Camion Antwerp: only the good – vegan – stuff!

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Virginie Dupont
Camion Antwerp: only the good – vegan – stuff! © MORREC

Wie Antwerpen een beetje kent, heeft vast al van Camion Antwerp gehoord. Dit vegan/veggie restaurant opende immers in februari zijn deuren en wordt nu al een van de beste vegetarische eetplekken van de stad genoemd. Dat wilden wij wel even uittesten.

Camion
© MORREC

CAMille + BoqION = CAMION

Camion
© MORREC

Camille en Boqion (CAM-ION) zijn twee levenslustige hartsvriendinnen die weten wat ze willen: only the good stuff! En dat is niet gelogen. Camion Antwerp is een gezellig, licht restaurant met een fris concept. Je wordt vriendelijk geholpen en krijgt uitgebreid uitleg over de verschillende gerechten en hun ingrediënten.

Vers en vegan

Camion
© MORREC

Het menu is vegan maar kan met wat biokaas erbij ook veggie worden. Voor ze met Camion Antwerp begonnen, hebben de dames veel gereisd en dat merk je aan de open geest en originaliteit waarmee ze hun menu samenstellen. De ingrediënten zijn vers en van topkwaliteit en de gerechten zijn zo inventief en lekker dat zelfs een overtuigde carnivoor zich erdoor laat betoveren. Met een glas biologische wijn of artisanaal bier erbij is het plaatje compleet. Wie wil kan de maaltijd afsluiten met koffie uit een echte La Marzocco-koffiemachine. Need we say more?

Lunch, brunch en shared food

Camion
© MORREC

Op zondag smul je in Camion Antwerp van een uitgebreide aperitief-brunch. Van woensdag tot zaterdag kan je er ’s middags terecht voor boterhammen, salades, dagverse soep en ander heerlijks. Maar wij schoven ’s avonds aan voor een maaltijd in pure tapasstijl: samen met je tafelgenoten kies je uit tal van vegan gerechtjes – het ene nog lekkerder dan het andere – en wanneer alles op tafel staat, proef je van wat je maar wil, want mi tapa es tu tapa. Wij kozen voor Thaise gazpacho, humus met citroenmelisse en citroenzout, polentacakes met tartaarsaus en de nu al beroemde camion gekapt, Camions veganistische versie van de steak tartaar. Ons verdict? Één woord: hemels.

Dynamisch menu

Camion
© MORREC

De meiden van Camion Antwerp pakken het slim aan: niet alleen is het eten zo lekker dat je de ervaring meteen wil herhalen, de menukaart wordt ook nog eens elke twee weken aangepast, zodat je wel moet terugkomen om ook al die nieuwe gerechten te proeven. Het menu vind je trouwens telkens op Instagram en Facebook terug, lekker makkelijk.

Raak je niet meteen in Antwerpen? Rep je dan komend weekend naar het WeCanDance festival in Zeebrugge, want daar vind je Camion Antwerp ook terug.

Camion Antwerp – Paleisstraat 7, 2018 Antwerpen. Open van woensdag tot zaterdag van 11.30 u. tot 22 u. en op zondag van 11.30 u. tot 16 u. Telefoon 03 435 44 35.