowel fans als nieuwsgierigen komen er om naar de muzikanten te luisteren en vooral om tot een stuk in de nacht te swingen in een tijdloze setting.

Meer info via Caveau de la Huchette.

6. Bezoek een Opera in Parijs

Wat is er romantischer dan samen een operavoorstelling bijwonen in Parijs? In de Opéra Garnier, een majestueus gebouw uit de 19e eeuw, vind je een verfijnde en romantische setting, perfect voor een avondje uit met z'n tweeën. Je kunt plaatsen reserveren voor klassieke balletvoorstellingen of opera's, met getalenteerde artiesten en internationaal erkende producties. De Opéra Garnier is de ideale plek om te genieten van de pracht van muziek en dans, terwijl je onvergetelijke herinneringen creëert met je geliefde. Mis ook niet de kans om de weelderige architectuur van dit iconische Parijse monument te bewonderen.

Meer info via Opéra Garnier.

7. Een gastronomisch diner op de Seine

Wat is er romantischer dan een diner op de rivier met de mooiste historische monumenten van de hoofdstad op de achtergrond? De cruises Ducasse sur Seine bieden verschillende mogelijkheden voor een onvergetelijke gastronomische ervaring aan boord van een elektrische boot. Geniet van het voorgerecht tot het dessert van een betoverend moment voor fijnproevers, waarbij je alleen nog maar oog hebt voor de Lichtstad... of toch bijna. De Eiffeltoren, de Notre Dame en de Conciergerie zijn het wisselende decor tijdens dit unieke diner.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Ducasse sur Seine (@ducassesurseine)

Meer info via ducasse-seine.com

Comfortabel naar Parijs?

Reis met de trein en geniet van een zorgeloze rit met gratis wifi. Boek je tickets richting jullie romantische trip via Eurostar.

Boek hier