De top 7 van de Belgische thermen en spa’s om volledig te ontspannen

Geüpdatet op 9 juni 2023 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
De top 7 van de Belgische thermen en spa’s om volledig te ontspannen

Ontdek de ultieme ontspanning in de beste Belgische spa's en wellnesscentra. Verwen jezelf met luxe behandelingen, revitaliseer je geest en lichaam, en vind innerlijke rust te midden van weelderige omgevingen. Laat de dagelijkse drukte achter je en dompel je onder in een wereld van pure verwennerij.

Thermae Boetfort & Grimbergen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thermae.com (@thermaecom)

Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen zijn twee wellness- en relaxatiecentra waar je deze opnieuw terechtkunt. Het wellnesscentrum Boetfort bevindt zich in Melsbroek, te midden van de natuur. De thermen zijn aangelegd in het gerenoveerde, vier eeuwen oude kasteel van Boetfort en bieden de perfecte combinatie van welness en authenticiteit. De locatie in Grimbergen, ten noorden van Brussel, heeft een mooie grote tuin die uitgeeft op de basiliek van Grimbergen. Je relaxt er heerlijk tussen het groen. Beide centra hebben sauna's, zwembaden, jacuzzi’s en stoombaden.

Waar? Thermae Boetfort: Sellaerstraat 42, 1820 Steenokkerzeel / Thermae Grimbergen: Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen

Cinq Mondes Dolce La Hulpe

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Dolce La Hulpe Brussels (@dolcelahulpe) le

In het hart van het Zoniënwoud, op zo'n vijftien kilometer van Brussel, bevindt zich Dolce La Hulpe, een fijn en modern resort met de spa Cinq Mondes. Perfect om je met gesloten ogen meteen heel ver weg te wanen. In de luxueuze spa leer je de traditionele voorouderlijke schoonheidsrituelen uit alle continenten kennen: Indië, China, Marokko, Japan en Siam (Bali, Cambodja, Laos).

Waar? Brusselsesteenweg 135,  B-1310 Terhulpen

NE5T

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Curious Belgium (@curiousbelgium) le

Hunker je ernaar om uit te blazen, te relaxen en een dag (of langer) in de watten te worden gelegd? Op naar de citadel van Namen, om je in de zachte en serene sfeer van de spa Ne5t onder te dompelen. Deze intieme spa, ver van nieuwsgierige blikken, schenkt je een ongekende rust in een vredige en verfijnde omgeving. Relaxen in de hamam of in het verwarmde binnenzwembad (33°C)? Ideaal voor een verwendag!

Waar? Allée de Menton 26, 5000 Namen

De Thermen van Spa

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Thermes de Spa (@thermesdespa) le

Ook de Thermen van Spa, met die mooie, grote glazen ramen, zijn een must-visit adres. De structuur omvat 800 m2 aan verwarmde binnen- en buitenbaden (33°C). De Thermen van Spa liggen op een heuveltop, omringd door de typische natuur van de Hoge Venen. De ideale plek om met het hele gezin te ontspannen.

Waar? Colline d’Annette et Lubin, 4900 Spa 

Château des Thermes in Chaudfontaine

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Emilie Marcq Liégeois (@emiliegeois) le

Château des Thermes van Chaudfontaine is er voor hotelgasten, maar ook voor wie enkel de thermen wil bezoeken. De perfecte gelegenheid dus om er enkele dagen tussenuit te knijpen en volop van de ervaring te genieten. In een ontspannende en rustgevende sfeer kun je luxueus relaxen in de thermale ruimte met buiten- en binnensauna's, hamams, relaxatiezalen, een infraroodcabine, een zout- en ijscabine, een zwembad en een verwarmd thermaal buitenbad (32°C). De toegang tot de wellnessruimte is in de prijs van de kamers inbegrepen. Wil je tijdens je dagje ontspanning even een break? Ga gerust de omgeving verkennen en duik dan opnieuw de thermen in. Er zijn tal van wandelroutes in de streek en het Hausterpark, net naast het kasteel, is de ideale plek om een frisse neus te halen en de majestueuze bomen te bewonderen.

Waar? Rue Hauster 9, 4050 Chaudfontaine

Wu Wei

Wu Wei is een viersterrenhotel in de regio Kortrijk. De ontspannings- en wellnessruimte staan volledig in het teken van luxe. In Wu Wei, wat de kunst van het nietsdoen betekent, kun je deze zomer opnieuw genieten van alle activiteiten en van de hele infrastructuur. Voor een dag of een verblijf in ultieme ontspanning.

Waar? Kongoweg 23, 8500 Kortrijk

Waer Waters

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Waer Waters Resort (@waer_waters) le

Richting Groot-Bijgaarden, naar het wellnesscomplex Waer Waters. Het wellnesscentrum is ingericht met hout en steen en je verblijf in deze ontspanningsruimte belooft al je zintuigen te prikkelen. Hier kan je de quarantainestress en -bezorgdheden uit je weg laten stromen. In de moderne en zen infrastructuur kun je opnieuw zorgeloos ontspannen. Met zijn drie bekende zones (Unite, Zen en Re-energize) die verspreid liggen over het domein, biedt Waer Waters zijn klanten de kans om opnieuw voeling te krijgen met hun verlangens: warm of koud, met of zonder zwemkleding, binnen of buiten.

Waar? Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden

LEES OOK

Staycation: ga op vakantie in één van deze Belgische cabins

Moederdag: met deze wellnesscadeaus steun je het goede doel