7 verrassende tapas restaurants in Antwerpen

Gepubliceerd op 3 november 2023 door Sam Vandenbosch
7 verrassende tapas restaurants in Antwerpen Bron: Unsplash

Van traditionele Spaanse tapas tot innovatieve fusion-creaties, deze tapas-restaurants in Antwerpen bieden iets voor elke smaak en voorkeur.

Je zou het niet meteen verwachten, maar bruisend Antwerpen staat ook bekend om zijn levendige tapas-cultuur. Antwerpenaren houden ervan om heerlijke kleine bites te delen op een gezellige avond met vrienden en familie, al geven ze deze sociale traditie vaak een bijzondere extra touch.

Walvis

"De Walvis" in de hippe Antwerpse wijk Zurenborg is een kleine zaak waar je 's avonds ongedwongen kan smullen van heerlijke sharing gerechtjes. Op het aantrekkelijke terras van deze bar proef je van een mix van Spaanse en internationale invloeden, van ceviche over tataki beef tot bao bun met pulled pork. Yum!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Walvis (@walvisantwerpen)

Tio

Tio, gelegen op de levendige Marnix-plaats, is een iet-wat klassieker Spaans tapasrestaurant, maar staat bekend om zijn originele smaakcombinaties. Het menu biedt een breed scala aan veganistische, vegetarische en glutenvrije opties, evenals vlees- en visgerechten. Probeer hun pan con tomate, gegrilde sardines of piquillo pepers voor een Zuiders avondje onder fijnproevers.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tio (@tio.tapas)

Osaka

Osaka is een populaire spot omwille van zijn Japanse twist. De unieke fusion van Japanse en Spaanse smaken heeft al menig Antwerpenaar naar deze plek gelokt. Probeer hun sushi-tapas of spicy oesters, gepaard met een geweldige selectie natuurwijnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Osaka Antwerp (@osakaantwerp)

Humm

Op de bruisende Dageraadplaats neemt Humm je mee in hun Libanese keuken. De ontzettend vriendelijke obers verwennen je met hun dips en mezze-gerechten, rijkelijk verspreid over de hele tafel. Bovendien vind je er enkel vegan opties en zijn onder andere de baba ganoush, muhammara en taboulé ook verkrijgbaar in hun deli om gezellig mee naar huis te nemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door HUMM (@humm_antwerp)

Camino

Als je op zoek bent naar een tapasrestaurant met Aziatische twist, dan is Camino de place-to-be. Dit hippe restaurant biedt een steeds veranderend menu, dat je laat kennismaken met de rijke smaken van het continent in een hartelijk, Mediterraans jasje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Chloé 🍒 (@chloemortelmans)

Glou Glou

Glou Glou is een verfijnde, innovatieve tapasbar in het opkomende Borgerhout, waar je tevens kan genieten van een uitgebreide selectie natuurwijnen. Naast de traditionele Spaanse tapas biedt Glou Glou een scala aan Europese en mediterrane gerechten met bovendien een focus op lokale en biologische ingrediënten. Een paradijs voor wijnliefhebber en fijnproever.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emilia Van Dyck 🎀 (@emiliavandyck)

Cantine

Onder Zuiderse deuntjes ontdek je bij het relatief nieuwe Cantine comfort food in tapas-vorm. Proef vanop hun sfeervolle terras of toog van hun gefrituurde artisjok, Iberische ham, pasta calamarata of een aubergine casserole, steeds gemixt met een uitstekend glas wijn.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cantine (@cantine_antwerp)

Cèpes

Laatst in het lijstje maar eerst in onze gedachten: traiteur slash apéro hotspot Cèpes. Dit charmante hoekpandje biedt op vrijdagavond een kleine selectie deel-gerechtjes voor bij je aperol. Ook tijdens de lunch kan je er zo binnenwandelen voor enkele smaakvolle bordjes met vrienden, als het kan zelfs in de zon. Steeds bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten, staan Beth en Hannes met een hart in hun zaak op de Markgrave.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cèpes (@cepesantwerp)