7 nieuwe restaurantjes in Brussel die je zeker moet uitproberen

Geüpdatet op 1 Februari 2018 door Maxine Detaellenaere
resto_BXL

Ben je in (de buurt van) Brussel en heb je zin om je smaakpapillen te verwennen? Wij zetten onze favoriete nieuwe adresjes op een rij. Deze zeven restaurants doen je in de culinaire zevende hemel belanden!

Aan tafel!

Duurzaam en ecovriendelijk: Le Local

Op vlak van ecologie en ethiek stellen we ons steeds meer vragen over wat er allemaal gebeurt in de in de keuken van een restaurant...

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

Le Local in Brussel is de perfecte locatie voor wie zich te goed wil doen aan lekker eten, en tegelijkertijd ook wil goed doen voor lokale producenten en de planeet. Deze gloednieuwe eetgelegenheid scoort op ieder vlak: lokale, seizoensgebonden producten, biologische ingrediënten, een minimalistisch en eerlijk interieur, een toonbank vol verse producten... Bovendien stelt Le Local een ruimte ter beschikking voor jonge koks die dromen van een eigen restaurant, waar ze de principes van de circulaire economie onder de knie krijgen.  Resultaat: een eenvoudige en smakelijke keuken die steek houdt.

@lelocalbxl - www.lelocalbxl.be

1/

Vegan restaurant/concept store: Tich

Tich is niet alleen een sympathiek vegan café, maar ook een concept store waar je coole accessoires en kookboeken kan shoppen.

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

Bij Tich kan je terecht om te lunchen met vriendinnen, om te werken of om te proeven van de heerlijke vegan toast en de koud geperste sappen, die zelfs de meest verbeten carnivoren kunnen bekoren.

@tich_brussels. www.facebook.com/tichbrussels

Lire aussi: Où manger vegan à bruxelles?

2/

Texas BBQ style: Holy Smoke

Bij Holy Smoke herontdek je de smaak van een lekker en sappig stukje vlees. De rustieke en verfijnde gerechtjes spoel je - of je lief - door met een ferme bourbon rechtstreeks uit de VS.

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zodra je binnenkomt, doemt de reusachtige BBQ (een 100% Texaans fenomeen) voor je op, met daarop het allerbeste rundvlees, zoals een Black Angus die 20u wordt gerookt... Maar ook andere vleessoorten sudderen met plezier op het rooster. De spareribs zijn overheerlijk en worden geserveerd met maisbrood, koolsla, pickles en zelfgemaakte sauzen. Zelfs de spruitjes geroosterd met citroen - specialiteit van het huis - smaken geweldig!

@holysmokebrussels. www.facebook.com/HolysmokeBrussels

3/

De lekkerste kroketten: La Maison Blanche

Het kleine zusje van La Guiguette in de buurt van Sint-Katelijne. La Maison Blanche heeft zich gevestigd in een achterhuis aan de Washingtonstraat in Elsene.

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op het menu: cocktails en kroketten spelen er de hoofdrol, maar ook fish & chips en Amerikaanse américain vind je tussen de gerechten. Met zijn intieme, gezellige atmosfeer vormt La Maison Blanche de perfecte plek voor een after work met vrienden (of met je lief).

@lamaisonblanchrestaurantwww.facebook.com/LaMaisonBlancheRestaurant

4/

Het sympathiekste restaurant: La Meute

Pas geopend, maar nu al een groot succes. Wij zijn dol op de ongedwongen sfeer en de lekkere keuken van La Meute.

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De gerechten zijn eenvoudig, met een beperkte kaart waar sappige Ierse steak vredig te vinden is naast vegetarische opties en natuurlijke wijnen, die lekker smaken én betaalbaar blijven.

@_la.meute_www.facebook.com/lameutebrussels

5/

Voor 's zondags met de familie: De Pouletterie

Kip is vandaag alomtegenwoordig op restaurant, daarom zochten we lang en hard naar het allerbeste adresje, waar de heerlijke geur van kip aan het spit ons doet watertanden.

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

 

 

 

 

 

 

Laat ons duidelijk zijn: Er zit een groot verschil tussen ondervoede kippen, gekweekt in een legbatterij en een boerderijkip, gevoed met kwaliteitsvol graan, die in openlucht opgroeit. Een echt goede, gebraden kip is dan ook geen toevalligheid, maar het samenkomen van een kwalitatief product een een ervaren chef. Bij de Pouletterie vind je boerderijproducten (gevogelte, eieren), lokale bieren, natuurlijke wijnen uit Frankrijk en België en andere lekkernijen. We eten er een perfect geroosterde kip, gegarneerd met seizoensgebonden producten van lokale producenten.

@lapouletteriewww.facebook.com/lapouletterieenvillle

6/

Voor liefhebbers van fusion: Sanzaru

Bij Sanzaru combineert men het beste van twee werelden: de Japanse keuken (sashimi, maki en tempura) met Peruviaanse ceviche.

restaurant, gaan eten, brussel, eten, vegetarisch, vegan, bbq, vleesrestaurant, kip, gerecht, menu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit gezellige restaurant bevindt zich in een mooi jaren 30-decor. Op het menu vind je uitgebalanceerde, verse gerechten zoals tostaditas, ceviches met rauwe vis en tempura met een latinosausje. Een overheerlijke reis voor liefhebbers van culinaire uitstapjes en exotische dranken. Favorieten zijn de Wazabistyle cocktail, een gin op smaak gebracht met wasabi, en de Nikkei, een goede sake met akkoorden van sesam.

@sanzaru_restaurant, 

https://www.facebook.com/sanzaru.be/?ref=br_rs