Hotspots: Jolie Joli, de hipste cocktailbar van Sint-Gillis

Gepubliceerd op 6 oktober 2020 door Laurence Donis en Lore Ginneberge
Hotspots: Jolie Joli, de hipste cocktailbar van Sint-GillisSubject Matter

Zwarte bakstenen muren, fluwelen banken en een gezellige sfeer... Jolie Joli is een nieuwe cocktailbar om in de gaten te houden.

Als de naam een belletje doet rinkelen, is dat geen toeval: misschien ken je zijn grote zus al. Ma Jolie is een gezellig restaurant in Sint-Gillis, herkenbaar aan het bloemrijke tapijt. De nieuwe telg van de Jolie-familie heeft zich net naast dit restaurant gevestigd en werd Jolie Joli gedoopt. Wanneer je de cocktailbar binnenstapt is het alsof je in een ondergrondse club terechtkomt. De gemoedelijke sfeer en de aandacht voor kleine details geven het gevoel deel uit te maken van een goed bewaard geheim. Het licht is gedempt en de decoratie is top, vooral de velvet zetels nodigen uit om je gezellig te nestelen in deze Brusselse hotspot.

jolie joli sint-gillis cocktails
Subject Matter

Alles draait hier om cocktails. Op het menu staan perfect uitgevoerde klassiekers zoals de Negroni of de Manhattan, maar altijd met een twist. Avontuurlijke geesten gaan eerder voor Mermaid (Absolut, génépi, rozemarijn en citroenschil) of Pisco Bello. Deze laatste werd al snel de lieveling van het huis en na het proeven ervan kunnen we dat alleen maar beamen. Wat is het precies? Pisco, Hierbas de las Dunas likeur, limoen, Perrier-Jouët espuma en sparrenlikeur voor een vleugje originaliteit.

Aan de bar is het Nicolas, de voormalige mixoloog van Odette en Ville en Ma Jolie, die de leiding heeft. Om dit alles te begeleiden, wordt ook seizoensgebonden fingerfood aangeboden. Op het menu: gegrilde padron met spek en geitenkaas, zelfgemaakte hummus of geroosterde camembert, veenbessen en walnoten. En eens COVID  slechts een vage herinnering is, zal er ook een DJ zijn die je laat dansen tot de vroege uurtjes.

Chaussée de Charleroi, 161 1060 Sint-Gillis. Open van woensdag tot zaterdag van 17.00 tot 01.00 uur. Prijs? 12 euro per cocktail, tussen 8 en 12 euro per fingerfood. Meer info op de Facebook-pagina van de cocktailclub.