10 superromantische date-ideeën voor een zwoele herfst en winter

Geüpdatet op 28 september 2023 door Marie Pauwels en ELLE België
10 superromantische date-ideeën voor een zwoele herfst en winterJonathan Borba - Unsplash

Toegegeven, hete, zomerse dagen hebben hun charme, maar volgens ons is er niets romantischer dan daten tijdens de herfst. De dagen worden stilaan korter, grauwer en kouder - het ideale excuus om verwarming te zoeken bij je geliefde (of geliefde to be?). Met een beetje geluk zijn de weergoden je zelfs zo gunstig, dat je de bekendste scène van the Notebook kan nadoen.

1. Kijk een film in de openlucht

Hoe romantisch is het om tegen elkaar aan vleien in de auto terwijl je naar een filmpje kijkt - net als in de film! Is er geen movie drive-in beschikbaar in jouw buurt? Installeer je dan in de tuin op een stapel dekens, hang lampjes op en waag je aan een horrorfilm (als je durft).

herfst ideeën date slecht weer
Shutterstock

2. De rooftop date

Een date op het dak van een gebouw is eigenlijk altijd een goed idee. Een uitzicht dat zo ver rijkt als je kan kijken, brengt jullie ongetwijfeld in een romantische sfeer. Weet je een verborgen plek? Super. Zo niet, kan je altijd nog naar een overdekte rooftop bar gaan (zie de eerste en vierde optie uit dit artikel).

3. Ochtendstond heeft goud in de mond

Wie zegt dat romantiek enkel kan tijdens de avonduren? Verras je date met een picknickmand vol lekkers, wat verse koffie of thee en trek erop uit. Ga voor een extra vroege ochtendrit, de herfstmist zorgt ongetwijfeld voor een erg magische ochtend. Voor de échte vroege vogels (of avonturiers die nog steeds wakker zijn):  zoek een leuk plekje om samen onder een dekentje te genieten van de zonsopgang.

4. Netflix & chill

Deze is misschien redelijk obvious, maar hoe gezellig is het om een filmmarathon te doen met je date? Maak van je huis een echte filmzaal (compleet met zelfgemaakte popcorn en verse theetjes) en sluit je de hele dag lang af van de buitenwereld. Het voordeel? Thuis kan je ongegeneerd extra dicht tegen elkaar aan kruipen - en we weten allemaal wat Netflix & chill écht betekent.

5. Stap uit je comfortzone

Een geweldige manier om je verbonden te voelen met je date, is door samen uit jullie comfortzone te stappen. Probeer eens wat nieuws, iets dat geen van jullie beiden eerder gedaan heeft, zoals bijvoorbeeld indoor muurklimmen, het bijwonen van een kookles of yoga. Of, als jullie helemaal open minded zijn, misschien zelfs een begeleide meditatieles? Wie weet wat voor gevoelens er kunnen opborrelen na zo'n sessie.

date ideeën herfst koud weer
Unsplash

 

6. Bezoek een museum

Iedereen herinnert zich nog wel de scène waarin Blair Waldorf prins Louis ontmoet in het Musée d'Orsay in Parijs (romantischer kan niet!). Waarom niet eens een date in een museum? Het bezoeken van een expo geeft je heel wat gespreksstof, waardoor jullie urenlang zullen kunnen napraten. Daarnaast organiseren heel wat musea nocturnes, zodat je er ook 's avonds heen kan (voor degenen die liever in de avond daten!) en jullie erna ongegeneerd lekkere cocktails kunnen gaan drinken (ken je deze cocktailbar al?).

7. Ga op avontuurlijke dagtrip

Geen enkel seizoen is beter om een onverwachte dagtrip te doen met je date. Spring op de trein en bezoek een stad of plek die jullie beide nog niet gezien hebben. De vallende blaadjes en het romantische herfstdecor doen de rest. #letsgetiton

8. Paint & Wine

Paint & Wine is een hype die van Amerika is overgewaaid en ook hier steeds populairder wordt, waarbij je schildert onder het genot van e en glas wijn. Het samen verkennen van jullie creativiteit brengt jullie ongetwijfeld dichter bij elkaar (en zo niet, dan doet de wijn dat wel!). Wie weet wat er op zijn canvas verschijnt?

originele date
Shutterstock

9. Kies voor de buitenlucht

Niets romantischer dan een herfstwandeling in een bos of park, nu de bladeren van kleur beginnen te veranderen. Maar laat de kouder wordende nachten je ook zeker niet tegenhouden om 's avonds in de openlucht af te spreken, integendeel. De temperaturen zijn 's avonds nog draaglijk deze tijd van het jaar, plus zo heb je een excuus om lekker dicht tegen je geliefde aan te kruipen. Op een deken. Met kaarsen en wijn en - uiteraard - een paraplu.

10. Bezoek een spa

Er is geen beter moment om een wellness te bezoeken, dan wanneer het buiten koud en kil is. Deze date is misschien eerder voor in een gevorderd relatiestadium, maar het kan ook een goede manier zijn om jezelf kwetsbaar op te stellen en bij elkaar tot rust te komen. Verwarm samen in de sauna, wie weet stijgen de temperaturen daar buiten ook wel.

ideeën date herfst
Shutterstock