De leukste natuurwijnbars in Antwerpen

Geüpdatet op 1 augustus 2022 door Lisa Aelvoet
De leukste natuurwijnbars in Antwerpen Osaka Antwerp

Natuurwijn - oftewel wijn zonder artificiële toevoegingen - kan alsmaar meer wijnliefhebbers overtuigen. Het gevolg? Hippe bars die het troebele goedje serveren schieten in Antwerpen als paddenstoelen uit de grond. Wij verzamelden de leukste adresjes.

Natuurwijn wordt van A tot Z zonder chemische hulpmiddelen geproduceerd. Zo zijn kunstmest en chemische pesticiden uit den boze in natuurwijngaarden. Daarnaast hebben ook suiker, kleurstoffen en conserveermiddelen geen plaats in het productieproces. Tenslotte verloopt de gisting van de wijn anders en wordt hij minder gefilterd. Het resultaat? Een kenmerkende, troebelere wijn. Hier proef je hem:

Lees ook: De leukste adresjes om te eten, slapen en shoppen in de Algarve

Osaka

De hippe natuurwijnbar 'Osaka ligt genesteld in een prachtig hoekpand aan de Britse Lei. Sommelier Daan Guelinckx verrast er met zijn gedurfde selectie natuurwijnen en tapbier. Of een mix van beiden: zo wordt het bier Antidoot - speciaal ontwikkeld voor Osaka- gemaakt met Pinot Noir-schillen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Osaka Antwerp (@osakaantwerp)

Adres: Bollandusstraat 17, Antwerpen

Tannin

Hoewel de populaire bar Tannin niet louter focust op natuurwijnen komen liefhebbers van de troebele variant er zeker aan hun trekken. De Thaise oprichter en sommelier Tawat durft buiten de gebaande paden treden en dat proef je. Onze favoriet? De Portugese natuurschuimwijn 3B Nature Brut Rose van Filipa Pato in samenwerking met William Wouters, mede-eigenaar van Tannin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TANNIN (@tannin_antwerp)

Adres: Volksstraat 50, Antwerpen

Bar Brut

Dé bestemming voor natuurwijnliefhebbers op het Eilandje is ongetwijfeld Bar Brut. Deze kleine maar fijne bar is gespecialiseerd in natuurwijnen maar biedt ook een kleine selectie bieren. Bovendien zijn alle wijnen beschikbaar om mee te nemen zodat je ook thuis nog kan nagenieten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BAR BRUT (@bar.brut)

Adres: Catharina Pepijnstraat 3, Antwerpen

Titulus

Bij natuurwijnbar Titulus vind je een gevarieerde selectie natuurwijnen, likeuren en sake van producenten die handelen met respect voor de natuur. Geniet van een glaasje vergezeld van een van de heerlijke seizoensgerechten bereid met lokale producten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by titulus antwerpen (@titulusantwerpen)

Adres: Oever 8, Antwerpen

CIRCUS

Bij CIRCUS kan je sinds kort niet alleen meer terecht voor vegetarische en veganistische gerechten bereid op basis van biologische en lokale producten maar nu ook voor natuurwijnen. Je vindt er een fijne selectie biologische natuurwijnen van lokale Europese telers. Proef er witte, oranje, rosé, rode en schuimwijnen van domeinen waar de druiven handgeplukt worden.

Adres: Kasteelpleinstraat 26, 2000 Antwerpen. 

Café Ernst

Naast natuurwijn schenken ze bij Café Ernst eveneens kleinschalige, artisanale bieren. Je ontdekt er natuurwijnen uit voornamelijk Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje maar je proeft er evengoed het Belgische Silvaner Muscaris vergezeld van bar bites of snacks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Café Ernst (@cafeernstantwerp)

Adres: Ernest Van Dijckkaai 19, Antwerpen