9 Brusselse restaurants die je zeker moet uitproberen

Geüpdatet op 19 juli 2019 door Maxine Detaellenaere
9 Brusselse restaurants die je zeker moet uitproberen

Ben je in (de buurt van) Brussel en heb je zin om je smaakpapillen te verwennen? Wij zetten onze favoriete adresjes op een rij.

Aan tafel!

All day brunch: Velvet Peck

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Café Velvet (@cafevelvetcoffee) op

Bij dit gezellige adresje aan het bruisende Sint-Katelijneplein kan je de hele dag door genieten van een lekkere brunch. Wij zijn dol op de smakelijke eggs Hemingway (gepocheerde eitjes van vrije uitloop met zalm) en de krokante Kevin Bacon (toast met, je raadt het nooit, gebakken spek). Ook de pancakes zijn om van te smullen! Bovendien drink je er een heerlijke kop Colombiaanse specialty koffie of een espresso martini voor de cocktailliefhebbers onder ons.

Meer weten? Café Velvet

Amerikaanse Rock 'n' Roll: Hard Rock Café

brussel, restaurant, hard rock cafe

De muziekliefhebbers onder ons kennen dit concept maar al te goed, in het Hard Rock café geniet je van sappige all American hamburgers en smeuïge milkshakes temidden de gitaren en leren jassen van je favoriete rocksterren. Bovendien kan je er nu je tanden zetten in een hamburger bedekt met echt goud! - voor wie het wel wat luxueuzer mag. Ook de nieuwe veggie burger is het proberen waard, wij smaakten alvast het verschil niet met echt vlees.

Meer weten? hardrockcafe.com

Duurzaam en ecovriendelijk: Le Local

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

✨ IT’S BRUNCH O’CLOCK ✨ [Merci à @zoulgrs2 pour la 📷] #beatplasticpollution #reusablestraw #noplasticstraws

Een bericht gedeeld door LE LOCAL (@lelocalbxl) op

Op vlak van ecologie en ethiek stellen we ons steeds meer vragen over wat er allemaal gebeurt in de in de keuken van een restaurant... Le Local in Brussel is de perfecte locatie voor wie zich te goed wil doen aan lekker eten, en tegelijkertijd ook wil goed doen voor lokale producenten en de planeet. Deze gloednieuwe eetgelegenheid scoort op ieder vlak: lokale, seizoensgebonden producten, biologische ingrediënten, een minimalistisch en eerlijk interieur, een toonbank vol verse producten... Bovendien stelt Le Local een ruimte ter beschikking voor jonge koks die dromen van een eigen restaurant, waar ze de principes van de circulaire economie onder de knie krijgen.  Resultaat: een eenvoudige en smakelijke keuken die steek houdt.

Meer weten? Le Local

Vegan restaurant/concept store: Tich

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#avocadotoast 🥑 #acaibowl #plantbased #healthy #healthyfood 🍃#healthyliving #healthylifestyle 🥒#tich #tichbrussels 🥦#Brussels @epobertemes

Een bericht gedeeld door TICH® (@tichbrussels) op

Tich is niet alleen een sympathiek vegan café, maar ook een concept store waar je coole accessoires en kookboeken kan shoppen. Je kan er terecht om te lunchen met vriendinnen, om te werken of om te  proeven van de heerlijke vegan toast en de koud geperste sappen, die zelfs de meest verbeten carnivoren kunnen bekoren.

Meer weten? Tich

Texas BBQ style: Holy Smoke

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Diet another day... #holysmokebrussels #texasbbq #bourbonbar #whiskey #brisket #ribs #pulledpork #lowandslowbbq #latergram

Een bericht gedeeld door Holy Smoke (@holysmokebrussels) op

Bij Holy Smoke herontdek je de smaak van een lekker en sappig stukje vlees. De rustieke en verfijnde gerechtjes spoel je - of je lief - door met een ferme bourbon, rechtstreeks uit de VS. Zodra je binnenkomt, doemt de reusachtige BBQ (een 100% Texaans fenomeen) voor je op, met daarop het allerbeste rundvlees, zoals een Black Angus die 20u werd gerookt... Maar ook andere vleessoorten sudderen met plezier op het rooster. De spareribs zijn overheerlijk en worden geserveerd met maisbrood, koolsla, pickles en zelfgemaakte sauzen. Zelfs de spruitjes geroosterd met citroen - specialiteit van het huis - smaken geweldig!

Meer weten? Holy Smoke

Het sympathiekste restaurant: La Meute

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Organic burger, aged Rubia Gallega & Irish meat = the perfect way for a Wednesday night

Een bericht gedeeld door LA MEUTE (@_la.meute_) op

Wij zijn dol op de ongedwongen sfeer en de lekkere keuken van La Meute. De gerechten zijn eenvoudig, met een beperkte kaart waar sappige Ierse steak vredig te vinden is naast vegetarische opties en natuurlijke wijnen, die lekker smaken én betaalbaar blijven.

Meer weten? La Meute

1/

Voor ’s zondags met de familie: De Pouletterie

Kip is vandaag alomtegenwoordig op restaurant, daarom zochten we lang en hard naar het allerbeste adresje, waar de heerlijke geur van kip aan het spit ons doet watertanden. Laat ons duidelijk zijn: Er zit een groot verschil tussen ondervoede kippen, gekweekt in een legbatterij, en een boerderijkip, gevoed met kwaliteitsvol graan, die in openlucht opgroeit. Een echt goede, gebraden kip is dan ook geen toevalligheid, maar het samenkomen van een kwalitatief product een een ervaren chef. Bij de Pouletterie vind je boerderijproducten (gevogelte, eieren), lokale bieren, natuurlijke wijnen uit Frankrijk en België en andere lekkernijen. We eten er een perfect geroosterde kip, gegarneerd met seizoensgebonden producten van lokale producenten.

Meer weten? La Pouletterie

Voor liefhebbers van fusion: Sanzaru

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Just have a drink? It's possible now with the new cocktail bar! Come and try our amazing cocktail menu! 😊

Een bericht gedeeld door SANZARÚ 🙈🙉🙊 (@sanzaru_restaurant) op

Bij Sanzaru combineert men het beste van twee werelden: de Japanse keuken (sashimi, maki en tempura) met Peruviaanse ceviche. Dit gezellige restaurant bevindt zich in een mooi jaren 30-decor. Op het menu vind je uitgebalanceerde, verse gerechten zoals tostaditas, ceviches met rauwe vis en tempura met een latinosausje. Een overheerlijke reis voor liefhebbers van culinaire uitstapjes en exotische dranken. Favorieten zijn de Wazabistyle cocktail, een gin op smaak gebracht met wasabi, en de Nikkei, een goede sake met akkoorden van sesam.

Meer weten? Sanzaru