De top 7 van de Belgische thermen en spa’s om volledig te ontspannen

Geüpdatet op 20 april 2022 door Noemi Dell'Aira en Virginie Dupont
De top 7 van de Belgische thermen en spa’s om volledig te ontspannen

Verre reizen zitten er misschien niet in, maar gelukkig openden diverse thermen en spa's in België opnieuw hun deuren, zodat je toch volop kan genieten zonder de grens over te hoeven. Hier vind je zeven wellnesscentra om dicht bij huis in een ontspannende jacuzzi of zwembad te relaxen.

Thermae Boetfort & Grimbergen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Thermae.com (@thermaecom)

Thermae Boetfort en Thermae Grimbergen zijn twee wellness- en relaxatiecentra waar je deze opnieuw terechtkunt. Het wellnesscentrum Boetfort bevindt zich in Melsbroek, te midden van de natuur. De thermen zijn aangelegd in het gerenoveerde, vier eeuwen oude kasteel van Boetfort en bieden de perfecte combinatie van welness en authenticiteit. De locatie in Grimbergen, ten noorden van Brussel, heeft een mooie grote tuin die uitgeeft op de basiliek van Grimbergen. Je relaxt er heerlijk tussen het groen. Beide centra hebben sauna's, zwembaden, jacuzzi’s en stoombaden. De stress en ongerustheid over de crisis glijden er zo van je af. Uiteraard zijn voorzorgsmaatregelen genomen om zowel de veiligheid van de klanten als die van het personeel te garanderen. Ten eerste kun je er alleen terecht als je vooraf hebt gereserveerd, telefonisch of online. Op die manier blijft het contact bij aankomst en vertrek beperkt. Daarnaast is een pass maximaal vijf uur per persoon geldig. In de gezamenlijke ruimtes geldt de afstandsregel  en de klanten worden gevraagd om binnen het schoonheidsinstituut verplicht een mondkapje te dragen. In het restaurant kun je terecht voor kleine en grote trek, maar je kunt er ook een lekkere cocktail bestellen om buiten aan het zwembad van te nippen.

Waar? Thermae Boetfort: Sellaerstraat 42, 1820 Steenokkerzeel / Thermae Grimbergen: Wolvertemsesteenweg 74, 1850 Grimbergen

Cinq Mondes Dolce La Hulpe

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Dolce La Hulpe Brussels (@dolcelahulpe) le

In het hart van het Zoniënwoud, op zo'n vijftien kilometer van Brussel, bevindt zich Dolce La Hulpe, een fijn en modern resort met de spa Cinq Mondes. Perfect om je met gesloten ogen meteen heel ver weg te wanen. In de luxueuze spa leer je de traditionele voorouderlijke schoonheidsrituelen uit de vijf grote Wereldstreken kennen: Indië, China, Marokko, Japan en Siam (Bali, Cambodja, Laos). Sinds 2020  zijn de veiligheidsmaatregelen er versterkt zodat je zonder zorgen van de verschillende activiteiten kunt genieten. Bij de verzorgingen en de massages draagt het personeel een mondmasker. Voor en na de verzorgingen krijg je tijdelijk echter geen snacks of drankjes aangeboden. Daarnaast is het dragen van mondkapjes in bepaalde zones van de spa verplicht. Ondanks die nieuwe regels belooft de spa Cinq Mondes in Terhulpen je een volledige herbronning en bevrijding van de dagelijkse sleur, zalig in de omliggende natuur. Perfect om alleen of met twee heerlijk te relaxen.

Waar? Brusselsesteenweg 135,  B-1310 Terhulpen

NE5T

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Curious Belgium (@curiousbelgium) le

Hunker je ernaar om uit te blazen, te relaxen en een dag (of langer) in de watten te worden gelegd? Op naar de citadel van Namen, om je in de zachte en serene sfeer van de spa Ne5t onder te dompelen. Deze intimistische spa, ver van nieuwsgierige blikken, schenkt je een ongekende rust in een vredige en verfijnde omgeving. De veiligheidsmaatregelen hebben de organisatie van de spa niet echt veranderd: aangezien het om een eerder kleine ruimte gaat, is het aantal bezoekers hier altijd al beperkt geweest. Momenteel kunnen maximaal zes personen tegelijk in de wellnessruimte terecht om te relaxen in de hamam of in het verwarmde binnenzwembad (33°C). Ideaal voor een verwendag met je liefste!

Waar? Allée de Menton 26, 5000 Namen

De Thermen van Spa

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Thermes de Spa (@thermesdespa) le

Ook de Thermen van Spa, met die mooie, grote glazen ramen, zijn sinds 1 juli opnieuw open. De structuur omvat 800 m2 aan verwarmde binnen- en buitenbaden (33°C). Om volop van de thermale ruimtes en aangeboden verzorgingen te kunnen genieten, worden alle klanten verzocht om het intern reglement te respecteren: om onnodig lichamelijk contact te vermijden, moeten alle reserveringen online gebeuren. Iedereen kan maximaal drie uur van de infrastructuur gebruik maken, met uitzondering van de klanten die een dag behandelingen en verzorgingen hebben geboekt. Alleen de hamams zijn momenteel niet beschikbaar. Daarnaast is het dragen van een mondkapje in het instituut verplicht. Ben je het jouwe vergeten? Geen paniek! In de Thermen van Spa kan je er ook krijgen. De Thermen van Spa liggen op een heuveltop, omringd door de typische natuur van de Hoge Venen. De ideale plek om met het hele gezin te ontspannen. Momenteel kunnen immers alleen gezinsleden die onder hetzelfde dak wonen samen in de Thermen terecht.

Waar? Colline d’Annette et Lubin, 4900 Spa 

Château des Thermes in Chaudfontaine

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Emilie Marcq Liégeois (@emiliegeois) le

Sinds begin juli is het Château des Thermes van Chaudfontaine opnieuw toegankelijk, maar op dit ogenblik geldt dit uitsluitend voor wie in het hotel verblijft. De perfecte gelegenheid dus om er enkele dagen tussenuit te knijpen en volop van de ervaring te genieten. In een ontspannende en rustgevende sfeer kun je luxueus relaxen in de thermale ruimte met buiten- en binnensauna's, hamams, relaxatiezalen, een infraroodcabine, een zout- en ijscabine, een zwembad en een verwarmd thermaal buitenbad (32°C). De toegang tot de wellnessruimte is in de prijs van de ruime en moderne kamers inbegrepen. Wil je tijdens je dagje ontspanning even een break? Ga gerust de omgeving verkennen en duik dan opnieuw de thermen in. Er zijn tal van wandelroutes in de streek en het Hausterpark, net naast het kasteel, is de ideale plek om een frisse neus te halen en de majestueuze bomen te bewonderen. Uiteraard waakt het personeel erover dat de afstandsregels worden nageleefd. Pas vanaf september kan je ook in het thermencomplex terecht als je niet in het hotel verblijft. Vanaf augustus kan het wel, als je de thermen met een verzorging in het instituut combineert.

Waar? Rue Hauster 9, 4050 Chaudfontaine

Wu Wei

Wu Wei is een viersterrenhotel in de regio Kortrijk. Zijn ontspannings- en wellnessruimte staan volledig in het teken van luxe. In Wu Wei, wat de kunst van het niet-doen betekent, kun je deze zomer opnieuw genieten van alle activiteiten en van de hele infrastructuur. Voor een dag of een verblijf in ultieme ontspanning. Het nieuwe codewoord? Nog meer zen en intimiteit. Net als alle andere wellnesscentra heeft ook Wu Wei gezondheidsmaatregelen moeten nemen om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan. Daarom is het aantal bezoekers nu beperkt zodat de klanten meer ruimte hebben en volop kunnen genieten van elk hoekje van de spa. Wu Wei laat 8 mensen per uur toe en er mogen maximaal 32 personen tegelijk de gemeenschappelijke spa in. De hamam gebruik je alleen privé en in de sauna kun je eveneens van een privé parfumritueel profiteren.

Waar? Kongoweg 23, 8500 Kortrijk

Waer Waters

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Waer Waters Resort (@waer_waters) le

Richting Groot-Bijgaarden, naar het wellnesscomplex Waer Waters. Het wellnesscentrum is ingericht met hout en steen en je verblijf in deze ontspanningsruimte belooft al je zintuigen te prikkelen. Hier kan je de quarantainestress en -bezorgdheden uit je weg laten stromen. In de moderne en zen infrastructuur kun je opnieuw zorgeloos ontspannen. Met zijn drie bekende zones (Unite, Zen en Re-energize) die verspreid liggen over het domein, biedt Waer Waters zijn klanten de kans om opnieuw voeling te krijgen met hun verlangens: warm of koud, met of zonder zwemkleding, binnen of buiten. Het complex vraagt om vooraf en elektronisch te reserveren en betalen, zodat het u opnieuw en in alle veiligheid kan verwennen. Daarnaast is de duur van een bezoek beperkt tot zes uur per persoon. Net wat je nodig hebt om de verschillende mogelijkheden uit te proberen. Alles - met uitzondering van de hamam - is trouwens opnieuw open.

Waar? Rodenberg 21, 1702 Groot-Bijgaarden

LEES OOK

Staycation: ga op vakantie in één van deze Belgische cabins

Moederdag: met deze wellnesscadeaus steun je het goede doel