Vele groeten uit Bistro Bisou in Namen

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Virginie Dupont
Vele groeten uit Bistro Bisou in Namen

Drinken. Knabbelen. Eten. Brunchen. Kusje/Bisou.

Thibault Gourdain (30) is een van die mensen die Namen tot een bruisende stad maakt. "Ik hou er het meeste van om een project van A tot Z uit te werken, van de menukaart tot de decoratie over een origineel concept en de klantervaring", vertelt Thibault. Hij is een bekende figuur in de Naamse horecasector, waarin hij al sinds zijn tweeëntwintigste actief is. Deze serial ondernemer mag de opening van verschillende eetgelegenheden, zoals de tapasbar La Cantina, op zijn palmares schrijven. Daarnaast runde hij ook Piano Bar, en nog niet zo lang geleden bracht hij Pomo op de markt, een zelfgemaakt aperitiefdrankje. De verkoop bleek echter niet zo zijn ding te zijn en dus keerde hij terug naar zijn eerste liefde. Midden april opende hij Bistro Bisou, een plek die tot de verbeelding spreekt.

Bistro Bisou
Thibault Gourdain, serial ondernemer

 

Eenvoudig en trendy

Bistro Bisou combineert trendy food met eenvoudige gerechten die wat aan een traditionele bistro doen denken. De sfeer is ongedwongen en gezellig. Mijn tafelgenoot bestelde gehaktballetjes in tomatensaus: een klassieker, maar heerlijk klaargemaakt en bomvol groenten. De gehaktballetjes zijn goed doorbakken, zoals ze speciaal had gevraagd, en ze worden vergezeld door knapperige, dikke frieten en een portie mayonaise. Ik kies voor een Buddha Bowl met gravlax zalm erbij. Ultravers in een meer dan royale portie!

Bistro Bisou
Gehaktballetjes in tomatensaus en Buddha Bowl

Hier vind je niets industrieels, alles is er huisgemaakt. Dat zie en proef je. "Onze ingrediënten halen we bij de beste landbouwers en ambachtslui uit de streek. Zo halen we ons ijs bij Fleur de Lait en onze kaas en fijne vleeswaren bij Chez Maitre Corbeau", aldus Thibault. En wie zou de natuur- en biowijnen van Bistro Bisou beter kunnen uitkiezen dan Catherine Mathieu, oenologe en sommelier van het restaurant Pépite - cave à manger? Op de drankkaart zijn ook de mocktails en cocktails van de partij, als galante begeleiders van de humus en andere hapjes die je bij het aperitief met elkaar kan delen. We eindigen in schoonheid, met thee en infusies van Teatower, een Belgische firma met plaatselijke waarden en onweerstaanbare smaken.

Als in een Parijse bistro

De gevarieerde en lekkere kaart past perfect bij de ongelofelijk aantrekkelijke inrichting van het restaurant. Het terras met zijn stoelen in de stijl van de Parijse bistro's, de bar met zijn granieten werkblad - met een speciale vermelding voor Adrien, de barista die het team in de zaal met brio leidt -, de indrukwekkende koffiemachine, het behangpapier van Casamance en de super schattige visitekaartjes van de zaak. Het resultaat mag gezien worden, tot genoegen van Thibault en zijn vriendin, die op zoek naar inspiratie vele uurtjes op Pinterest hebben gesleten.

Bistro Bisou laat het vaak overvolle place du Vieux en zijn uitgelaten klanten ver achter zich. Thibault richt zich tot de voetgangerszone op de hoek van de rue du Président en de rue des Fossés Fleuris. Wij hebben op het terras gegeten en het was er heerlijk.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

La terrasse, ensoleillée s’il vous plaît 🤗

Une publication partagée par Bistro Bisou (@bistrobisou) le

Challenge

Een van de uitdagingen die Thibault zich heeft vooropgesteld, is om Namen op zondag dynamischer te helpen maken. ‘s Zondags verwelkomt Bistro Bisou dan ook de plaatselijke bewoners en toeristen voor een brunch met avocadotoasts, wentelteefjes, pancakes, granola, eggs Benedict, enz... Je stelt je bord zelf samen - zoet of hartig - en schept het daarna nog eens vol!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Oh yes, c’est dimanche ! BRUNCH 10:30 - 14:30 ☕️🥞🥓🍳🥝🥭🥑

Une publication partagée par Bistro Bisou (@bistrobisou) le

Stay tuned, want in december heeft Thibault nog meer op de planning: een plek waar cocktails centraal staan en waar de inrichting nog een stapje verder gaat. Wij kunnen haast niet wachten en spreken nu al af, tot dan! Bisou!

LEES OOK